Diakonia - tukea elämään

Diakonia tarkoittaa kristillistä palvelua. Me ihmiset olemme Jumalan käsiä tässä maailmassa ja meille on annettu tehtäväksi kantaa toistemme kuormia, iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.

Maailma ei jakaudu reppanoihin ja sankareihin, vaan jokainen meistä on elämänsä varrella niin auttajan kuin avun tarvitsijan asemassa. Seurakuntamme diakonit ovat sinua varten molemmissa tilanteissa - silloin, kun tarvitset itse apua ja silloin, kun pohdit, miten voisit itse auttaa toisia.

Diakoniatoimiston vastaanottoajat

Seurakuntamme diakonit ovat koulutukseltaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja kirkon hengellisen työn tekijöitä. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä painavista asioista. He kuuntelevat huoliasi ja auttavat sinua parhaansa mukaan.

Diakonian ajanvaraus:

tiistaisin ja perjantaisin  klo 10.00-11.30 Varissuon kirkon diakoniatoimistolla (Kousankatu 6) puhelin 040 3417172.

 

Hyvänmielen vertaisryhmä

Kaipaatko juttukaveria ja virkistystä viikkoosi? Hyvänmielen hengellisessä ryhmässä vaihdetaan arjen kuulumisia, tsempataan selviämään arjessa ja luodaan parempaa huomista.

Torstaisin klo 13-15 Varissuon kirkon alakerran olkkarissa

Sydämellisesti tervetuloa!

Omaishoitajien päiväkahvit

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia omaishoitajan arjesta ja viettämään hetki juhlaa yhdessä toisten samassa tilanteessa olevien kanssa. Keskustelemme yhdessä omaishoitajuuteen liittyvästä teemasta tai kuulumisista, hiljennymme yhteiseen hartauteen ja juomme makoisat kahvit.

Joka kuukauden toinen maanantai klo 13

syksyllä 2018  12.11 ja 10.12

keväällä 2019 14.1, 11.2, 11.3, 8.4 ja 13.5

Lähimmäisvapaaehtoisten ryhmä

Yksinäisen ystävänä toimivat voivat vaihtaa kuulumisia omista kokemuksistaan toisen ihmisen tukena ja saavat itse tukea omaan jaksamiseen. Lisäksi juomme yhdessä kahvit ja hiljennymme hartauteen.

Kokoonnumme Varissuon kirkon alakerran olkkarissa pääasiassa kuukauden viimeinen maanantai klo 14-16 

 

Maanantaisin:  26.11, 17.12. 2018 ja 28.1, 25.2, 25.3, 29.4 ja 27.5.2019

Aikaa ja halua hyväntekemiseen

Olisiko sinulla aikaa ja halua hyvän tekemiseen?  Meillä on paljon tehtävää, jossa voisit olla apuna. Kerhoissa ohjelman suorittajina, keittiössä apuna tai yksinäisen ystävänä. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin!