Hääyö

Yö täynnä rakkaustarinoita.

Hääyössä pääset vihille juhlavasti mutta pienellä vaivalla. Seuraavaa hääyötä vietetään vuonna 2022. Ilmoittautuminen alkaa keväällä/kesällä 2022.

Pappilan pihamaa kesällä, nurmikkoa, puita ja sininen taivas.

Mikä on Hääyö?

Hääyö on ainutlaatuinen vihkitilaisuus, jossa saman illan aikana vihitään useita pareja. Hääyössä kaikki musiikista pieneen tarjoiluun on järjestetty sinulle valmiiksi. Talo tarjoaa tarvittaessa todistajat, mutta myös omat vieraasi ovat tervetulleita.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset.

Tapahtumassa voi myös pyytää siunaamista aiemmin solmitulle avioliitolle.

Miten voin ilmoittautua?

Hääyöhön ilmoittaudutaan sähköisesti. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita vihkipaikaksi joko Pyhän Katariinan kirkon tai pappilan puutarhan (sateen sattuessa pappilan kappeli). Vihkimisiä on Hääyössä 20 minuutin välein aina puoleenyöhön asti.

(Seuraava ilmoittautuminen keväällä/kesällä 2022)

Mistä saan esteettömyystodistuksen?

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisesti osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai täyttämällä lomakkeen seurakuntayhtymän keskusrekisterissä. Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu.

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan.

» Lue lisää avioliiton esteiden tutkimisesta