KouluSaapas-vapaaehtoiseksi nuorten pariin

Tule mukaan kohtaamaan nuoria Turun ja Kaarinan alueella!

Olet tervetullut mukaan KouluSaapas-tiimiin päivystäjäksi. Pääset tekemään päivystysvuoroja koulun pihalle oman tilanteesi mukaan, pari tuntia kerrallaan yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa.

Saat tehtävään koulutuksen ja työntekijöiden sekä muiden tiimiläisten tuen. Odotamme, että olet vastuuntuntoinen, luotettava, täysi-ikäinen ja pidät nuorten kohtaamisesta. Kaiken muun tiedon saat koulutuksessamme.

Kaksi henkilöä seisoo selin kameraan yllään liivit, joissa Palveluoperaatio Saappaan logo. Taustalla nuoria.
Kuva: Ville Viinikainen

Jos olet täysi-ikäinen ja luotettava ja sinua kiinnostaisi antaa aikaasi kerran tai useammin kuussa lasten ja nuorten hyväksi, niin ilmoittaudu mukaan KouluSaapas-päivystäjien tiimiin. 

Vapaaehtoisten koulutus järjestetään Turussa Syvälahden nuorisotilalla 2.–3.9. Koulutus on maksuton ja siihen voi ilmoittautua lomakkeella https://forms.office.com/e/uppyn3dVvh 

Ilmoittautumislomake kannustaa pohtimaan muun muassa omaa suhdetta vapaaehtoisuuteen: millainen olen vapaaehtoisena ja mikä minua motivoi vapaaehtoisuudessa. Koulutukseen sisältyy myös haastattelu. Osallistujille on tarjolla kahvit ja lounas. 

Lisää voi kysyä nuorisosihteeri Rose-Marie Virolaiselta [email protected] 

Vapaaehtoisuus ei edellytä aiempaa koulutusta tai ammattia, kiinnostus nuorten kanssa toimimiseen riittää. Vapaaehtoisena saat kattavan koulutuksen ja päivystät yhdessä muiden kanssa. Itse päivystäminen alkaa koulutuksen jälkeen arki-iltapäivisin, 2 tuntia. Päivystysajat ja -paikat sovitaan aina erikseen, sinun aikatauluihisi sopien. 

Palveluoperaatio Saapas on etsivää ja jalkautuvaa nuorisotyötä nuorten ehdoilla. Turvalliset, täysi-ikäiset ja koulutetut vapaaehtoiset kohtaavat ja auttavat nuoria siellä missä nuoret liikkuvat. KouluSaapas on uusi työmuoto, jota kehitetään eri paikkakunnilla. Palveluoperaatio Saapas on osa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nuorisotyötä ja sitä ohjaa ja koordinoi Lasten ja nuorten keskus ry.

Ota yhteyttä

nuorisosihteeri (virkavapaalla 25.6.2024 asti)
Yhteinen kasvatustyö