Kehitysvammaistyö

Kirkko auttaa ja tukee kehitysvammaisia ja heidän perheitään eri elämänvaiheissa. 

Kaikilla tulee olla mahdollisuus päästä seurakunnan yhteyteen ja osallisutua hengelliseen elämään.

Kirkon kehitysvammaistyössä elämän ja uskon asioista puhutaan puhutaan sellaisella kielellä, jota on helppo ymmärtää (mm. selkokieli, kuvakommunikointi ja tukiviittomat).

Turun ja Kaarinan seurakuntien kehitysvammaistyö järjestää omaa toimintaa. 

Voit osallistua esimerkiksi:

  • kerhoon, ryhmiin, retkelle ja leireille
  • hartauksiin, kirkkotilaisuuksiin ja selkomessuihin
  • tapahtumiin yhteistyökumppaneiden kanssa
  • voit halutessasi keskustella diakoniatyöntekijän kanssa

Ole yhteydessä, kun haluat jutella elämästäsi, iloista, suruista, yksinäisyydesä tai jostakin muusta - juttelu auttaa usein. Keskustelut ovat  luottamuksellisia ja diakoniatyöntekijä on vaitiolovelvollinen.

Henkilökohtaiset keskustelut voidaan sopia sinulle sopivaan paikkaan. Voit tulla tapaamiseen myös tukihenkilön tai läheisen kanssa. 

Voit olla yhteydessä: puhelimella, sähköpostilla tai facebookin ja WhatsAppin kautta. Pyydä tarvittaessa apua yhteyden ottamiseen vanhemmilta, avustajalta tai yksikkösi hoitajilta. 

Seurakuntien kehitysvammaistyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Tarja Muurinen p. 040 3417280 tai sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

Alla on linkki toimintasivulle.

Toimintaa

YouTube-video
YouTube-video

Ajankohtaista kevät 2021

Selkojumalanpalvelus su 9.5. klo 10.00 Tuomiokirkossa. 

Jumalanpalvelukseen voit osallistua etänä virtuaalikirkon kautta. Tilaisuuden järjestää Turun tuomiokirkkoseurakunta sekä seurakuntien vammaistyö. Liturgi Pete Hokkanen, avustava pappi Sofia Flilnk, kanttorit Jukka Pietilä ja Anu Åberg, avustajina Tanrja Rantapere, Tarja Muurinen ja Leila Häkkinen. Selkomukautukset Raamatun teksteihin on laatinut kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola.

Laulettavat virret: 362: 1-5, 271:1,3, 514, 373, 340: 1,3

Virtuaalikirkon katselulinkki: https://www.virtuaalikirkko.fi

 

Rippikouluun ilmoittautuminen 

Vuoden 2022 rippikouluilmoittautuminen alkaa elokuussa  Ilmoittautuminen on ajakohtaista vuonna 2007 syntyneillä nuorilla.

Erityisen tuen riparit

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kehitysvammaistyö järjestää kolme riparia erityistä tukea tarvitseville nuorille. Nämä riparit on suunnattu niille, jotka tarvitsevat runsaasti apua ja tukea erilaisissa oppimisen haasteissa. Näissä ripariryhmissä on mukana useampia ohjaajia ja avustajia. Riparin toteutusta ja opetusmenetelmiä mukautetaan ryhmän ja yksilön tarpeiden mukaisesti. Riparin toteutuspaikoissa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Lisätietoja antavat kehitysvammaistyön pappi Pertti Arola, 050 570 2656, pertti.arola@evl.fi ja vammaistyön diakoni Tarja Muurinen, 040 341 7280, tarja.muurinen@evl.fi

 

Tietoa rippikoulusta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät rippikouluesitteestä ja seuraavan linkin kautta: Tietoa rippikoulusta

 

 

 

   

Kuva Henrikinkirkosta kehitysvammaistyön Pääsiäiskirkosta.

Kirkkosali alttarille päin, penkeissä ja pyörätuolissa istuu kirkkoväkeä