Tervetuloa Henrikinkirkkoon

Lähikuva Henrikikirkon alttarista, taustalla kirkkosali. Kuvituskuva.

Seurakunnan toimintaan voi osallistua monella tavalla


Henrikinseurakunta on sinua varten myös nyt, vaikka monia toimintoja on rajoitettu. Yhteyttä on mahdollista pitää eri tavoin. 


Ehtoollishartaudet Henrikinkirkossa sunnuntaisin klo 12.30 alkaen n. puolen tunnein välein. Tervetuloa!


Ehtoollista vietetään Henrikinkirkossa sunnuntaisin päivällä. Järjestämme tarvittaessa useita lyhyitä ehtoollishartauksia peräkkäin noin puolen tunnin välein. Et tarvitse ilmoittautumista, vaan järjestämme ehtoolliset henkilörajoitukset huomioiden kaikkien halukkaiden tullessa kirkkoon hiljentymään. Tulethan paikalle terveenä!

Jos kirkkoon tuleminen on vaikeaa, voit olla yhteydessä pappeihimme ja sopia yksityisestä ehtoollisenvietosta. Pappien yhteystiedot löydät sivun vasemmasta laidasta. Sanajumalanpalveluksiin voi osallistua joka sunnuntai verkossa (Facebook ja Youtube). 


Kirkkoon voi tulla hiljentymään


Kirkkoon voi tulla hiljentymään ja halutessaan keskustelemaan papin kanssa. Välillä on myös hiljaista musiikkia. Henrikinkirkko on auki yksityistä hiljentymistä varten joka sunnuntai klo 12.30-15. Henrikinkirkolle voi poiketa hiljentymään myös arkisin. Olemme usein paikalla ja ovi on auki. Jos haluat varmistaa asian etukäteen, voit soittaa vahtimestarille p. 040 341 7610.

 
Rukous


Voimme rukoilla toistemme puolesta, vaikka emme voi entiseen tapaan tavata. Rukousaiheita voi jättää tämän sivun vasemmassa reunassa kohdassa Esirukouspyynnöt tai ottamalla suoraan yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. 


Kokoontumisrajoituksia toiminnassa

 

  • Kaikki aikuisten piirit, kerhot, kuorot ja tapahtumat ovat toistaiseksi tauolla.
  • Lasten ja nuorten toiminta jatkuu rajoitetusti. Nuorten toiminnan osalta ajankohtaista tietoa löytyy Instagramissa @henrikinsrknuoret. 
  • Useimmissa kirkollisissa toimituksissa, kuten kastetilaisuuksissa ja vihkimisissä, on 10 hengen osallistujarajoitus.
  • Hautaan siunaamisiin saavat tulla mukaan kaikki vainajan lähiomaiset, vaikka osallistujamäärä hieman ylittäisi 10 hengen rajan.  


Keskustelu ja diakonia


Jos kaipaat kuuntelijaa, keskustelua tai esirukousta, seurakunnan työntekijät ovat sinua varten. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan työntekijöihin. Yhteystiedot löytyvät sivun vasemmasta laidasta kohdasta Työntekijöiden yhteystiedot. Voit myös pyytää yhteydenottoa soittamalla seurakuntasihteerille arkisin klo 9-15 p. 040 341 7299. Seurakunnan keskusteluapu on aina luottamuksellista ja ilmaista. Palvelu ei edellytä seurakunnan jäsenyyttä. 


Henrikinseurakunnassa on juuri aloittanut kaksi uutta diakoniatyöntekijää, Mirva Suni ja Kaisa Lahdenkauppi. Kaarina Hembree on jo entuudestaan tuttu. Diakonia tarjoaa henkistä, taloudellista ja hengellistä tukea. Diakoniatyöntekijöiltä voi varata ajan ti ja to klo 10-11 p. 040 341 7614. Myös tekstiviestillä voi jättää soittopyynnön. Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostilla henrikin.diakonia@evl.fi. 
Palveleva puhelin vastaa numerosta 0400 221 180 joka ilta klo 18-24. Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. 


Taivaan Isän siunausta jokaiseen päivääsi!
 

Lähikuva Henrikinseurakunnan kirkkoherrasta.

Pauliina Uhinki-Suominen, Henrikinseurakunnan kirkkoherra

Seuraa myös Instagramissa: @henrikinseurakunta

kaksi naista käsissään vihreät diakonian hanskat
Uudet tuulet puhaltaa Henrikin diakoniassa, ole rohkeasti yhteydessä! t. Kaisa ja Mirva