Yhteisvastuu - apua lähelle ja kauas

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys auttaa taloudellisessa ahdingossa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Sinäkin voit olla mukana lähimmäisenrakkauden kansanliikkeessä.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen kampanjateemana on ”Eniten yllätti köyhyys”, jolla halutaan kiinnittää huomiota elintason laskuun, joka yllättää monet ikäihmiset eläkeikään siirryttäessä. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Tämänvuotinen Yhteisvastuukampanja kerää varoja taloudellisessa ahdingossa olevien vanhusten auttamiseksi. Osallistumalla keräykseen autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Vuoden 2021 keräystuotosta 

  • 60 % menee kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun kautta
  • 10 % vuonna 2022 käynnistettävään ikäihmisten digitaitoja kohentavaan hankkeeseen
  • 10 % Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten auttamiseen ja 
  • 20 % keräävälle seurakunnalle ahdingossa olevien ikäihmisten tukemiseen tai diakonia-avustuksiin.

Valvottu seuranta takaa rahan päätymisen niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

Lahjoita

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen voit auttaa lähimmäisiä Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Halutessasi voit lahjoittaa Katariinanseurakunnan Yhteisvastuukeräykseen seuraavilla tavoilla:

1. Nettilahjoitussivun kautta 

(kuvabannerin linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


2. MobilePaylla

Katariinanseurakunnan MobilePay -numerolla 96012.

3. Tilisiirtona

Käyttämällä viitenumeroa 301181 lahjoituksesi kohdistuu Katariinanseurakunnan keräykseen seuraavien valtakunnallisten tilinumeroiden kautta:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Kiitos lahjastasi ❤️

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2020/4355

Lue lisää Yhteisvastuusta

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike. Lue lisää keräyksestä ja lahjoituskohteista Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuilta. (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa.)

YouTube-video

Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Katariinanseurakunta

Annika Forsström on Katariinan pappi, jonka erityisellä vastuulla ovat aikuisrippikoulut. Jos olet aikuinen ja haluat käydä rippikoulun, voit olla yhteydessä Annikaan tai muihin seurakunnan pappeihin, jotka räätälöivät yhdessä kanssasi sinua parhaiten palvelevan ja mielekkään rippikoulukokonaisuuden.

Annika on myös seurakuntamme Yhteisvastuukeräyspäällikkö, joten jos sydäntäsi lähellä on vapaaehtoisena toimiminen lipas- tai listakerääjänä, ota rohkeasti yhtettä!

Annikan äidinkieli on ruotsi, joten jos haluat keskustella ruotsiksi, kannattaa olla yhteydessä Annikaan.