Rippikoulu Turun tuomiokirkkoseurakunnassa

Rippikoulu ja konfirmaatio ovat nuoren elämässä suuria askeleita. Rippikoulun voi toteuttaa monella tavalla, eikä sille ole ikärajaa. Koulun voi käydä myös aikuisena. Konfirmaation jälkeen voi käydä ehtoollisella, toimia kummina sekä saada kirkollisen vihkimisen.

Rippikoulu on uskonnollista kasvatusta. Opetuksessa käydään läpi kristillisen maailmankuvan ja -katsomuksen perusteet. Rippikoulu avaakin ymmärrystä suomalaiseen kulttuuriin ja auttaa miettimään omaa suhtautumista moraalisiin kysymyksiin. Monelle se on myös juhlava perinne, joka tuo aiemmatkin sukupolvet lähelle omaa elämää.

Rippikoulu 2021

Vuoden 2021 rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä suoraan oman ryhmäsi pappiin.

Turun tuomiokirkkoseurakunnassa on kaksi perinteistä rippileiriä vuonna 2021:

  • 903 Leiri 18.–24.6. Konfirmaatio Turun tuomiokirkossa 3.7. klo 11
  • 904 Leiri 6.–13.7. Konfirmaatio Turun tuomiokirkossa 17.7. klo 11

Lisäksi on kaupunki- eli päivärippikoulu, jossa talven ja kevään aikana on opetusta ja konfirmaatio Tuomiokirkossa la 22.5. klo 11.

Siirry seurakuntayhtymän yhteiselle vuoden 2021 rippikoulusivulle tästä linkistä.

 

Aikuisrippikoulu

Rippikoulu on mahdollista suorittaa myös aikuisena yksityisesti. Tuolloin opetus räätälöidään rippikoulun kävijälle sopivaksi. Konfirmaatio toimitetaan yksityiskonfirmaationa. Tuomiokirkkoseurakunnassa aikuisrippikoulun järjestelyistä vastaa Miika Ahola, miika.ahola@evl.fi, p. 040 341 7591. Jos haluat käydä aikuisrippikoulun, olethan yhteydessä Miikaan.

Nuoria nurmikolla, muodostavat käsillään sydämen. Kuvattu ylhäältäpäin.

Ota yhteyttä