Tervetuloa Henrikinkirkkoon

Lähikuva Henrikikirkon alttarista, taustalla kirkkosali. Kuvituskuva.

Seurakunnan toimintaan voi osallistua monella tavalla
Henrikinseurakunta on sinua varten myös nyt, vaikka monia toimintoja on rajoitettu. Yhteyttä on mahdollista pitää eri tavoin. 


Ehtoollishartaudet Henrikinkirkossa sunnuntaisin alkaen klo 12.30 sitä mukaan, kun seurakuntalaisia saapuu paikalle kuitenkin max 6 henkeä kerralla. Tarvittaessa myös yksityisehtoollisen mahdollisuus. Tervetuloa!

Ehtoollista vietetään Henrikinkirkossa sunnuntaisin päivällä. Et tarvitse ilmoittautumista, vaan järjestämme ehtoolliset henkilörajoitukset (max. 6 henkilö) huomioiden kaikkien halukkaiden tullessa kirkkoon hiljentymään. Tulethan paikalle terveenä!

Jos kirkkoon tuleminen on vaikeaa, voit olla yhteydessä pappeihimme ja sopia yksityisestä ehtoollisenvietosta. Pappien yhteystiedot löydät sivun vasemmasta laidasta. Sanajumalanpalveluksiin voi osallistua joka sunnuntai verkossa (Facebook ja Youtube). 


Kirkkoon voi tulla hiljentymään
Kirkkoon voi tulla hiljentymään ja halutessaan keskustelemaan papin kanssa. Välillä on myös hiljaista musiikkia. Henrikinkirkko on auki yksityistä hiljentymistä varten joka sunnuntai klo 13-15. Henrikinkirkolle voi poiketa hiljentymään myös arkisin klo 13-15. Jos haluat varmistaa asian etukäteen, voit soittaa vahtimestarille p. 040 341 7610.


Rukous
Voimme rukoilla toistemme puolesta, vaikka emme voi entiseen tapaan tavata. Rukousaiheita voi jättää tämän sivun vasemmassa reunassa kohdassa Esirukouspyynnöt tai ottamalla suoraan yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. 


Kokoontumisrajoituksia toiminnassa

  • Kaikki aikuisten piirit, kerhot, kuorot ja tapahtumat ovat toistaiseksi tauolla.
  • Lasten ja nuorten toiminta jatkuu rajoitetusti.
  • Nuorten toiminnan osalta ajankohtaista tietoa löytyy Instagramissa @henrikinsrknuoret. 
  • Useimmissa kirkollisissa toimituksissa, kuten kastetilaisuuksissa ja vihkimisissä, on 6 hengen osallistujarajoitus.
  • Hautaan siunaamisiin saavat tulla mukaan kaikki vainajan lähiomaiset, vaikka osallistujamäärä hieman ylittyisi. 

Keskustelu ja diakonia
Jos kaipaat kuuntelijaa, keskustelua tai esirukousta, seurakunnan työntekijät ovat sinua varten. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan työntekijöihin. Yhteystiedot löytyvät sivun vasemmasta laidasta kohdasta Työntekijöiden yhteystiedot. Voit myös pyytää yhteydenottoa soittamalla seurakuntasihteerille arkisin klo 9-15 p. 040 341 7299. Seurakunnan keskusteluapu on aina luottamuksellista ja ilmaista. Palvelu ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä. 


Henrikinseurakunnassa on juuri aloittanut kaksi uutta diakoniatyöntekijää, Mirva Suni ja Kaisa Lahdenkauppi. Kaarina Hembree on jo entuudestaan tuttu. Diakonia tarjoaa henkistä, taloudellista ja hengellistä tukea. Diakoniatyöntekijöiltä voi varata ajan ti ja to klo 10-11 p. 040 341 7614. Myös tekstiviestillä voi jättää soittopyynnön. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla henrikin.diakonia@evl.fi. 
Palveleva puhelin vastaa numerosta 0400 221 180 joka ilta klo 18-24. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. 


Taivaan Isän siunausta jokaiseen päivääsi!
 

Lähikuva Henrikinseurakunnan kirkkoherrasta.

Pauliina Uhinki-Suominen, Henrikinseurakunnan kirkkoherra

Seuraa myös Instagramissa: @henrikinseurakunta

HUOMIO! 

Paljon odotettu Savonlinnan oopperamatka joudutaan valitettavasti perumaan tältä kesältä. Pandemiatilanteeseen ja kesän yleisötapahtumiin liittyvien epävarmuuksien vuoksi kesän oopperaesitykset siirtyvät ensi vuoteen. https://operafestival.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

YouTube-video