Diakonia auttaa – toivo on totta!

Diakonia tarkoittaa kirkon auttamistyötä eli toisten ihmisten auttamista. Diakoniassa ei ole kysymys vain yhdestä seurakunnan työmuodosta, vaan kaikkien kirkon jäsenten yhteisestä tehtävästä ja elämisen tavasta.

Katariinassa on kolme diakoniatyöntekijää, joiden erityisenä tehtävänä on auttaa silloin, kun elämä on vaikeaa. Heihin voit olla yhteydessä myös silloin, kun mietit, miten itse voisit auttaa toisia.

Seurakuntamme diakonit ovat koulutukseltaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja kirkon hengellisen työn tekijöitä.

Diakoniatoimiston vastaanottoajat

Diakoniatyöntekijät kuuntelevat huoliasi ja auttavat sinua parhaansa mukaan elämän haasteissa. Kirkon diakonia avustaa myös taloudellisesti. Sinun ei pidä kuulua kirkkoon saadaksesi apua diakoniasta.

Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Muista varata aika etukäteen.

Kesä-elokuussa diakonian ajanvaraus tiistaisin klo 10.00-11.30 puhelimitse numerosta 040 341 7172.

 

Jumala ei tarvitse sinun hyviä tekojasi, mutta naapurisi tarvitsee. (Martti Luther)

Hyvän mielen vertaisryhmä

Kaipaatko juttukaveria ja virkistystä viikkoosi? Hyvän mielen hengellisessä ryhmässä vaihdetaan arjen kuulumisia, tsempataan selviämään arjessa ja luodaan parempaa huomista.

Hyvän mielen ryhmä kokoontuu torstaisin klo 13-15 Varissuon kirkon alakerran olkkarissa.

Sydämellisesti tervetuloa!

Omaishoitajien päiväkahvit

Omaishoitajat kokoontuvat Hannunniitussa joka kuukauden toisena maanantaina klo 13. Tapaamiseen ei pidä ilmoittautua ennakkoon.

Kokoontumisissa keskustellaan omaishoitajuuteen liittyvistä aiheista, jaetaan kuulumisia, hiljennytään hartauteen ja juodaan makoisat kahvit.

Lähimmäisvapaaehtoisten ryhmä

Yksinäisen ystävänä toimivat lähimmäisvapaehtoiset kokoontuvat useimmiten kuukauden viimeisenä maanantaina klo 16.30 Varissuon kirkon alakerrassa.

Ryhmässä jaetaan kokemuksia toisen ihmisen tukena olemisesta ja saadaan tukea omaan jaksamiseen. Lisäksi juomme yhdessä kahvit ja hiljennymme hartauteen.

Haluatko auttaa toisia?

Olisiko sinulla aikaa ja halua hyvän tekemiseen?  Meillä on paljon tärkeitä ja sopivan kokoisia tehtäviä, joissa voisit olla apuna. Tarvitsemme muun muassa ohjelmaa kerhoihin, apua keittiöhommiin tai ystäviä yksinäisille. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin!

Ota yhteyttä

diakoni
Katariinanseurakunta

Hanna Boateng on seurakunnan diakoni, joka vastaa mm. vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytoinnista, päihdetyöstä sekä hyvän mielen työstä ja leireistä.

Hanna tekee vastaanottotyötä Varissuon kirkolla, Hannunniitun seurakuntatalolla ja Turun A-Killassa (keskustelut, taloudellinen avustaminen, neuvonta, hengellisyys)

Hannan sydäntä lähellä on kansainvälisyys ja erityisesti kuuroille ghanalaisille lapsille tarkoitettu Armon päiväkoti ja koulu (Facebook: House of Grace School for Deaf).

Hannan työkieliä ovat suomen lisäksi englanti ja suomalainen viittomakieli.

Varaa aika diakoniavastaanotolle ti ja pe klo 10-11.30 numerosta 040 341 7172 tai Varissuon diakoniatoimistolta (Kousankatu 6).