Yhteisvastuu auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria

Vuoden 2024 Yhteisvastuukeräys on käynnistynyt. Tämän vuoden teemana on syrjäytymisvaarassa olevien nuorten ja heidän mahdollisuuksiensa tukeminen.

Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla.

Osallistumalla keräykseen olet mukana auttamassa nuoria kohti valoisampaa tulevaisuutta Suomessa ja maailmalla. 

Valvottu seuranta takaa rahan päätymisen niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. 

Kotimaassa tuotot ohjataan HelsinkiMission ja Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta yksinäisille nuorille. Yksinäisyys on ahdistava, yksilöllinen kokemus ulkopuolisuudesta ja erillisyydestä. Tällä hetkellä yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoista noin 14 % kokee yksinäisyyttä.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) auttaa maailman katastrofialueilla esimerkiksi mahdollistamalla lasten ja nuorten koulunkäyntiä sekä ammatillista koulutusta.

KUA tekee työtä Ugandassa kuudella pakolaisasutusalueella. Koulutushankkeiden avulla parannetaan koulutuksen saatavuutta rakentamalla uusia ja turvallisia luokkahuoneita, järjestämällä kouluun paluuseen kannustavia kampanjoita ja lisäämällä tietoa koulutuksen tärkeydestä, sekä jakamalla oppimateriaaleja ja hygieniapakkauksia.

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen sinäkin voit olla mukana lähimmäisenrakkauden kansanliikkeessä.

Ota osaa Katariinanseurakunnan Yhteisvastuukeräykseen

 Pienikin apu auttaa. Kiitos tuestasi!

MobilePaylla

Katariinanseurakunnan MobilePay -numerolla 96012.

Tilisiirtona

Käyttämällä viitenumeroa 301181 lahjoituksesi kohdistuu Katariinanseurakunnan keräykseen seuraavien valtakunnallisten tilinumeroiden kautta:

Saajan koko nimi:  Yhteisvastuu/Kirkkopalvelut
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Kiitos lahjastasi!

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR/2023/7525, voimassa 1.1.–31.12.2024.

 

Apu menee perille

HelsinkiMissio

  • Noin 20 % tuotoista suunnataan vuosittain valittavaan, vaihtuvaan kohteeseen Suomessa. Vuoden 2024 kumppanina toimii HelsinkiMissio.

Suomen ev.lut. seurakunnat

  • Noin 20 % keräystuotosta jää keräävälle seurakunnalle monipuoliseen avustus- ja auttamistoimintaan.

Kirkon Ulkomaanapu

  • Noin 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta kansainväliseen apuun.

*Tämä perustuu School to Belong -yksinäisyyskyselyyn. Lisätietoja osoitteesta www.helsinkimissio.fi/uutinen/school-to-belong-yksinaisyyskysely-2023/Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lue lisää Yhteisvastuusta

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike.
Lue lisää keräyksestä ja lahjoituskohteista Yhteisvasuukeräyksen verkkosivuilta. Kuvalinkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle. ja aukeaa uudessa ikkunassa.

Vuoden 2024 Yhteisvastuu-piispana toimii Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka. Piispa Hintikka korostaa aikuisten vastuuta nuorten yksinäisyyden ja syrjäytymisen vähentämisessä. Hänen mukaansa on tärkeää estää kiusaamisen ja ulkopuolelle sulkemisen yleistyminen nuorten keskuudessa ja tunnistaa tilanteet, joissa nuori jää ulkopuolelle. Lue lisääLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä