Toimintaa vammaisille

Tältä sivulta löydät, mitä kaikkea toimintaa kirkolla on tarjolla vammaisille.

Teemme toimintaa koronarajoitusten ja suosituten mukaan. Seuraamme koronatilannetta aktiivisesti ja noudatamme ohjeistuksia. Suositamme maskin käyttöä ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.

Ole rohkeasti yhteydessä ja mietitään mahdollisia yhteistyötapoja myös poikkeusaikana. Voimme tavata vaikka livevideoiden tai Teamsin kautta.

Diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere p. 040 341 7244, sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

Toimintaa

Ryhmä- ja vastaanotto toiminta 

Työntekijä käy myös säännöllisillä vierailuilla mm. Happy housen ja Kiesin kohtaamispaikossa noin kerran kuukaudessa. Vietämme kohtaamispaikossa toiminnallisen keskusteluhetken. Niissä on aina oma aihe. Voit pyytää myös henkilökohtaisen jutteluhetken diakoniatyöntekijältä hänen ollessa paikalla.

  • Happy Housessa diakoniatyöntekijä on tavattavissa n. 2krt/kk. 
  • Kiesissä diakoniatyöntekijä on tavattavissa 1krt/kk. 

Tarkempia tietoja löydät kohtaamispaikkojen omilta nettisivuilta. Linkit heidän sivuille löydät sivun alalaidasta.

Vammaisryhmien hengellinen piiri 

Piiri kokoontuu Seurakuntien toimitalolla (Eerikinkatu 3) yläsalissa 2krs. Ohjelman aloitamme  klo 15.00. Piirin alustuksesta vastaa aina pappi Pete Hokkanen. Paikalla on myös diakoniatyöntekijä Tanja Rantapere. Tilaisuus kirjoitustulkataan ja käytössä on myös induktio.  

Syksyn 2022 päivittyy myöhemmin.  Ensimmäinen kerta on syyskuussa

 

Kirkkopyhät ja juhlat

Vietämme kirkkopyhiä lähialueen kirkoissa 1‒3 kertaa vuodessa. 

Saavutettava diakonian juhlamessu Turun tuomiokirkossa su 4.9.2022 klo 10 alkaen.

Olemme vammaistyön ja viittomakielisen työn kanssa järjestämässsä messua. Messussa on kirjoitustulkkaus ja viittomakielentulkkaus. Paikalla on yleisavustajia. Messussa käytetään osin selkokieltä. 

(Tanja p. 040-3417244, tanja.rantapere@evl.fi)

Tarkempia tietoja lähempänä ajankohtaa.

Leirit ja retket

Leirit ja leiripäivät 2022:

Leirillä on muutama peruutuspaikka vapaana! Vammaistyön kesäleiri Sinapin leirikeskuksessa pe-su 5.-7.8.2022. Alkaa perjantaina klo 18 ja päättyy sunnuntaina klo 13. Hinta 65e sis. ruuat, majoitus ja ohjelman. Leiriläisten määrä (15-20 hlöä) muotoutuu sen mukaan, millaisia tarpeita ja haasteita leiriläisillä on.

Vammaistyön kesäleirille voi osallistua myös vain lauantaipäivään klo 8.30-15.00 hintaan 20e (sis. aamiainen, lounas, päiväkahvi ja ohjelma). Leipäivään otetaan 6-10 hlöä. Leirille ja leiripäivään hakeminen Lyyti-linkin kautta 20.5.mennessä: https://www.lyyti.in/kesaleiri0822 

Aivovammaleiri pe-su 16.-18.9.2022 järjestetään yhteistyössä Vsavy ryn kanssa. Tietoja ilmoittautumisesta ym. elokuussa Vsasyn tiedotuskanavien kautta..

Nivelleiri ma-to 24.-27.10.2022 järjestetään yhteistyössä Nivelyhdistyksen kanssa. Leirille mahdollista osallistua myös päiväkävijänä tiistaina 25.10.2022 klo 8.30-18). Tietoja saa leiristä Nivelyhdistyksen kautta ja ilmoittautumisesta tiedotetaan heidän jäsenlehden kautta myöhemmin.

 

Kesän leireille ja leiripäiviin ilmoittautumiset ja hakemiset alkavat huhtikuun aikana tälle sivulle tulevien Lyyti-linkkien kautta. 

Tiedustelut ja hakeminen leireihin sekä leiripäiviin: Tanja Rantapere (tanja.rantapere@evl.fi tai p.040-341 7244)