Diakoniatyö – Apua ja tukea

Diakoniatyö tarjoaa tukea ja apua hädässä. Apu voi olla esimerkiksi keskusteluapua, taloudellista apua tai neuvontaa. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti, kun mieltäsi askarruttavat erilaiset elämänkysymykset, ihmissuhdeasiat, yksinäisyys, taloudelliset ongelmat, sairaudet tai hengelliset kysymykset.

Seurakunnat auttavat ruohonjuuritasolla. Kaikilla seurakunnilla on omat diakoniatyöntekijänsä, joten pääset asioimaan aina tuttujen ihmisten kanssa. Ota yhteyttä oman asuinalueesi seurakunnan työntekijöihin, koska esimerkiksi taloudellista apua voivat saada vain oman seurakunnan alueella asuvat. Diakoniatyöntekijät tekevät tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Turun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö auttaa Tuomiokirkkoseurakunnan alueella asuvia

Kunkin seurakunnan diakonia auttaa omalla alueellaan asuvia, ota yhteyttä oman seurakunnan diakoniatyöntekijöihin (Turun ja Kaarinan diakonian yhteystiedot löytyvät täältä). Jos et tiedä, minkä seurakunnan alueella asut, klikkaa tätä linkkiä.

Tuomiokirkkoseurakunnan diakonian ajanvarausaika on 5.9. alkaen tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 p. 040 341 7335. Ajanvarausajan ulkopuolella voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä tai ääniviestillä vastaajaan. Muistathan kertoa nimesi ja puhelinnumerosi.

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse: tuomiokirkko.diakonia@evl.fi. Sähköpostiin ei kannata kirjata arkaluonteisia ja henkilökohtaisia asioita, vaan jättää yhteydenottopyyntö. Sähköpostit luetaan pääsääntöisesti 2 krt viikossa, mutta kesällä harvemmin. Akuuteissa asioissa kannattaa ensisijaisesti soittaa ajanvarausnumeroon.

 

Täältä löydät lisää tietoa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonian palveluista ja toiminnasta.

Vanhuksen käsi, josta pitää kiinni toinen ihminen molemmilla käsillä.

Ota yhteyttä

Johtava diakoniatyöntekijä
Tuomiokirkkoseurakunta