Seurakuntien toimitalo

Kuusikerroksinen rakennus kadunkulmassa, päätyseinällä valoristi.

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

040 341 7336 vahtimestari

200

Turun Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntatilat sijaitsevat Eerikinkatu 3:ssa. Talo tunnetaan myös seurakuntien toimitalona, sillä samassa talossa sijaitsee seurakuntayhtymän hallinto, tukitoimintoja ja yhteisiä työmuotoja.

Aukioloajat ja varaukset

Tuomiokirkkoseurakunnan kokoontumistilat 2. kerroksessa ovat avoinna tapahtumien yhteydessä. Tiloja voi varata Toimitalon vahtimestarilta numerosta 040 341 7336.

Toimitalon kokoontumistilat

Tuomiokirkkoseurakunnan tiloja 2. kerroksessa voi varata myös kokousten, perhejuhlien tai muistotilaisuuksien pitämiseen. Toimitalon kerrosten välillä kulkee hissi, jolla myös liikuntarajoitteiset pääsevät liikkumaan kerrosten välillä.

Juhlasalissa on pöytäpaikkoja 150 hengelle. Tuoliriveissä istuen tilaan mahtuu 200 henkeä. Juhlasalissa on flyygeli, äänentoistolaitteet (mikrofoni, kaiuttimet, CD-DVD-soitin), induktiosilmukka ja langaton nettiyhteys. Juhlasalissa pidetään myös yhteisen kirkkovaltuuston kokoukset.

Kokoussali on muuntuva tila 60 hengelle. Kokoussali sijaitsee keittiön vieressä, joten kokoussalissa on sujuvaa hoitaa tarjoilu. Kokoussalissa on piano.

Yläsali on kokoustila 20 hengelle. Tuolit ryhmittyvät yhden suuren pöydän ympärille. Yläsalissa on myös piano.

Kabinetti on mukava tila 16 hengelle. Kabinetissa on nojatuolikalustus ja matala pöytä.

Salonki sohvineen ja nojatuoleineen on tila 10 hengen kokoontumisille.

Toimitalon 2. kerroksen tilojen yhteydessä on myös ravintolatila, joka on käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin. Suurtalouskeittiö on ulkopuolisten käytössä vain viikonloppuisin. Astioita kahvittelua ja ruokailua varten on 150 hengelle. Kokouksia varten on myös langaton verkkoyhteys sekä datatykki, piirtoheitin ja valkokangas, joita voi tiedustella etukäteen vahtimestarilta.

Toimitalon kappeliin mahtuu 15 hengen ryhmä.

Lisäksi toimitalon yhteydessä toimii Nuortentalo (Eerikinkatu 1), jossa järjestetään erityisesti lapsi- ja nuorisotyön toimintaa. Nuortentalon salissa on tilaa 80 hengelle. Astiastoa ei ole.

Rajoituksia tilojen käytössä: toimitalossa ja Nuortentalossa ei ole sallittua käyttää alkoholia tai tupakoida. Myöskään tanssiminen (esim. häiden yhteydessä) ei ole mahdollista. Paloturvallisuussyistä kadun varteen ei voi laittaa tulipatoja.

Kustannukset

Kastetilaisuuden ja kastejuhlan järjestäminen seurakuntatiloissa on ilmaista kolmen ensimmäisen tunnin osalta. Ylimenevältä ajalta peritään tuntiveloitus. Muiden tilaisuuksien järjestämisestä peritään korvauksia seuraavasti:

  • Perusmaksu: 1–50 hengen tilaisuudesta 30 €, 51–100 hengen tilaisuudesta 50 €, 101–150 hengen tilaisuudesta 70 € ja yli 150 hengen tilaisuudesta 100 €
  • Tuntiveloitus 25 €
  • Pöytäliinojen pesumaksu 5 €/kpl

Siirry lukemaan lisää korvauksista.

Ravintola Naakka

Ravintolasta voi tilata tarjoiluja perhejuhliin tai muistotilaisuuksiin. Tarjoilutilauksia Hanna Arhi-Sahlsténille varauspalveluihin, sähköpostitse turku.leirikeskukset@evl.fi tai p. 040 341 7117.

Toimitalon 1. kerroksesta löytyy palvelupiste (keskusrekisteri, seurakuntasihteerit ja hautatoimisto). Tuomiokirkkoseurakunnan tilat (juhlasali, kokoussali, yläsali ja kabinetti) 2. kerroksessa tarjoavat kokoontumispaikan useille seurakunnan säännöllisesti kokoontuville ryhmille. Lisäksi 2. kerroksessa on seurakuntayhtymän lounasravintola Naakka. Seurakuntayhtymän hallinto- ja talouspalvelut toimii 3. kerroksessa ja viestintä 4. kerroksessa. Kasvatusasioita hoidetaan 5. kerroksessa ja 6. kerroksessa ovat kirkkoherrojen työhuoneet.

Toimitalon 1. kerroksessa on myös pieni tunnelmallinen kappeli, jossa on pidetty muun muassa kaste- ja vihkitilaisuuksia.

Parkkipaikat

Toimitalolle tultaessa autot voi pysäköidä toimitalon läheisyydessä oleville kadun varren parkkipaikoille. Viikonloppuisin myös sisäpihalta löytyy kymmenkunta parkkipaikkaa. Myös parkkihalli Julia on melko lähellä. Julkisilla kulkuvälineillä toimitalolle pääsee sujuvasti. Bussien aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Esteettömyys: merkittäviä esteitä

Seurakuntien toimitalon keskusrekisteriin valmistui esteetön sisäänkäynti 2019.

  • inva-pysäköinti ulko-ovien edessä
  • hissi, ei riittävän tilava kaikille pyörätuoleille
  • tiloissa korkeita kynnyksiä
  • sisätilojen väliovet muihin tiloihin raskaat, ei ovenavauspainikkeita
  • induktiosilmukka kuulovammaisille

Tiedustelut ja varaukset:

040 341 7336 vahtimestari (arkisin klo 14-20)

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Kahvila Kahvila
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Tapahtumat

to 2.2. klo 18.00 -20.00

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Sinkkuilta

Tervetuloa viettämään iltaa kahvittelun, keskustelun ja muihin yksinasuviin tutustumisen parissa!
to 2.2. klo 18.30 -20.00

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Timon raamis

Luetaan ja tutkitaan Raamattua.
la 4.2. klo 16.00 -17.30

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Miten voit? -hyvinvointisarja: Kasvatuspsykologian professori Niina Junttila: Yhdessä yksinäisyyttä vastaan – mitä minä voin tehdä?

Miten voit? -hyvinvointisarjan kolmannessa osassa luennoi kasvatuspsykologian professori Niina Junttila, joka on tutkinut yksinäisyyden monia kasvoja ja yksinäisyydestä selviämistä. Tilaisuuden aiheena on Yhdessä yksinäisyyttä vastaan – mitä minä voin tehdä?
su 5.2. klo 16.00

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Herännäisseurat

Tervetuloa Seuroihin mm. Siionin virsiä veisaamaan.
ma 6.2. klo 18.30 -20.00

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

ELÄMÄ ON TÄSSÄ; yksinasuvien luentoilta

ELÄMÄ ON TÄSSÄ – mietteitä ilosta ja surusta, toivosta ja unelmista. Palkittu sanoittaja-runoilija Sinikka Svärd kertoo elämästään ja tekstiensä synnystä. Mukana pohdiskelemassa Köpi Niemelä.
ti 7.2. klo 11.00 -12.00

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Pilates kaikenikäisille

Tule hakemaan hyvää oloa ja vahvistusta kehoon pilateskurssilta!
ti 7.2. klo 14.00 -15.30

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Nuorekkaat eläkeläiset: Tiistaitreffit

Tervetuloa helmikuun Tiistaitreffeille. Tänään vieraana terveystieteen tohtori Jaana Koskenniemi. Hän tulee puhumaan kunnioittavasta kohtelusta ikääntyneen potilaan näkökulmasta. Lämpimästi tervetuloa!
ke 8.2. klo 18.00

Eerikinkatu 3, 20100 Turku

Bible Study

Welcome to read the Bible together!