Kehitysvammaistyö

Kirkko auttaa ja tukee kehitysvammaisia ja heidän perheitään eri elämänvaiheissa. 

Kaikilla tulee olla mahdollisuus päästä seurakunnan yhteyteen ja osallisutua hengelliseen elämään.

Kirkon kehitysvammaistyössä elämän ja uskon asioista puhutaan puhutaan sellaisella kielellä, jota on helppo ymmärtää (mm. selkokieli, kuvakommunikointi ja tukiviittomat).

Turun ja Kaarinan seurakuntien kehitysvammaistyö järjestää omaa toimintaa. 

Voit osallistua esimerkiksi:

  • kerhoon, ryhmiin, retkelle ja leireille
  • hartauksiin, kirkkotilaisuuksiin ja selkomessuihin
  • tapahtumiin yhteistyökumppaneiden kanssa
  • voit halutessasi keskustella diakoniatyöntekijän kanssa

Ole yhteydessä, kun haluat jutella elämästäsi, iloista, suruista, yksinäisyydesä tai jostakin muusta - juttelu auttaa usein. Keskustelut ovat  luottamuksellisia ja diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Henkilökohtaiset keskustelut voidaan sopia sinulle sopivaan paikkaan. Voit tulla tapaamiseen myös tukihenkilön tai läheisen kanssa. 

Voit olla yhteydessä: puhelimella, sähköpostilla tai facebookin ja WhatsAppin kautta. Pyydä tarvittaessa apua yhteyden ottamiseen vanhemmilta, avustajalta tai yksikkösi hoitajilta. 

Seurakuntien kehitysvammaistyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Tarja Muurinen p. 040 3417280 tai sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

Alla on linkki toimintasivulle.

Toimintaa

YouTube-video
YouTube-video

Ajankohtaista kevät 2021

Kehitysvammaisten kirkkopyhän livestriimaus Kaarinan kirkosta 31.1. klo 10 

Voit osallistua kirkkopyhään omalta kotisohvaltasi seuraavan nettilinkin kautta https://youtu.be/05VraHEaCTALinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkopyhä järjestetään Kaarinan kirkossa ilman paikalla olevaa seurakuntaa livestriimauksena. Kirkkohetken toimittavat: Kaarinan pappi Tatu Kuoppala ja kanttori Olli-Heikki Husso sekä kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola, vammaistyön diakoniatyöntekijät Tarja Muurinen ja Tanja Rantapere. Tekstinlukijoina ovat Samuli Kivinen ja Jimi Noponen ja musiikkia esittää Marko Lahtonen. 

Rippikouluun ilmoittautuminen vuodelle 2021

Vuoden 2021 rippikouluilmoittautuminen alkaa 12.8. Ilmoittautuminen on ajakohtaista 2006 vuonna syntyneillä nuorilla.

Erityisen tuen riparit

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kehitysvammaistyö järjestää kolme riparia erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nämä riparit on suunnattu niille, jotka tarvitsevat runsaasti apua ja tukea erilaisissa oppimisen haasteissa. Näissä ripariryhmissä on mukana useampia ohjaajia ja avustajia. Riparin toteutusta ja opetusmenetelmiä mukautetaan ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaisesti. Riparin toteutuspaikoissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Lisätietoja antavat kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola, 050 570 2656, pertti.arola@evl.fi ja vammaistyön diakoni Tarja Muurinen, 040 341 7280, tarja.muurinen@evl.fi

  • 011 Päiväripari. Lähipäivät 22.–24.6. ja iltakokoontumisia syksyllä 2021. Konfirmaatio alkuvuonna 2022.
  • 013 Leirin sisältävä ripari. Turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Leiri 20.–23.7. Konfirmaatio 24.7. Henrikinkirkossa.
  • 014 Leirin sisältävä ripari. Turun ympäristökuntien nuorille 3.–7.8. Paimion Rantalassa. Konfirmaatio 7.8. Paimion kirkossa.

Erityisen tuen rippikouluryhmät löytyvät myös yhteisestä esitteestä.

Tietoa rippikoulusta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät rippikouluesitteestä ja seuraavan linkin kautta: Tietoa rippikoulusta

 

 

 

   

Kuva Henrikinkirkosta kehitysvammaistyön Pääsiäiskirkosta.

Kirkkosali alttarille päin, penkeissä ja pyörätuolissa istuu kirkkoväkeä