Rakennus- ja peruskorjaushankkeet

Turun tuomiokirkon peruskorjaus 

Turun tuomiokirkko on peruskorjattu viimeksi 1970-luvulla. Tuomiokirkkoon tullaan tekemään taloteknisiä parannuksia, kuin myös parantamaan esteettömyyttä ja toiminnallisuutta. 

Turun tuomiokirkon peruskorjauksen hankesuunnitelma valmistuu toukokuun 2024 lopussa. Korjaustöiden on määrä valmistua loppuvuodesta 2028. 

Hirvensalon uusi seurakuntakeskus 

Hirvensalon kaupunginosaan rakennetaan osittain vanhan seurakuntakeskuksen tilalle uusi seurakuntakeskus, joka palvelee Martinseurakunnan ja alueen asukkaita. Uuden seurakuntakeskuksen on määrä valmistua alkuvuodesta 2025. 

Maarian kirkon sisäkorjaus 

Maarian kirkon sisäilman laadusta tuli valituksia, jonka perusteella kiinteistöpalvelut tilasivat kohteeseen sisäilmatutkimuksen vuoden 2018 talvella. Tutkimusten perusteella kirkkosalin ja sakariston lautalattian alla olevat puru- ja mineraalivillaeristeet ovat kosteusvaurioituneet. Korjaustoimenpiteenä puretaan nykyinen lautalattia, ja kostuneet ja vaurioituneet eristeet poistetaan. Uusi lattia rakennetaan. Korjauksen myötä myös kirkkotilan toiminnallisuutta parannetaan. Maarian kirkon rakentaminen on suunniteltu vuodeksi 2025.  

Aninkaistenkatu 1 purku ja uuden asuintalon rakentaminen 

Toimistorakennus osoitteessa Aninkaistenkatu 1 on pääosin seissyt tyhjillään verotoimiston muutettua rakennuksesta uusiin tiloihin Kupittaalla. Vanhan toimistorakennuksen tilalle nousee uusi asuintalo.  

Aninkaistenkatu 1:n purkutyöt aloitetaan kesäkuussa 2024. Purkutöiden jälkeen aloitetaan uuden asuinkerrostalon rakennus samalle paikalle. Rakennustöiden on määrä valmistua 2026.  

Jaanin asuintalojen peruskorjaus 

Seurakuntayhtymä omistaa alueella kaksi asuinkerrostaloa, jotka ovat valmistuneet vuonna 1970 ja niiden osalta peruskorjaus on nyt käynnissä.  

Peruskorjauksessa uusitaan rakennusten viemärit, vesijohdot ja sähköt sekä varustetaan rakennukset poistoilman lämmöntalteenotolla. Keittiöt ja pesuhuoneet peruskorjataan. 

Turun hautausmaan sosiaalitila 2:n rakennus 

Turun hautausmaalle rakennetaan uusi sosiaalitila työntekijöiden käyttöön. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja on määrä valmistua ennen kesää 2025. Rakennustöistä ei pitäisi olla suurta melu- ja näköhaittaa ympäristöön.  

Havainnekuva Hirvensalon kirkosta.

Näkymä uudesta Hirvensalon kirkosta. Kuva LPR-arkkitehdit.
 

Havainnekuva Aninkaistenkatu 1 uudesta rakennuksesta SIGGE arkkitehdit
Havainnekuva Aninkaistenkatu 1:stä joka valmistuu kesällä 2026. Kuva Sigge Arkkitehdit.

Lisätiedot

kiinteistöjohtaja
Turun ja Kaarinan seurakunnat
Kiinteistöpalvelut
kiinteistökehityspäällikkö
Kiinteistöpalvelut