Tervetuloa Maarian seurakuntaan!

Mukava nähdä sinua! Nyt rajoitusten höllennyttyä seurakunnan toiminta jatkuu normaalisti. Tervetuloa siis tapahtumakalenterista löytyviin tapahtumiin! Ethän kuitenkaan tule paikalle, jos sinulla on vähääkään koronaan viittaavia oireita.

 

 

Piispantarkastus Maarian seurakunnassa syyskuun lopussa

Arkkipiispa Tapio Luoma pitää piispantarkastuksen Maarian seurakunnassa 28.–29.9. Piispantarkastuksen tarkoituksena on perehtyä seurakunnan tilanteeseen. Arkkipiispa tarkastaa vuorollaan kunkin seurakunnan alueellaan eli Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä. Edellinen piispantarkastus Maarian seurakunnassa oli vuonna 2009.

Arkkipiispa seurueineen vierailee piispantarkastuksen aikana erilaisissa kohteissa Maarian seurakunnan alueella.

Pohdintaa Maarian kirkon tulevaisuudesta

Keskiviikkoiltana klo 17–19 Maarian kirkossa järjestetään seurakuntalaisille avoin iltatilaisuus, jossa pohditaan, millaista on Maarian kirkon kirkkotilan käyttö tulevaisuudessa. Tarkoituksena on herätellä keskustelua mahdollisista uudistustarpeista ja unelmista liittyen Maarian kirkkoon sekä pohtia, miten Maarian kirkko voisi palvella seurakuntalaisiaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Tilaisuudessa kuullaan sekä asiantuntijapuheenvuoroja että pohditaan näkökulmia paikallaolijoiden kesken. Seurakuntalaiset ja median edustajat ovat tervetulleita mukaan keskustelemaan. Mukana on myös sekä seurakunnan työntekijöitä että luottamushenkilöitä. Kahvia on tarjolla klo 16.30–17.30.

Muutospohdintojen taustalla ovat tulevina vuosina tiedossa olevat Maarian kirkon huoltokorjaukset. Korjausten yhteydessä mietitään, onko kirkossa tarpeen tehdä muitakin muutoksia, jotta sen käytettävyys on paras mahdollinen. Kirkon korjaukset alkavat vasta, kun Runosmäen monitoimitalo on vihitty käyttöön. Monitoimitalo valmistuu näillä näkymin keväällä 2024.

Torstaina 29.9. piispantarkastus jatkuu arkkipiispan, seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden välisillä keskusteluilla.

Piispantarkastus päättyy sunnuntaina 2.10. klo 10 Maarian kirkossa järjestettävään piispanmessuun. Messussa siunataan työtehtäviinsä yhdeksän Maarian seurakunnan uutta työntekijää. Messussa kuullaan seurakunnan Verbum Sonans -kuoroa. Jumalanpalvelusta voi seurata suorana verkossa osoitteessa maarianseurakunta.fi. Tilaisuuden jälkeen Maarian pappilassa on tarjolla kirkkokahvit, jonka aikana myös arkkipiispa on tavattavissa.

Maarian seurakunta on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän suurin seurakunta. Siihen kuuluu 25 395 jäsentä (14.9.2022). Vuoden 2021 lopussa 40 % jäsenistä oli alle 34-vuotiaita. Seurakunnassa on 29 työntekijää, 16 luottamushenkilöä ja kymmeniä vapaaehtoisia.

LISÄTIEDOT: Maarian seurakunnan kirkkoherra Laura Maria Latikka, 040 341 7259, laura.latikka@evl.fi

Piispantarkastuksen vierailuiden ulkopuolella haastatteluajan arkkipiispan kanssa voi sopia etukäteen erityisavustaja Anneli Vartiaisen kanssa, p. 050 326 9019, anneli.vartiainen@evl.fi.

 

Lähimmäisen sunnuntain messu

TÄSTÄ voit katsoa 11.9. klo 10 ollutta Lähimmäisen sunnuntain messua 24.9. asti

 

Viikon vieras

Viikon Vieras -ohjelma kuunneltavissa tästä.

 

 

 

Pappeja, piruja, pyhimyksiä - Maarian kirkon kattomaalauksista on tehty julkaisu

 

Lauantaina 20.8.2022 klo 18.30 pidettiin Maarian kirkossa julkistamistilaisuus, jossa julkistettiin Maarian kirkon harvinaisista kattomaalauksista tehtyä julkaisua. Tilaisuus videoitiin ja se on nyt katsottavissa seurakunnan YouTube-kanavalla. Tallenne tullaan vielä tekstittämään. 

Tästä linkistä pääset katsomaan tallenteen julkistamistilaisuudesta

 

Hiljaisuuden joogaan voit ilmoittautua tästä.

Yhteisvastuukeräys

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys kerää varoja koronan seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. ”Lahjoita mulle huominen” -kampanja nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt. Osa keräyksen tuotosta käytetään esimerkiksi kehittämään jalkautuvia palveluja, joilla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Tarkoituksena on löytää ja päästä kosketuksiin sellaisten nuorten kanssa, joilla on riskinä syrjäytyä tai jäädä yksin.

Voit lahjoittaa Yhteisvastuukeräykselle oheisten ohjeiden avulla. Jos lahjoitat keräykseen näillä ohjeilla, osa lahjoittamistasi varoista jää Maarian seurakunnan käyttöön ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Lahjoita tästä linkistä Maarian Yhteisvastuukeräykseen

Tai lahjoita tilisiirrolla

  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41, viite: 301424
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75, viite: 301424
  • OP FI14 5000 0120 2362 28, viite: 301424

Tai lahjoita MobilePaylla numeroon 49137.

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi. Ahvenanmaalla ÅLR/2021/8126 31.12.2022 asti. 

Kolmen nuoren kasvot, jokaisen suun edessä suukapulalta näyttävä teksti, esim. "lahjoita mulle huominen"


Matkalla Maariassa -blogi

Kirkkoherra Laura Maria Latikka on alkanut kirjoittaa blogia tänne Maarian seurakunnan sivuille. Hän päivittää blogia aina välillä, blogikirjoituksia voi lukea blogin omalta sivulta. Siirry Matkalla Maariassa -blogiin tämän linkin takaa.

Maarian seurakunta muualla verkossa

Maarian seurakunnalla on oma YouTube-kanava, johon työntekijät tekevät lyhyitä videoita eri aiheista. Tutustu YouTube-kanavaan tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Facebookista löydät meidät nimellä Maarian seurakunta. Siirry tästä Maarian seurakunnan Facebook-tilille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagramista olemme käyttäjänä @maariansrk. Katso Instagram-kuviamme tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Maarian seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Toimin Maarian seurakunnan seurakuntasihteerinä sekä seurakuntaneuvoston sihteerinä. Työskentelypaikka sijaitsee keskusrekisterin yhteydessä olevassa seurakuntatoimistossa Eerikinkatu 3:ssa. Seurakuntasihteerin työtehtäviin kuuluu monipuolisia hallintoon, talouteen ja sisäiseen viestintään liittyviä tehtäviä. Työpäivä ovat hyvin erilaisia, siksi olenkin viihtynyt näissä tehtävissä jo 20 vuoden ajan.

Vapaa-aika hupenee nopeasti pientaloasujana yleensä niin sanotusti sormet mullassa. Hevosharrastus on minulla myös lähellä sydäntä. Käsitöistä hallussa on ompelu, neulominen sekä virkkaus.

Minut saa hyvälle tuulelle positiivisesti asioihin suhtautuvat ihmiset. Hymy on pieni ele, mutta kantaa pitkälle. Iloiseksi minut tekee myös arjen pienet asiat. Luonto on myös lähellä sydäntä, luonnossa kokee aina jotain uutta ja mieltä avartavaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää, olemme Maarian seurakunnassa mielellämme avuksi.

 

 

Puna-oranssi kuva, jossa lukee