Rippikoulu

Rippikoulu on tärkeä osa aikuistuvan nuoren elämää ja luonteva tapa tulla mukaan oman seurakunnan toimintaan. Valtaosa nuorista käy rippikoulun.

Rippikoulussa nuori pääsee pohtimaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä muiden nuorten, isosten ja seurakunnan työntekijöiden kanssa. Uudet kaverit, tiivis ryhmähenki ja yhdessä toimiminen tekevät rippikoulusta ainutkertaisen kokemuksen, jota muistellaan pitkään. Rippikoulun jälkeen nuoret voivat tulla mukaan seurakuntamme isos- ja muuhun rippikoulun jälkeiseen nuorisotoimintaan.

 

Vuoden 2023 rippikoulut

Ilmoittautuminen tulevan vuoden ripareille alkaa keskiviikkona 17.8. ja päättyy sunnuntaina 11.9.

Ilmoittautumaan pääset 17.8. klo 12:00 alkaen tämän sivun kautta. Riparipaikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä, joten voit rauhassa tutustua eri vaihtoehtoihin ja pohtia, millainen rippikoulu olisi juuri sinulle paras!

Vuoden 2023 rippikouluesitteen voit ladata täältä (aukeaa uuteen ikkunaan).Linkki avautuu uudessa välilehdessä Esitteestä löydät tiedot kaikista Turun ja Kaarinan seurakuntien järjestämistä rippikouluista.

Lisätietoa rippikouluun ilmoittautumisesta ja kaikesta rippikouluun liittyvästä voi lukea seurakuntayhtymän Rippikoulu-sivuilta tai kysyä suoraan seurakunnan rippikouluvastaavilta Saara Palmuselta ja Hannele Lundilta.

Aikuisrippikoulu - Yksityisrippikoulu aikuisena

Jos haluat käydä rippikoulun aikuisena ja asut Martinseurakunnan alueella, on yksityinen rippikoulu juuri sinulle räätälöity hyvä vaihtoehto.

Yksityisrippikoulun kesto on yleensä vähintään 20 tuntia. Sen suorittamiseen on hyvä varata aikaa noin kaksi kuukautta.

Jokaiselle yksityisrippikoululaiselle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma, johon kuuluu omaehtoista opiskelua, tutustumista seurakunnan toimintaan ja yhteisiä keskusteluja rippikoulun opettajan kanssa. Tämä antaa sinulle joustavan mahdollisuuden suorittaa rippikoulu juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla. Yksityinen aikuisrippikoulu päättyy aina konfirmaatioon.

Rippikoulun käyminen ja konfirmaatio mahdollistavat sinulle mm. kummina toimimisen, kirkollisen avioliittoon vihkimisen ja oikeuden olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Oletko kiinnostunut aikuisten yksityisrippikoulusta? Ota silloin yhteys pastori Jukka Hildéniin ja kysy lisää: 040 341 7436 tai sähköpostilla jukka.hilden@evl.fi 

Kastemalja ja kynttilä Martinkirkossa.

Kysy lisää rippikoulusta:

johtava nuorisotyönohjaaja
Martinseurakunta

rippikouluvastaava

Kysy lisää yksityisrippikoulusta:

kirkkoherra
Martinseurakunta

Seurakuntaneuvoston puheenjohtaja