Hääyö

Yö täynnä rakkaustarinoita.

Hääyössä pääset vihille juhlavasti mutta pienellä vaivalla. Seuraavaa hääyötä vietetään 6.8.2022 Turun tuomiokirkossa. Ilmoittautuminen alkaa 16.5.2022 klo 18 alkaen, jolloin ilmoittautumislinkki avautuu tällä sivulla. Ilmoittautua voi aina 3.7.2022 saakka.

Kirkon alttari. Alttarilla valkoinen liina ja valkoiset kukat. Alttarin takana suuri alttaritaulu Jeesuksesta.

Mikä on Hääyö?

Hääyö on ainutlaatuinen, pienimuotoinen vihkitilaisuus, jossa saman illan aikana vihitään useita pareja. Hääyössä kaikki musiikista pieneen tarjoiluun on järjestetty sinulle valmiiksi. Talo tarjoaa tarvittaessa todistajat, mutta myös omat vieraasi ovat tervetulleita.

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset.

Vihkimiset tapahtuvat Tuomiokirkon alttarilla ja Tarkk´ ampujan kappelissa. Vihkiajat ovat puolen tunnin välein klo 19.30, 20, 20.30, 21, 21.30, 22, 22.30, 23, 23.30 ja 00. Kaksi vihkiaikaa ovat sellaisia, että niihin voidaan ottaa yhtä aikaa kolme pariskuntaa alttarille.

Vihkiminen voidaan toteuttaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Juhlamaljat nautitaan Tuomiokirkon edustalla terassilla. Tilaisuudesta otetaan luvan kanssa kuvia yleisesti, mutta ei yksityiskuvia yksittäisistä pareista.

Tapahtumassa voi myös pyytää siunaamista aiemmin solmitulle avioliitolle.

Miten voin ilmoittautua?

Hääyöhön ilmoittaudutaan sähköisesti. Vihkimisiä Hääyössä on puolen tunnin välein aina puoleenyöhön asti.

Voit ilmoittautua maanantaina 16.5.2022 klo 18 alkaen aina 3.7.2022 saakka tästä linkistä.

Pieni alttari huoneessa, jonka seinät ovat osin tiiltä ja osin kiveä. Alttarin edessä penkkirivejä irtituoleista.

Mistä saan esteettömyystodistuksen?

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisesti osoitteessa esteidentutkinta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai täyttämällä lomakkeen seurakuntayhtymän keskusrekisterissä. Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu.

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan.

» Lue lisää avioliiton esteiden tutkimisesta