Tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään

Perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteen vaikeuksissa, perhe- ja ihmissuhdeongelmissa, erosta selviytymisessä sekä muissa elämän kysymyksissä ja kriiseissä. Perheasiain neuvottelukeskukseen voit tulla yksin, yhdessä puolison kanssa tai perheenä.

Perheasiain neuvottelukeskus tekee myös perheasiain sovittelua ja pitää mm. eroryhmiä.

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Neuvottelukielet: suomi, ruotsi, englanti.

Perheneuvojillamme on korkeakoulutuksen lisäksi perheneuvonnan erikoistumiskoulutus ja suurimmalla osalla myös psykoterapiakoulutus. 

Nukkekoti, joka on halkaistu keskeltä. Kodissa on nukkeja eri huoneessa.

Perheasiain neuvottelukeskuksen yhteystiedot                              

Käyntiosoite: Eerikinkatu 1 A 17, 5. krs ja 3. krs (sisään Multavierunkadun puolelta, A-rappu), 20100 Turku.

Yhteydenotot puhelinaikana arkisin ma-pe klo 9-12, puh. 040 341 7249 tai Perheneuvonnan yhteydenottolomakkeella. 

Yhteydenottolomake on ensimmäinen yhteydenottopäiväsi. Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse mahdollisimman pian. Soitamme puhelinaikana arkisin ma-pe klo 9-12 numerosta 040 341 7249.

Puhelun aikana tehdään alkuhaastattelu, jossa kerrotaan omasta tilanteesta. Perheneuvoja on myöhemmin yhteydessä ajan varauksesta. Tapaamiset ovat arkisin ma-pe klo 8-16. Jonotusaika on yleensä useamman kuukauden. Jonotustilanteissa mietitään myös muita vaihtoehtoisia palveluja. Voit myös kysyä jonotustilanteestasi tai eroryhmien alkamisajankohdista.

Ajan peruuttaminen perheneuvojalle

Peruutukset mielellään ainakin kolme arkipäivää ennen tapaamista. Jos ilmoitat suoraan perheneuvojalle, ilmoita myös tarvitsetko uutta aikaa. Jos ilmoitat peruutuksesta vastaanottosihteerille puhelimitse tai tekstiviestillä, puh. 040 341 7249 ilmoita kenelle aika on ja tarvitsetko uutta aikaa. Toistaiseksi ajanperuutukset mielellään suoraan perheneuvojille.

Turun tuomiokirkossa keskusteluapua ja perheneuvontaa joka kuukauden 10. päivä klo 17-19 kevääseen 2021 asti

Tykkää turkulaisesta! -kampanjaan liittyen Turun ja Kaarinan seurakuntien papit ja diakoniatyöntekijät tarjoavat mahdollisuutta keskusteluun, sielunhoitoon tai rippiin Turun tuomiokirkossa joka kuukauden 10. päivä klo 17-19 kevääseen 2021 asti.

Paikalla on myös seurakuntien perheneuvoja ja voit tulla puolisosi kanssa tai yksin kirkolle keskustelemaan perheneuvojan kanssa ilman ajanvarausta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään niin, että ulkopuoliset eivät pääse kuulemaan keskusteluja.

Perheneuvontaa koronavirustilanteen aikana 

Turun Perheasiain neuvottelukeskus toimii normaalisti. Puhelinaikaamme olemme laajentaneet toistaiseksi arkisin ma-pe klo 9-12, puh. 040 341 7249. Olemme uusiin asiakkaisiin etäyhteydessä jo ensimmäisellä tapaamisella. Halutessanne voitte jäädä odottamaan kasvokkain tapaamista. Ryhmät on keskeytetty toistaiseksi. 

Jos olet huolissasi parisuhteestasi tai perheesi tilanteesta, ota yhteyttä mahdollisimman pian. Näin pyrimme välttämään pitkiä jonotusaikoja. Tilannetta saattaa helpottaa, jo se että tietää ajan olevan tulossa. Voimme myös miettiä muita mahdollisia vaihtoehtoja odottaessa aikaa perheneuvojalle. 

Meneillään olevien perheneuvontakäyntien osalta käytämme etäyhteyksiä ja ohjaamme olemaan yhteydessä omaan perheneuvojaan käyntien toteutumistavan sopimiseksi, (ei kasvokkain tapaamisia). Käytössämme on mm. maksuton Teams -sovellus, joka ladataan omasta sovelluskaupasta. Ohje Teamsin käyttöön (pdf).Linkki avautuu uudessa välilehdessäTarvittaessa voitte olla yhteydessä puhelinaikana arkisin ma-pe klo 9-12, puh. 040 341 7249 tai johtavaan perheneuvojaan Sari Sundvall-Pihaan puh. 040 341 7337, sähköpostitse sari.sundvall-piha@evl.fi. 

Olemme pahoillamme tilanteesta, mutta asiakkaidemme ja heidän läheisten terveys on meille tärkeää. Teemme edelleen parhaamme asiakkaamme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hyväksi tilanteen sallimissa puitteissa.

Kirkon perheneuvontaan pääsee asiakkaaksi – isoissa kasvukeskuksissa tilanne heikompi

Julkaistu 08.09.2020, Kirkon viestintä

Koronapandemia ei pysäyttänyt kirkon perheneuvonnan toimintaa, vaan se siirtyi etäyhteyksin tapahtuvaksi maaliskuun puolessa välissä. Kesäkuun alusta alkaen perheneuvonnassa on tavattu asiakkaita myös kasvokkain, jos alueellinen tautitilanne on sen sallinut.  Osa keskuksista on jatkanut perheneuvontaa pelkästään videovälitteisesti. Kesällä kysyntä perheneuvontaan on lisääntynyt. Perheneuvonnan johtajille lähetettyyn kyselyyn vastanneiden mukaan yli 60 prosenttia keskuksista pystyy ottamaan asiakkaiksi kaikki tarvitsevat. Pääkaupunkiseudulla tilanne on toinen ja kaikki asiakkaaksi haluavat eivät pääse perheneuvontaan.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä etäyhteyksin tapahtuvan perheneuvonnan mahdollisuuteen, jolloin aikoja ei ole tarvinnut siirtää.  Osa asiakkaista on kokenut etäyhteyksin tapahtuvan perheneuvonnan vieraaksi ja on jäänyt odottamaan kasvokkain tapahtuvia kohtaamisia. Samaan aikaan perheneuvonta on tavoittanut uusia asiakasryhmiä, joille etäyhteyksillä asiointi on mieluisaa ja luontevaa. Lue lisää: Kirkon perheneuvontaan pääsee asiakkaaksi

Artikkeleja: Korona koettelee myös parisuhdettaKotoilu kiristää parisuhteita

Palvelemme seuraavien kuntien asukkaita

Aura, Huittinen (Vampula), Kaarina (Piikkiö), Kemiönsaari (Dragsfjärd, Kemiö, Västanfjärd), Koski Tl, Lieto (Tarvasjoki), Loimaa (Alastaro, Mellilä), Parainen (Houtskari, Iniö, Korppoo, Nauvo), Marttila, Masku (Lemu, Askainen), Mynämäki (Mietoinen), Naantali (Merimasku, Rymättylä, Velkua), Nousiainen, Paimio, Pöytyä (Karinainen, Oripää, Yläne), Raisio, Rusko (Vahto), Sauvo, Säkylä-Köyliö, Turku ja Vehmaa.

Perheasian neuvottelukeskuksen työntekijöistä jokainen auttaa keskuksessa asioivia omien tehtäviensä mukaisesti.

Keskusteluaikoja voi tiedustella puhelinpäivystyksestä arkisin ma-pe klo 9-12, puhelinnumero 040 341 7249.

Perheasian neuvottelukeskuksessa sinua palvelevat:

  • Sundvall-Piha Sari, johtaja, sari.sundvall-piha@evl.fi / p. 040 341 7337
  • Koskinen Katja, vastaanottosihteeri
  • Granström Carola, ruotsinkieliset, familjerådgivare
  • Honkala Seppo, perheneuvoja
  • Huotarinen Nonna, perheneuvoja
  • Kauppinen Nina, perheneuvoja
  • Mullo Johan, ruotsinkieliset, familjerådgivare
  • Ostermaa Marjut, perheneuvoja (Nousiaisten rovastikunta)
  • Salomäki Jukka, perheneuvoja
  • Vuola Eeva, vt. ruotsinkieliset, familjerådgivare (osa-aikainen 31.12.2021 asti)

Anna meille palautetta!

Asiakaspalaute on meille tärkeää. Näin voimme kehittää toimintaamme ja parantaa palveluamme.

Asiakaspalautetta Perheasiain neuvottelukeskuksen toiminnasta voitte antaa nimettömästi. 

asiakaspalaute suomeksi, ruotsiksi, englanniksi

sähköpostitse sari.sundvall-piha@evl.fi.