Diakonia - tukea elämään

Diakonia tarkoittaa kristillistä palvelua. Me ihmiset olemme Jumalan käsiä tässä maailmassa ja meille on annettu tehtäväksi kantaa toistemme kuormia, iloita iloitsevien kanssa ja itkeä itkevien kanssa.

Maailma ei jakaudu reppanoihin ja sankareihin, vaan jokainen meistä on elämänsä varrella niin auttajan kuin avun tarvitsijan asemassa. Seurakuntamme diakonit ovat sinua varten molemmissa tilanteissa - silloin, kun tarvitset itse apua ja silloin, kun pohdit, miten voisit itse auttaa toisia.

Diakoniatoimiston vastaanottoajat

Seurakuntamme diakonit ovat koulutukseltaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja kirkon hengellisen työn tekijöitä. Heidän kanssaan voi keskustella luottamuksellisesti kaikista mieltä painavista asioista. He kuuntelevat huoliasi ja auttavat sinua parhaansa mukaan.

Diakonian ajanvaraus:

tiistaisin ja perjantaisin  klo 10.00-11.30 Varissuon kirkon diakoniatoimistolla (Kousankatu 6) puhelin 040 3417172.

 

Hyvänmielen vertaisryhmä

Kaipaatko juttukaveria ja virkistystä viikkoosi? Hyvänmielen hengellisessä ryhmässä vaihdetaan arjen kuulumisia, tsempataan selviämään arjessa ja luodaan parempaa huomista.

Torstaisin klo 13-15 Varissuon kirkon alakerran olkkarissa

Sydämellisesti tervetuloa!

Hyvän mielen leiri työikäisille

ma 5.8. - ke 7.8. Kakskerran Sinapin leirikeskuksessa

Kaipaatko pientä irtiottoa arjesta, mutta sinulla on elämäntilanteestasi johtuen rajalliset mahdollisuudet lähteä lomalle? Tule mukaan Katariinan ja Maarian seurakuntien diakoniatyön yhdessä järjestämälle leirille. Luvassa mukavaa ja rentoa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, saunomista, hyväntuulista ohjelmaa sekä aikaa levolle, hiljentymiselle ja ulkoilulle. Leirin hinta 74€ (sis. majoituksen, liinavaatteet, ruuat ja ohjelman). Diakoniatoimistosta voit tarvittaessa anoa avustusta leirimaksuun. Lisätiedot ja leirihakemusten tilaukset: Katariinan diakoniatsto ti ja pe klo 10-11.30 p. 040 3417 172. Voit myös tulostaa hakulomakkeen tästä.

Omaishoitajien päiväkahvit

Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia omaishoitajan arjesta ja viettämään hetki juhlaa yhdessä toisten samassa tilanteessa olevien kanssa. Keskustelemme yhdessä omaishoitajuuteen liittyvästä teemasta tai kuulumisista, hiljennymme yhteiseen hartauteen ja juomme makoisat kahvit.

Joka kuukauden toinen maanantai klo 13

keväällä 2019 11.3, 8.4 ja 13.5

Lähimmäisvapaaehtoisten ryhmä

Yksinäisen ystävänä toimivat voivat vaihtaa kuulumisia omista kokemuksistaan toisen ihmisen tukena ja saavat itse tukea omaan jaksamiseen. Lisäksi juomme yhdessä kahvit ja hiljennymme hartauteen.

Kokoonnumme Varissuon kirkon alakerran olkkarissa pääasiassa kuukauden viimeinen maanantai klo 16.30-18.00 

Maanantaisin:  25.3, 29.4 ja 27.5.

Aikaa ja halua hyväntekemiseen

Olisiko sinulla aikaa ja halua hyvän tekemiseen?  Meillä on paljon tehtävää, jossa voisit olla apuna. Kerhoissa ohjelman suorittajina, keittiössä apuna tai yksinäisen ystävänä. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin!

diakoni
Katariinanseurakunta

Sinikka Laine on Katariinan diakoni, joka tekee paljon henkilökohtaista asiakastyötä eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. Sinikka vastaa myös omaishoitajien parissa tehtävästä työstä.

Voit varata ajan diakoniavastaanotolle ti ja pe klo 10-11.30 numerosta 040 341 7172 tai Varissuon diakoniatoimistolta (Kousankatu 6). 

diakoni, vanhustyön projektityöntekijä
Katariinanseurakunta

Annamaria Lehto on Katariinan vanhustyön projektidiakoni. Annamaria tekee kotikäyntejä vanhusten koteihin sekä vastaa ikäihmisten kerhoista, ryhmistä ja leireistä.

Annamariaan voit olla yhteydessä, jos olet yli 65-vuotias ja kaipaat luotettavaa keskustelukumppania. Annamaria voi auttaa myös löytämään juuri sinulle sopivan ryhmän seurakunnan laajasta vanhusten ryhmätoiminnasta. Annamarialle voi soittaa myös silloin, jos olet huolissasi tutun vanhuksen pärjäämisestä.

Annamaria on lämminsydäminen ihminen, jota on siunattu laulun ja soiton lahjoilla. Niissä tapahtumissa, joissa Annamaria on mukana, raikaa usein soitto, laulu ja nauru.

johtava diakoni
Katariinanseurakunta
PL 922
20101 Turku

Erja Viherkoski on Katariinan johtava diakoni. Erjan tehtävänä on johtaa, organisoida ja kehittää diakoniatyötä seurakunnassamme. Erja on myös seurakunnan yhteisvastuupäällikkö, johon kannattaa ottaa yhteyttä, jos Yhteisvastuu kiinnostaa.

Erjan työhön kuuluu paljon ihmisten kohtaamista. Hän on mukana erilaisissa tilaisuuksissa ja tapaa seurakunnan vapaaehtoisia työntekijöitä ja vaikeuksissa olevia ihmisiä. Erja vastaa myös useimmiten diakonian ajanvaraus- ja päivystyspuhelimeen 040 341 7172, johon voi soittaa tiistaisin ja perjantaisin klo 10–11.30.

Erja nauttii merestä, liikunnasta, kotitöistä, soittamisesta ja laulamisesta. Hänellä on kolme rakasta, aikuista poikaa. Vaikka elämä ei ole aina ollut helppoa, Erja on iloinen ja kiitollinen siitä hyvästä, mitä Taivaan Isä on lahjoittanut.

Jeesus sanoo: Minä annan elämän, yltäkylläisen elämän.

diakoni
Katariinanseurakunta

Hanna Boateng on seurakunnan diakoni, joka vastaa mm. vapaaehtoistyöntekijöiden rekrytoinnista, päihdetyöstä sekä hyvän mielen työstä ja leireistä.

Hanna tekee vastaanottotyötä Varissuon kirkolla, Hannunniitun seurakuntatalolla ja Turun A-Killassa (keskustelut, taloudellinen avustaminen, neuvonta, hengellisyys)

Hannan sydäntä lähellä on kansainvälisyys ja erityisesti kuuroille ghanalaisille lapsille tarkoitettu Armon päiväkoti ja koulu (Facebook: House of Grace School for Deaf).

Hannan työkieliä ovat suomen lisäksi englanti ja suomalainen viittomakieli.

Varaa aika diakoniavastaanotolle ti ja pe klo 10-11.30 numerosta 040 341 7172 tai Varissuon diakoniatoimistolta (Kousankatu 6).