Piikkiön pappila

Pappilantie 4 , 21500 Piikkiö
varaukset 040 341 7718

Piikkiön pappila

Koronapandemian vuoksi henkilömäärää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa on rajoitettu toistaiseksi. Siirry lukemaan lisää henkilömäärärajoituksista.

Piikkiön 1700-luvun loppupuolella rakennettu kirkkoherranpappila sijaitsee kirkon pohjoispuolella. Pappilan päärakennus rakennettiin vuonna 1779. Sitä on korjattu vuosina 1868 ja 1918. Pappilaan liittyy Suomen puutarhanhoidon uranuurtaja, tiedemies ja pappi Pietari Kalmin 1750-luvulla perustama puutarha. Piikkiön historiallisesti arvokas pappila oli vielä hiljattain asuinkäytössä, mutta tätä nykyä sitä voi vuokrata juhlakäyttöön. 

Aukioloajat ja varaukset

Pappila on avoinna tilaisuuksien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Pappilan voi varata Piikkiön kirkon suntiolta numerosta 040 341 7718.

Pappila juhlatilana

Pappilassa on kaksi salia, joissa on noin 40 istumapaikkaa pöytien ääressä. Lisäksi vieraiden käytettävissä on tarjoiluhuone, hyvin varusteltu keittiö, kahvi- ja ruokailuastiat 40 hengelle sekä kaksi wc:tä. Tiloista löytyy myös piano sekä tietokone ja datatykki. Etu- ja takapihalla on lapsille tilaa leikkiä.

Historiallinen ja viehättävä pihapiiri sekä kauniit sisätilat tarjoavat hyvät puitteet esimerkiksi kaste- tai rippijuhlille. Pappila sopii erinomaisesti myös muistotilaisuuksien järjestämiseen, kunhan saattoväen määrä ei ylitä mainittua 40 henkeä.

Mikäli harkitset pappilan vuokraamista syntymäpäiväjuhlia tms. varten, on sinun hyvä tietää, että alkoholin suhteen vain tervetuliaismaljat on sallittu. Parkkipaikkoja löytyy noin 20 autolle pappilan pihapiiristä.

Piikkiön pappilan korvaukset

  • Perusmaksu: 1–15 henkilön tilaisuudesta 40 € ja 16–50 henkilön tilaisuudesta 80 €
  • Tuntiveloitus 25 €
  • Pöytäliinojen pesu 5 €/kpl

Kastetilaisuuden ja kastejuhlan järjestäminen seurakuntakodissa on ilmaista kolmen ensimmäisen tunnin osalta. Ylimenevältä ajalta peritään tuntiveloitus.

Siirry lukemaan lisää pappiloiden korvauksista.

Piikkiön pappila, sisäkuva. Piikkiön pappila, sisäkuva. Lähikuva kattauksesta. Pöydällä kukkia ja kahvikuppeja.

Parkkipaikat

Piikkiön pappilaan autoileville löytyy parkkitilaa pappilan pihapiiristä, jonne mahtuu noin 20 autoa. Pappilaan pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Esteettömyys: esteellinen

Piikkiön pappilassa on portaita ja kynnyksiä, joiden takia tilaan ei ole esteetöntä kulkua.

  • sisäänkäynnillä portaat
  • korkeat kynnykset ja kapeat ovet
  • ei inva-WC:tä
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc