Tervetuloa Maarian seurakuntaan!

Keskikesän aika tuo Maariaan konfirmaatioruuhkaa. Koronarajoitusten vuoksi konfirmaatiomessut ovat avoinna vain konfirmoitavien sukulaisille ja ystäville. Kun kirkossa on konfirmaatio sunnuntaina klo 10, siirtyy seurakunnan päämessu Kärsämäen kappeliin. Päämessussa luetaan mm. kirkolliset ilmoitukset, eli kastetut, kuulutetut ja kuolleet seurakunnan jäsenet.

Sunnuntaina 1.8. messu Maarian kirkossa klo 10 ja Kärsämäen kappelissa klo 11

Elokuun ensimmäinen päivä osuu tällä kertaa sunnuntaille, ja sitä juhlistetaan kahdella messulla. Maarian kirkossa on klo 10 messu, jonka toimittavat  Paavo Huotari ja Sara Valtonen sekä Ulla Vuola. Kärsämäen kappelissa on messu kello 11. Sen toimittavat Inkeri Puputti ja Tero Niemi. Tervetuloa!

Maarian kirkko on auki 1.6.-2.8. ma-pe klo 12-18

Maarian kirkko on tänäkin vuonna tiekirkko, ja se on auki kesäkuun alusta elokuun alkuun arkisin klo 12-18. Paikalla on opas, joka kertoo kirkon historiasta. Otathan saapuessasi huomioon, että kirkossa voi olla myös tilaisuuksia, jotka estävät opastuksen.

Pietari Kalmin muistoistutus Maarian pappilan puutarhassa

Maarian pappilan puutarhaan (Sorolaisenk. 4) on rakennettu Pietari Kalmin kasvinäyttely. Näyttely esittelee pienen siivun Maarian seurakunnan kirkkoherran Pehr (Pietari) Kalmin (1716−1779) mittavasta elämäntyöstä tutkimusmatkailijana ja luonnontieteilijänä.

Pehr Kalmin muistoistutus muodostuu kahdesta kokonaisuudesta. Pysyväisnäyttelynä on 1600-luvun ruotsalaisten siirtolaisten mukana Delawareen viedyistä omenansiemenistä syntynyt omenalajike ’Rambo’, jonka Kalm dokumentoi vuosiin 1747−1751 ajoittuneella Pohjois-Amerikan tutkimusmatkallaan. Sen juurella kasvaa marjaa tuottava ukkomansikka, joka on peräisin Kalmin koetilalta Sipsalosta Hirvensalon saaresta Turusta.

Pienelle yrttiruudulle on valittu muutamia monivuotisia ja yksivuotisia kasveja, joista Kalm oli tehnyt havaintoja ja joita hän neuvoi kasvattamaan Suomessa. Tänä kesänä yrttiruudulla kasvaa muun muassa kamomillaa ja iisoppia, jotka Kalmin mielestä olivat erityisen hyödyllisiä jokaisen kasvattaa. Niin näitä kuin monia muitakin koriste- tai maustekasveina tuntemiamme kasveja kasvatettiin 1700-luvulla ensisijaisesti rohdoksina helpottamaan kehon vaivoja.

Näytemaata voi käydä katsomassa milloin vain. Auton voi parkkeerata Maarian kirkon parkkipaikalle. Näytemaa sijaitsee pappilan puutarhan Maunu Tavastin kadun puoleisessa päädyssä.

Reheviä kasveja kasvaa nurmikolle sijoitetuissa istutuslaatikoissa.
Kuva: Sara Valtonen

Kysely seurakuntien verkkotoiminnasta

Miten onnistuimme verkossa? Korona-aika alkaa väistyä ja seurakunnat Turussa ja Kaarinassa voivat taas toimia kasvokkain. Miten onnistuimme järjestäessämme toimintaa verkossa koronarajoitusten aikana? Entä millaista toimintaa haluaisit verkkoon tulevaisuudessa? Kutsumme sinua yhteistyöhön! Vastaamalla tähän pieneen nimettömään kyselyyn autat meitä toiminnan suunnittelussa. Vastaamiseen menee noin 4 minuuttia.

Vastaa kyselyyn seurakuntien verkkotoiminnasta klikkaamalla tätä linkkiä 

 

Yhteisvastuu

Maarian seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumat 2021

Tänä vuonna Yhteisvastuu kerää varoja taloudelliseen ahdinkoon joutuneille ikäihmisille. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Sinäkin voit auttaa.

Lahjoita haluamasi summa Maarian seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen klikkaamalla tätä linkkiä.

Voit myös lahjoittaa MobilePaylla numeroon 49137. (Jos maksaminen ei heti onnistu, tallenna numero ensin puhelimesi yhteystietoihin, sitten se näkyy myös MobilePayssa.)

Tilisiirrolla voit lahjoittaa seuraaville tileille. Viitenumero on 301424.

  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Keräyslupa RA/2020/639, 1.9.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020. Keräyslupa ÅLR 2020/4355, 1.9.2020-31.8.2021, Ahvenanmaa, myöntänyt Ahvenanmaan maakuntahallitus 11.6.2020.

 

Sinun varaasi kaiken laitan Yhteisvastuukonsertti Maarian kirkosta Pyhän kolminaisuuden päivänä

Illan musiikki kumpuaa Anna-Marin Kaskisen teksteistä, joihin sovitukset on tehnyt mm. Timo Lehtovaara. Musiikin lomassa keskustellaan yksinäisyydestä, osattomuudesta ja ikäihmisistä Suomessa.

Konsertissa mukana Takuya Takashima, Timo Lehtovaara, Antero Lehtovaara, Terhi Lehtovaara, Helena Vuola, Jukka Saarinen, Petrus Nummijärvi sekä seurakuntamme kanttorit Marja Haikka, Tero Niemi, Ulla Vuola ja pastori Paavo Huotari. Haastattelussa Turun kaupungin asumispalvelujen päällikkö Riitta Karjalainen.

Yhteisvastuukonsertin näet tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit lahjoittaa seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen osoitteessa yhteisvastuu.fi/maaria tai MobilePaylla numeroon 49137.
Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut.

Lämmin kiitos lahjastasi! #yhteisvastuu2021

Kuvaus ja editointi: Paavo Huotari
Ääni: Tero Niemi

 

Maarian seurakunta muualla verkossa

Maarian seurakunnalla on oma YouTube-kanava, johon työntekijät tekevät lyhyitä videoita eri aiheista. Tutustu YouTube-kanavaan tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Facebookista löydät meidät nimellä Maarian seurakunta. Siirry tästä Maarian seurakunnan Facebook-tilille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagramista olemme käyttäjänä @maariansrk. Katso Instagram-kuviamme tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Maarian seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut
YouTube-video