Tervetuloa Maarian seurakuntaan!

Mukava kun poikkesit sivuillemme. Toivottavasti löydät tapahtumakalenterista kiinnostavaa toimintaa ja lähdet mukaan. Jotta tilaisuutemme ovat kaikille turvallisia, niin tulethan paikalle vain terveenä.

Yhteisvastuukeräyksen logo

Yhteisvastuukeräys 2023

Yhteisvastuukeräys 2023 on alkanut! Tänä vuonna keräys auttaa nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisussa ja ennaltaehkäisemisessä. Lahjoituksellasi puututaan kouluväkivaltaan, tehdään konfliktien sovittelua sekä autetaan nuoria maailman kriisialueilla.

Tutkimuksen mukaan kouluväkivaltaa kokee viikoittain jopa 39 000 nuorta. Väkivallan kasvu näkyy erityisesti alle 18-vuotiaiden väkivaltarikollisuuden huomattavana lisääntymisenä. Hälyttävintä kasvu on 12–14-vuotiaiden ikäluokassa. Väkivalta näkyy myös vapaa-ajalla. Entistä useammin väkivallanteot kuvataan sosiaalisessa mediassa jaettavaksi, jolloin jälki on ikuinen.

Nuorten väkivallassa uhreja ovat kaikki: kiusattu ja kiusaaja, koulu ja koti, nuori ja vanhempi. Väkivalta on aina oire jostakin. Väkivaltatekojen ja pitkittyneen kiusaamisen taustalla on monenlaisia syitä. Voimme vaikuttaa siihen, että väkivaltatilanteisiin puututaan asianmukaisesti. Mahdollisimman varhaisella tuella voidaan päästä kiinni teon taustoihin, auttaa ja jopa katkaista väkivallan kierre. Ilman apua nuoret eivät yksin selviä. Meidän jokaisen tuki on tärkeä.

Lahjoita Maarian seurakunnan kautta Yhteisvastuukeräykseen. Lahjoitetuista varoista viidennes jää oman alueen nuorten auttamiseen.

Lahjoita haluamasi summa Maarian seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen klikkaamalla tätä linkkiä.

Voit myös lahjoittaa MobilePaylla numeroon 49137.

Tilisiirrolla voit lahjoittaa seuraaville tileille. Viitenumero on 301424.

  • Aktia  FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea  FI16 2089 1800 0067 75
  • OP FI14 5000 0120 2362 28

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi. Ahvenanmaalla ÅLR/2022/9229 1.1 - 31.12.2023 asti.


Kurkista kevään 2023 toimintoihin

Olemme koonneet tapahtumista infoa sivuillemme, tapahtumakalenteriin sekä kevätesitteeseen, jonka näet klikkaamalla tästä. Esite on myös noudettavissa toimipisteistä. 

Kirkkoherra Laura Maria Latikka tervehtii iloisesti kirkon pihamaalla. Kuvasta pääsee klikkaamalla kevätesitteeseen.


Bachin kantaattien sarja Maarian kirkossa

Maarian kirkossa alkoi adventtina Bachin kirkkokantaattien sarja. Sarjaan kuuluu seitsemän kantaattia sekä Johannespassio, jotka kaikki esitetään alkavan kirkkovuoden aikana. Seuraava kantaatti kuullaan Maarian kirkossa marianpäivänä, 26.3.2023.

Lue lisää kantaateista tämän linkin takaa

Kynttilänpäivän kantaattijumalanpalvelus 5.2.23 klo 10

Kynttilänpäivän kantaattijumalanpalvelus Maarian kirkosta. Marko Kivinen, altto, Mats Lillhannus, tenori, Jarno Tuovinen, basso, Timo Lehtovaara, kapellimestari, Ulla Vuola, urkukontinuo, Maria Verronen, urut. Liturgina Niina Kilpeläinen, saarnaajana Jari Laaksonen. Jumalanpalveluksessa esitetään Johann Sebastian Bachin kantaatti Mit Fried und Freud ich fahr dahin (BWV 125).

Katso kynttilänpäivän kantaattijumalanpalvelus 5.2. klo 10 tästä linkistä.


Matkalla Maariassa -blogi

Kirkkoherra Laura Maria Latikka on alkanut kirjoittaa blogia tänne Maarian seurakunnan sivuille. Hän päivittää blogia aina välillä, blogikirjoituksia voi lukea blogin omalta sivulta. Siirry Matkalla Maariassa -blogiin tämän linkin takaa.

Maarian seurakunta muualla verkossa

Maarian seurakunnalla on oma YouTube-kanava, johon työntekijät tekevät lyhyitä videoita eri aiheista. Tutustu YouTube-kanavaan tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Facebookista löydät meidät nimellä Maarian seurakunta. Siirry tästä Maarian seurakunnan Facebook-tilille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagramista olemme käyttäjänä @maariansrk. Katso Instagram-kuviamme tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Maarian seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Toimin Maarian seurakunnan seurakuntasihteerinä sekä seurakuntaneuvoston sihteerinä. Työskentelypaikka sijaitsee keskusrekisterin yhteydessä olevassa seurakuntatoimistossa Eerikinkatu 3:ssa. Seurakuntasihteerin työtehtäviin kuuluu monipuolisia hallintoon, talouteen ja sisäiseen viestintään liittyviä tehtäviä. Työpäivä ovat hyvin erilaisia, siksi olenkin viihtynyt näissä tehtävissä jo 20 vuoden ajan.

Vapaa-aika hupenee nopeasti pientaloasujana yleensä niin sanotusti sormet mullassa. Hevosharrastus on minulla myös lähellä sydäntä. Käsitöistä hallussa on ompelu, neulominen sekä virkkaus.

Minut saa hyvälle tuulelle positiivisesti asioihin suhtautuvat ihmiset. Hymy on pieni ele, mutta kantaa pitkälle. Iloiseksi minut tekee myös arjen pienet asiat. Luonto on myös lähellä sydäntä, luonnossa kokee aina jotain uutta ja mieltä avartavaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää, olemme Maarian seurakunnassa mielellämme avuksi.