Diakonia – apua ja tukea Maarian seurakunnassa

Me kaikki kaipaamme toisinaan apua ja tukea. Tarvitsemme toista ihmistä kuuntelijaksi tai keskustelukumppaniksi. Seurakuntasi diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. Voit soittaa ja sopia keskusteluajan alueesi työntekijän kanssa. Voit keskustella luottamuksellisesti erilaisista elämänkysymyksistä, yksinäisyydestä, ihmissuhdevaikeuksista, hengellisistä kysymyksistä ja taloudellisista vaikeuksista.

Jos sinulla on kysyttävää diakoniasta, siirry Maarian diakoniatyöntekijöiden yhteystietoihin tästä linkistä.

Mitä diakonia on?

Diakonia on auttamista monilla eri tavoilla. Se voi olla luottamuksellista keskustelua, vertaistukea tai vaikka pienryhmätoimintaa. Diakonia voi olla myös taloudellista apua tai käytännön neuvoja tiukassa tilanteessa.

Taloudellinen apu

Taloudellinen apu voi tarkoittaa ostolupaa ruokakauppaan, vaateapua tai pienimuotoista laskuavustusta. Diakoniatyön kautta voi hakea avustusta myös lasten harrastusmenoihin. Diakoniatoimistosta ei makseta rahaa omalle tilille eikä anneta käteistä rahaa. Kaikki yhteiskunnan antamat tuet tulee olla haettuna, ennen kuin diakonia voi auttaa. Selvittelemme yhdessä tilannettasi tarkemmin, joten jos tarvitset taloudellista apua, varaa aika diakoniatyöntekijältäsi ja ota mukaasi

  • meno- ja tulotiedot (eli tiliotteet parilta kuukaudelta tai pankkitunnukset)
  • toimeentulotukipäätös
  • tiedot veloista

Vuokrarästiasioissa pitää ensin hakea perustoimeentulotukea Kelasta sekä sen jälkeen täydentävää/ehkäisevää toimeentulotukea kaupungin sosiaalikeskuksesta. Diakoniatyön avustusvarat eivät riitä toistuvaan avustamiseen eivätkä kaikki saa haluamaansa taloudellista apua.

Muita taloutta helpottavia keinoja

Seurakuntayhtymän diakoniakeskus tarjoaa Raharenki-palvelua. Raharenkeinä toimii joukko vapaaehtoisia, joilta voi saada neuvoja, vinkkejä ja rohkaisua oman talouden tasapainottamiseen. Palvelu on maksuton. Lisää Raharenki-palvelusta voi lukea tämän linkin takaa.

Karderoopi on seurakuntayhtymän yhteinen vaateapu. Karderoopista saa tarvittaessa vaatteita, kodintekstiilejä, jne. Lue lisää Karderoopista tämän linkin takaa.

Edullisia ruokailuja ja ruoanjakoja järjestetään Maarian seurakunnan alueellä säännöllisesti. Katso lisätietoa ruoanjaoista ja edullisista ruokailuista tästä linkistä.

Kaipaatko kuuntelijaa tai keskustelua?

Jos olo tuntuu yksinäiseltä, voi seurakunnan työntekijälle aina soittaa tai sopia keskusteluaika. Keskustelun ei tarvitse koskea hengellisiä asioita, myös jokapäiväiset murheet ovat täysin perusteltu syy ottaa yhteyttä. Keskusteluajat pappien kanssa voi sopia suoraan toivotun papin kanssa tai seurakuntasihteerin kautta, p. 040 341 7233. Maarian seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löydät tämän linkin takaa.

Seurakunnassa toimii myös muutamia vertaistukiryhmiä, esimerkiksi sururyhmä, jossa käsitellään surua vaikkapa läheisen poismenon johdosta. Lue lisää vertaistukiryhmistä tästä linkistä.

Muita diakonian muotoja

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä tarjoaa runsaasti apua ja tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Katso tästä linkistä diakonian toimintamuotoja Turun alueella.

Apua saa myös Palvelevasta puhelimesta ja Palvelevasta netistä, jotka tarjoavat keskusteluapua kaikissa elämäntilanteissa ja kysymyksissä, myös surun kohdatessa. Tarkemmat tiedot löydät sivulta www.kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

@diakonissa_anni Instagramissa

 

Kultainen krusifiksi seinällä.