Päätöksenteko

Seurakunta on kirkon perusyksikkö, joka huolehtii muun muassa jumalanpalveluksista, kasteesta, ehtoollisesta, vihkimisestä, hautaamisesta, kristillisestä kasvatuksesta, sielunhoidosta, diakoniasta ja lähetystyöstä.

Seurakuntaneuvosto (ks. alla) johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa. Se päättää muun muassa seurakunnan varojen käytöstä. Jokaisella seurakunnalla on edustajansa myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisessä, ylintä päätösvaltaa käyttävässä kirkkovaltuustossa. Seurakuntavaaleissa valitaan edustajat molempiin.

Delegoitua valtaa voivat käyttää myös johtokunnat, toimikunnat tai työryhmät. Mikaelinseurakunnassa on nykyään joustava työryhmärakenne, lisätietoja alasivulla (ks. sivupalkki).

Mikaelinseurakunnan
seurakuntaneuvosto 2019-2022 

Katariina Haimi
Aila Harjanne
Mari Holmroos
Helena Honka-Hallila
Jarno Kuivala
Seppo Lehtinen
Pia Lindell
Anna Lintunen
Kari Mäenpää
Tanja Raunio
Viivu Seila
Anna Sirkiä
Hanna Suomela
Ailo Uhinki
Marjo Valtonen
Ulla-Maija Vierimaa

Päivitetty 09-2020

Seurakuntaneuvosto päättää niiden varojen käytöstä, jotka yksittäiselle seurakunnalle osoitetaan seurakuntayhtymän talousarviossa, sekä antaa lausuntoja yhteiselle kirkkovaltuustolle sen päätettävistä asioista. Seurakuntaneuvosto johtaa osaltaan seurakunnan toimintaa ja edistää sen hengellistä elämää. 
Kirkkoherra Jouni Lehikoinen johtaa seurakuntaneuvoston kokousta
Kirkkoherra Jouni Lehikoinen johtaa seurakuntaneuvoston kokousta

Ota yhteyttä

seurakunta- ja viestintäsihteeri
Mikaelinseurakunta