Tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään

Perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteen vaikeuksissa, perhe- ja ihmissuhdeongelmissa, erosta selviytymisessä sekä muissa elämän kysymyksissä ja kriiseissä. Perheasiain neuvottelukeskukseen voit tulla yksin, yhdessä puolison kanssa tai perheenä.

Perheasiain neuvottelukeskus tekee myös perheasiain sovittelua ja pitää mm. eroryhmiä.

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Neuvottelukielet: suomi, ruotsi, englanti.

Perheneuvojat ovat korkeakoulutuksen saaneita, pääosin pari- ja perheterapiaan erikoistuneita psykoterapeutteja.

Nukkekoti, joka on halkaistu keskeltä. Kodissa on nukkeja eri huoneessa.

Yhteystiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä 

Perheasiain neuvottelukeskus                                

Eerikinkatu 1 A 17, 5. krs ja 3. krs (sisään Multavierunkadun puolelta, A-rappu), 20100 Turku

Perheasiain neuvottelukeskuksen puhelinaika arkisin ma-pe klo 9-11, puh. 040 341 7249.

KESÄN 2020 PUHELINAJAT: Ei puhelinaikaa ajalla 6.-31.7.  Puhelinaika 3.-7.8. klo 10-11. Puhelinaika 10.8. alkaen toistaiseksi ma-pe klo 9-12.

Puhelun aikana tehdään alkuhaastattelu, jossa kerrotaan omasta tilanteesta. Perheneuvoja on myöhemmin yhteydessä ajan varauksesta. Tapaamiset ovat arkisin ma-pe klo 8-16. Jonotusaika on yleensä useamman kuukauden. Jonotustilanteissa mietitään myös muita vaihtoehtoisia palveluja. Voit myös kysyä jonotustilanteestasi tai eroryhmien alkamisajankohdista.

Perheneuvontaa koronavirustilanteen aikana 6.8.2020 alkaen

Perheasiain neuvottelukeskus toimii normaalisti. Puhelinaikaamme olemme laajentaneet toistaiseksi arkisin ma-pe klo 9-12, puh. 040 341 7249. Olemme uusiin asiakkaisiin etäyhteydessä jo ensimmäisellä tapaamisella. Halutessanne voitte jäädä odottamaan kasvokkain tapaamista. Ryhmät on keskeytetty toistaiseksi. 

Jos olet huolissasi parisuhteestasi tai perheesi tilanteesta, ota yhteyttä mahdollisimman pian. Näin pyrimme välttämään pitkiä jonotusaikoja. Tilannetta saattaa helpottaa, jo se että tietää ajan olevan tulossa. Voimme myös miettiä muita mahdollisia vaihtoehtoja odottaessa aikaa perheneuvojalle. 

Meneillään olevien perheneuvontakäyntien osalta käytämme etäyhteyksiä ja ohjaamme olemaan yhteydessä omaan perheneuvojaan käyntien toteutumistavan sopimiseksi, (ei kasvokkain tapaamisia). Käytössämme on mm. maksuton Teams -sovellus, joka ladataan omasta sovelluskaupasta. Ohje Teamsin käyttöön (pdf).Tarvittaessa voitte olla yhteydessä puhelinaikana arkisin ma-pe klo 9-12, puh. 040 341 7249 tai johtavaan perheneuvojaan Sari Sundvall-Pihaan puh. 040 341 7337, sähköpostitse sari.sundvall-piha@evl.fi. 

Olemme pahoillamme tilanteesta, mutta asiakkaidemme ja heidän läheisten terveys on meille tärkeää. Teemme edelleen parhaamme asiakkaamme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hyväksi tilanteen sallimissa puitteissa.

Artikkeleja: Korona koettelee myös parisuhdettaKirkon perheneuvonta tarjoaa maksutonta apua myös poikkeusaikanaKotoilu kiristää parisuhteita

Kirkon keskusteluapua päivystää joka päivä klo 18-24, puh. 0400 22 11 88, Kirkon keskusteluapua.

Ajan peruuttaminen perheneuvojalle

Peruutukset mielellään ainakin kolme arkipäivää ennen tapaamista. Jos ilmoitat suoraan perheneuvojalle, ilmoita myös tarvitsetko uutta aikaa. Jos ilmoitat peruutuksesta vastaanottosihteerille puhelimitse tai tekstiviestillä, puh. 040 341 7249 ilmoita kenelle aika on ja tarvitsetko uutta aikaa. Toistaiseksi ajanperuutukset mielellään suoraan perheneuvojille.

Palvelemme seuraavien kuntien asukkaita

Aura, Huittinen (Vampula), Kaarina (Piikkiö), Kemiönsaari (Dragsfjärd, Kemiö, Västanfjärd), Koski Tl, Lieto (Tarvasjoki), Loimaa (Alastaro, Mellilä), Parainen (Houtskari, Iniö, Korppoo, Nauvo), Marttila, Masku (Lemu, Askainen), Mynämäki (Mietoinen), Naantali (Merimasku, Rymättylä, Velkua), Nousiainen, Paimio, Pöytyä (Yläne), Raisio, Rusko (Vahto), Sauvo, Säkylä-Köyliö, Turku ja Vehmaa.

Perheasian neuvottelukeskuksen työntekijöistä jokainen auttaa keskuksessa asioivia omien tehtäviensä mukaisesti.

Keskusteluaikoja voi tiedustella puhelinpäivystyksestä arkisin ma-pe klo 9-11, puhelinnumero 040 341 7249.

Perheasian neuvottelukeskuksessa sinua palvelevat:

  • Sundvall-Piha Sari, johtaja, sari.sundvall-piha@evl.fi / p. 040 341 7337
  • Koskinen Katja, vastaanottosihteeri
  • Granström Carola, ruotsinkieliset, familjerådgivare
  • Honkala Seppo, perheneuvoja
  • Huotarinen Nonna, perheneuvoja
  • Kauppinen Nina, perheneuvoja
  • Mullo Johan, ruotsinkieliset, familjerådgivare
  • Ostermaa Marjut, perheneuvoja (Nousiaisten rovastikunta)
  • Salomäki Jukka, perheneuvoja
  • Vuola Eeva, vt. ruotsinkieliset, familjerådgivare (osa-aikainen 31.12.2020 asti)

Anna meille palautetta!

Asiakaspalaute on meille tärkeää. Näin voimme kehittää toimintaamme ja parantaa palveluamme.

Asiakaspalautetta Perheasiain neuvottelukeskuksen toiminnasta voitte antaa nimettömästi. 

asiakaspalaute suomeksi 

asiakaspalaute ruotsiksi 

sähköpostitse sari.sundvall-piha@evl.fi.