Kerhotoimintaa lapsille ja perheille

Perhekerhot

Perhekerhoja pidetään

  • Tiistaisin klo 9.30 Nummen punaisessa tuvassa (Papinkatu 2)
  • Torstaisin klo 9.30 Hannunniitun seurakuntatalossa (Virmuntie 2)  
  • Perjantaisin klo 9.30 Varissuon kirkolla (Kousankatu 6)   

Perhekerhot ovat maksuttomia kerhoja, joihin kaikki 0-7-vuotiaat lapset ovat tervetulleita aikuisen kanssa. Perhekerhoissa leikitään ja lauletaan, hiljennytään hyvän sanoman äärellä, askarrellaan ja kahvitellaan yhdessä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Iltaperhekerhot

Iltaperhekerhoja pidetään Hannunniitun seurakuntatalossa (Virmuntie 2) keskiviikkona klo 17.30-19 seuraavina päivinä:

22.1. / 26.2. / 25.3. / 22.4.

Iltaperhekerhot ovat maksuttomia tapahtumia, jonne 0-7 -vuotiaat lapset ovat tervetulleita yhdessä aikuisen kanssa. Tervetuloa mukaan isovanhemmat, kummit ja muut tärkeät ihmiset!

Iltaperhekerhoon sisältyy hiljentymishetki, laululeikkejä, askartelua, leikkiä ja yhdessäoloa sekä iltapala. Ei ennakkoilmoittautumista.

Vauvaperhekahvila

Vauvaperhekahvila Jaanin seurakuntatalossa (Karjakuja 75) perjantaisin klo 9.30

Lämpimästi tervetuloa vauvaperhekahvilaan Jaaniin! Kahvilassa voit kohdata toisia samassa elämäntilanteessa olevia sekä jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi heidän kanssaan.

Kahvilaan ovat tervetulleita kaikki vauvaperheet ja odottavat äidit. Kahvila on maksuton, eikä sinne täydy ilmoittautua ennakkoon. Kahvilassa on joka kerta jotain ohjelmaa, kuten muskaria, värimaalausta, porinahetkiä tai kynttilähetkiä.

Leikkikaverit Hurttivuoressa

Hurttivuoren leikkikaverit kokoontuvat aina maanantaisin klo 9.30-11 Hurttivuoren seurakuntakodilla (Punatulkunkatu 1).

Leikkikavereissa vietetään leppoisaa aamupäivää kahvikupposen äärellä rupatellen ja lasten leikkejä seuraillen. 

Leikkikaverit toimivat vapaaehtoisvoimin. Seurakunnan perhetyöntekijä käy noin kerran kuukaudessa pitämässä pienen kynttilähetken ja laululeikkituokion. Lisätietoa toiminnasta antaa Janita (janita.palmu@gmail.com).

Perhekahvila ja Lapsiparkki Harakanpesä Varissuolla

(tästä linkistä pääset Harakanpesän esittelysivulle)

Päiväkerhot

Seurakunnan päiväkerhot ovat tarjonneet toimintaa alle kouluikäisille lapsille jo vuodesta 1945 alkaen. Päiväkerhot on suunnattu 3-5 vuotiaille lapsille. Kaksi vuotta täyttäneille on oma päiväkerhoryhmä. 

Löydät tietoa päiväkerhoista seurakuntien lasten ja perheiden yhteisiltä Kirkonrotan nettisivuilta. (linkki Kirkonrotan nettisivuille)

Muskarit

Muskareissa körötellään, lauletaan, liikutaan, soitetaan, lorutellaan ja kuunnellaan musiikkia.

Löydät tietoa muskareista seurakuntien lasten ja perheiden yhteisiltä Kirkonrotan nettisivuilta. (linkki Kirkonrotan nettisivuille)

Koululaisten iltapäiväkerho eli ippe

Seurakuntien Yhteinen kasvatustyö järjestää iltapäiväkerhotoimintaa myös Katariinanseurakunnan alueella. Tällä hetkellä Ippejä on Jaanissa ja Hannunniitussa.

Tietoa iltapäiväkerhoista saa tietoa Yhteisestä kasvatustyöstä (p. 040 341 7620), lasten ja perheiden yhteisiltä nettisivuilta (linkki Kirkonrotan nettisivuille) tai perhetyöntekijä Jaana Heinoselta (p. 040 341 7622).

 

Perhekerhot, muskarit, joulunajan tapahtumat ja vauvakirkot kauniissa kirkkorakennuksessa ja sen pihapiirissä ovat olleet minulle ja perheelleni tärkeitä rauhoittumisen keitaita välillä kiireisessäkin lapsiperhearjessa. Tapahtumissa on otettu hienosti huomioon perheen pienimmät mutta myös aikuiset. 
(Johanna, neljän lapsen äiti)

Perhetyöntekijä Jaana Heinonen leikkii pienen lapsen kanssa. Taustalla lapsia vanhempineen.
Perhetyöntekijä Jaanan tapaat muun muassa perhekerhoissa.