Yhteisvastuu auttaa lapsia ja nuoria

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys on käynnistynyt. Tämän vuoden teemana on lasten ja nuorten kokema väkivalta sekä täällä Suomessa että maailmalla. Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen sinäkin voit olla mukana lähimmäisenrakkauden kansanliikkeessä.

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys pyrkii kiinnittämään huomiomme ongelmaan, joka koskettaa aivan liian montaa lasta ja nuorta. Koulukiusaaminen ja kouluväkivalta ovat vakavia nykypäivän ilmiöitä, joista yksikin on liikaa. Tutkimusten mukaan jopa 40 000 lasta tai nuorta kokee viikottain väkivallan uhkaa. Osallistumalla keräykseen olet mukana luomassa turvallisempaa tulevaisuutta lapsillemme ja nuorillemme. 

Myös maailmalla kriisitilanteissa elää lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat kipeästi turvaa ja mahdollisuuden valoisampaan tulevaisuuteen. Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastosta autetaan nuoria väkivaltaisessa maailmassa. Globaali pandemia, sodat ja köyhyys syventävät jatkuvasti jo valmiiksi vaikeaa tilannetta ja kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien perheiden ahdinkoa. Osallistumalla keräykseen autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Lahjoittamalla voit antaa kasvavalle ikäpolvelle valoisamman tulevaisuuden.

Vuoden 2023 keräystuotosta 

  • 60 % menee kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta
  • 20 % ohjataan Aseman Lapset ry:lle väkivallan ehkäisyyn ja sovitteluun 
  • 20 % keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Valvottu seuranta takaa rahan päätymisen niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. 

Sinun avullasi maailma voi muuttua paremmaksi.

Tee lahjoitus

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen voit auttaa lähimmäisiä Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Halutessasi voit lahjoittaa Katariinanseurakunnan Yhteisvastuukeräykseen seuraavilla tavoilla:

Nettilahjoitussivun kautta

Kuvabannerin linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.

MobilePaylla

Katariinanseurakunnan MobilePay -numerolla 96012.

Tilisiirtona

Käyttämällä viitenumeroa 301181 lahjoituksesi kohdistuu Katariinanseurakunnan keräykseen seuraavien valtakunnallisten tilinumeroiden kautta:

Saajan koko nimi:  Yhteisvastuu/Kirkkopalvelut
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Kiitos lahjastasi!

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR/2022/9229.

Lue lisää Yhteisvastuusta

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike. Lue lisää keräyksestä ja lahjoituskohteista Yhteisvasuukeräyksen verkkosivuilta. Kuvalinkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Katariinanseurakunta

Annika Forsström on Katariinan pappi, jonka erityisellä vastuulla ovat aikuisrippikoulut. Jos olet aikuinen ja haluat käydä rippikoulun, voit olla yhteydessä Annikaan tai muihin seurakunnan pappeihin, jotka räätälöivät yhdessä kanssasi sinua parhaiten palvelevan ja mielekkään rippikoulukokonaisuuden.

Annika on myös seurakuntamme Yhteisvastuukeräyspäällikkö, joten jos sydäntäsi lähellä on vapaaehtoisena toimiminen lipas- tai listakerääjänä, ota rohkeasti yhtettä!

Annikan äidinkieli on ruotsi, joten jos haluat keskustella ruotsiksi, kannattaa olla yhteydessä Annikaan.

johtava kanttori
Katariinanseurakunta

Diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on Pyhän Katariinan kirkon kanttori, joka johtaa Katariinanseurakunnan kirkkomusiikkityötä. Hän toimii sekä esilaulajana että urkurina jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa.

Markku on perustanut kevääseen painottuvan Cantio sacra -matineasarjan, jota hän on isännöinyt Pyhän Katariinan kirkossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Markku on äänialaltaan tenori ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Markku johtaa myös Pyhän Katariinan kuoroa. Jos kuorotoiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä häneen.