Tervetuloa Maarian seurakuntaan!

Koronatilanne vaikuttaa edelleen myös seurakunnan toiminnassa. Muutoksia tilaisuuksiin ja tapahtumiin tulee jatkuvasti, tarkistathan siis aina netistä ajankohtaisimmat tiedot. Arkkihiippakunnan tuomiokapitulin ohjeen mukaan voimme taas ottaa jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin seurakuntaa. Joka sunnuntai ei siis enää tule striimattua jumalanpalvelusta. Maarian kirkossa on kesällä runsaasti konfirmaatioita. Niinä sunnuntaina, kun kirkossa on konfirmaatio, siirtyy seurakunnan päämessu (jossa luetaan mm. kirkolliset ilmoitukset) Kärsämäen kappeliin.

Maarian seurkunnan juhannustervehdys

Haluamme toivottaa kaikille siunattua ja rauhallista juhannuksen aikaa.

 

Maarian kirkko on auki 1.6.-2.8. ma-pe klo 12-18

Maarian kirkko on tänäkin vuonna tiekirkko, ja se on auki kesäkuun alusta elokuun alkuun arkisin klo 12-18. (Ei kuitenkaan juhannusaattona 25.6.) Paikalla on opas, joka kertoo kirkon historiasta. Otathan saapuessasi huomioon, että kirkossa voi olla myös tilaisuuksia, jotka estävät opastuksen.

Juhannuksen jumalanpalvelukset 26.-27.6. Maarian kirkossa ja Kärsämäen kappelissa

Juhannus on täällä! Juhannuspäivänä, lauantaina 26.6. Maarian kirkossa on messu klo 10. Messun toimittavat Dan-Johan Eklund, Sara Valtonen ja Riina Rautakoski.

Sunnuntaina 27.6. Maarian kirkossa on sanajumalanpalvelus klo 10 (toimittajat: Sara Valtonen ja Marja Haikka) ja Kärsämäen kappelissa messu klo 11 (toimittajat: Paavo Huotari ja Riina Rautakoski). Juhannuksen jumalanpalveluksia ei striimata, niihin voi tulla paikan päälle nauttimaan keskikesän juhlasta.

Liljassa mainostettu Kansanlaulukirkko on ikävä kyllä peruttu! Pahoittelut vääristä tiedoista.

Pe 2.7. pyhiinvaelluspäivänä Yhteisvastuu-kahvit Maarian pappilan puutarhassa klo 12-18, Koroisten kesähartaus ja arkeologialuento klo 18

Perjantaina 2.7. vietetään Helenanpolun pyhiinvaelluspäivää. Tuolloin Helenanpolkua (Tuomiokirkko - P. Katariinan kirkko - Koroinen - Maarian kirkko - Turun tuomiokirkko) voi vaeltaa omaan tahtiin, tai opastetuille vaelluksille osallistumalla. Klo 12-18 Maarian pappilan puutarhassa (sateella tallissa) voi nauttia piknikeväitä riippumatta siitä, osallistuuko vaellukselle vai ei! Kahvia, mehua ja pullaa myydään Yhteisvastuun hyväksi. Tule nauttimaan kesästä pappilan puutarhaan (oma piknikhuopa mukaan) ja tapaamaan ihmisiä pitkästä aikaa! Pyhiinvaelluspäivä järjestetään yhteistyössä Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa, lue lisää opastetuista pyhiinvaelluksista 2.7. klikkaamalla tätä linkkiä.

Klo 18 alkaa Koroisten ristillä perinteinen kesähartaus, jonka jälkeen kuullaan arkeologialuento. Kesähartauden toimittaa pastori Mikko Laurén, musiikista vastaavat kanttori Marja Haikka ja Sari Jokela, harmonikka. Luennon pitää arkeologi Jussi Kinnunen, aiheena "Koroisten uudet tutkimukset".

Kysely seurakuntien verkkotoiminnasta

Miten onnistuimme verkossa? Korona-aika alkaa väistyä ja seurakunnat Turussa ja Kaarinassa voivat taas toimia kasvokkain. Miten onnistuimme järjestäessämme toimintaa verkossa koronarajoitusten aikana? Entä millaista toimintaa haluaisit verkkoon tulevaisuudessa? Kutsumme sinua yhteistyöhön! Vastaamalla tähän pieneen nimettömään kyselyyn autat meitä toiminnan suunnittelussa. Vastaamiseen menee noin 4 minuuttia.

Vastaa kyselyyn seurakuntien verkkotoiminnasta klikkaamalla tätä linkkiä 

 

 

Yhteisvastuukeräyksen logo: punainen sydän jossa risti ja teksti Yhteisvastuu

Sinun varaasi kaiken laitan Yhteisvastuukonsertti Maarian kirkosta Pyhän kolminaisuuden päivänä

Illan musiikki kumpuaa Anna-Marin Kaskisen teksteistä, joihin sovitukset on tehnyt mm. Timo Lehtovaara. Musiikin lomassa keskustellaan yksinäisyydestä, osattomuudesta ja ikäihmisistä Suomessa.

Konsertissa mukana Takuya Takashima, Timo Lehtovaara, Antero Lehtovaara, Terhi Lehtovaara, Helena Vuola, Jukka Saarinen, Petrus Nummijärvi sekä seurakuntamme kanttorit Marja Haikka, Tero Niemi, Ulla Vuola ja pastori Paavo Huotari. Haastattelussa Turun kaupungin asumispalvelujen päällikkö Riitta Karjalainen.

Yhteisvastuukonsertin näet tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit lahjoittaa seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen osoitteessa yhteisvastuu.fi/maaria tai MobilePaylla numeroon 49137.
Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut.

Lämmin kiitos lahjastasi! #yhteisvastuu2021

Kuvaus ja editointi: Paavo Huotari
Ääni: Tero Niemi

Yhteisvastuu

Maarian seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumat 2021

Kynttilänpäivänä 7.2. alkoi valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys. Tänä vuonna Yhteisvastuu kerää varoja taloudelliseen ahdinkoon joutuneille ikäihmisille. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Sinäkin voit auttaa.

Lahjoita haluamasi summa Maarian seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen klikkaamalla tätä linkkiä.

Voit myös lahjoittaa MobilePaylla numeroon 49137. (Jos maksaminen ei heti onnistu, tallenna numero ensin puhelimesi yhteystietoihin, sitten se näkyy myös MobilePayssa.)

Tilisiirrolla voit lahjoittaa seuraaville tileille. Viitenumero on 301424.

  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Keräyslupa RA/2020/639, 1.9.2020 alkaen, voimassa toistaiseksi, Manner-Suomi, myöntänyt Poliisihallitus 29.5.2020. Keräyslupa ÅLR 2020/4355, 1.9.2020-31.8.2021, Ahvenanmaa, myöntänyt Ahvenanmaan maakuntahallitus 11.6.2020.

 

Maarian seurakunta muualla verkossa

Maarian seurakunnalla on oma YouTube-kanava, johon työntekijät tekevät lyhyitä videoita eri aiheista. Tutustu YouTube-kanavaan tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Facebookista löydät meidät nimellä Maarian seurakunta. Siirry tästä Maarian seurakunnan Facebook-tilille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagramista olemme käyttäjänä @maariansrk. Katso Instagram-kuviamme tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Maarian seurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut
YouTube-video