Diakoniatyöntekijä tukenasi

Diakoniatyöntekijöiden kanssa voit keskustella henkilökohtaisista asioista. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Heiltä voit saada myös taloudellista apua. Voit tavata heidät joko seurakunnassa tai omassa kodissasi. Varaa aina aika tapaamiseen. Diakoniatyöntekijän palvelut on tarkoitettu kaikille.

Joskus voit tarvita ulkopuolista kuuntelijaa. Esimerkiksi kun erilaiset elämässä esiin nousevat kysymykset askarruttavat mieltäsi, ja haluat keskustella niistä. Diakoniatyöntekijä on silloin sinua varten.

Keskustelun aiheena voi olla melkein mikä vaan: Elämässäsi sattuneet asiat, kuten huolet, ilot ja surut. Yksinäisyys tai sairaus voivat olla asioita, joista haluat jutella. Tai ehkä kaipaat keskustelukumppania erilaisten vaihtoehtojen pohdintaan. Voit myös kysyä diakoniatyöntekijöiltä neuvoja arkisiin asioihin, kuten etuisuuksien hakemiseen tai vapaaehtoistyön tekemiseen seurakunnassa.

Diakoniatyöntekijän kanssa voit tietysti keskustella myös hengellisistä kysymyksistä ja vaikka rukoilla yhdessä.

Tapaaminen omassa kodissasi

Jos sinun on vaikea liikkua kotoasi seurakuntaan, pyydä diakoniatyöntekijää käymään luonasi. Hän tulee mielellään käymään, asut sitten kotona tai laitoksessa. Erityisesti tämä mahdollisuus koskee vanhuksia.

Kotona voit jutella diakoniatyöntekijän kanssa tilanteestasi kaikessa rauhassa. Jos haluat nauttia ehtoollista kotonasi, diakoniatyöntekijä auttaa sen järjestämisessä.

Tutustu uuteen diakonian esitteeseen Toivo on totta

Soita ja varaa aika

Kun haluat tavata diakoniatyöntekijän, soita ja varaa häneltä aika. Voit sopia ajan myös sähköpostitse. Ole yhteydessä oman asuinalueesi seurakunnan diakoniatyöhön riippumatta siitä, oletko seurakunnan jäsen.

Voit tarkistaa oman seurakuntasi alla olevasta kartasta.

Jos olet asunnoton, viittomakielinen tai Suomessa alle kolme vuotta asunut maahanmuuttaja, yhteisen diakoniatyön diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. Samoin silloin, jos olet veteraani tai vammainen tai sinulla on ongelmia päihteiden käytön kanssa.

» Yhteisen diakoniatyön yhteystiedot

» Turun ja Kaarinan seurakunnat kartalla

Seurakunnat Turun karttapalvelussa