Ilmoittautuminen riparille

Ilmoittautuminen vuoden 2025 ripareille Turussa ja Kaarinassa on 14.8. - 8.9.
Jälki-ilmoittautuminen vapaana oleville paikoille aukeaa pe 27.9.

Kaksi nuorta istuu vierekkäin riippukeinussa kasvot poispäin kamerasta.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen vuoden 2025 rippikouluihin alkaa tällä sivulla ke 14.8. klo 12. Ilmoittautuminen on avoinna su 8.9. asti.

Rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat:

Ripariesite 2025

Ripariesite vuoden 2025 rippikouluista tulee tänne elokuun alussa.

Esite postitetaan automaattisesti kotiin vuonna 2010 syntyneille kastetuille kirkon jäsenille Turun ja Kaarinan seurakuntien alueella. Postia on tulossa viikolla 33. Vaikka et esitettä saisikaan, olet erittäin tervetullut riparille!

Muistilista ennen ilmoittautumista

  • Luethan tämän sivun ohjeet ennen ilmoittautumista.
  • Asiointipalveluun tulee tunnistautua. Tunnistautumisen voi tehdä nuori tai hänen huoltajansa.
  • Kaverikooditoiminto ei ole käytössä jälki-ilmoittautumisessa.
  • Jälki-ilmoittautumisessa lomakkeella näkyy mitkä ryhmät ovat jo täynnä. Tiedot täyttyneistä ryhmistä eivät päivity heti lomakkeelle, vaan tilanne voi olla muuttunut. 
  • Jos et löydä tarpeeksi sopivia vaihtoehtoja, voit valita Tyhjiä vaihtoehtoja tilalle. Valitse kuitenkin vähintään 3 sinulle sopivaa ryhmävaihtoehtoa.
  • Jos sopivia vaihtoehtoja ei jälki-ilmoittautumisessa löydy, ota yhteyttä rippikouluvastaavaan.


Ilmoittautumislomake

Ilmoittautumislomake vuoden 2025 rippikouluihin aukeaa tällä sivulla ke 14.8. klo 12. Ilmoittautuminen on avoinna su 8.9. asti. Jälki-ilmoittautuminen vapaana oleville paikoille alkaa pe 27.9.

 

Käyn riparin muualla, siirrän vuodella tai en käy riparia

Jos kuulut vuonna 2010 syntyneiden rippikouluikäluokkaan, mutta käyt rippikoulusi muualla, haluat siirtää sitä vuodella tai et halua käydä rippikoulua ollenkaan, toivomme että ilmoittaisit siitä alla olevan linkin kautta. Näin saamme tiedon asiasta emmekä lähetä sinulle turhaan rippikoulupostia enää syksyllä.

Ohjeita ilmoittautumiseen

Kaikki ilmoittautuneet pääsevät mukaan rippikouluun. Ilmoittautuessasi haet 6–8 sinulle sopivaan ripariryhmään. Ilmoittautumisen päätyttyä sinut sijoitetaan johonkin kyseisistä ryhmistä. Tiedon ripariryhmästään saa sähköpostitse 24.lokakuuta. Ilmoittautuneet jaetaan rippikouluryhmiin siten, että mahdollisimman moni pääsisi johonkin haluamistaan ryhmistä toivomansa ystävän kanssa. Kaikkiin toiveisiin emme valitettavasti pysty vastaamaan täydellä varmuudella. Ilmoittautumisajan jälkeenkin pääsee mukaan rippikouluun, mutta silloin on mahdollista liittyä ainoastaan niihin ryhmiin, joissa on tilaa. Jälki-ilmoittautuminen alkaa 27.9.

Hae vain sellaisiin rippikouluryhmiin, joiden ajankohdat sopivat sinulle. Riparipaikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Voit siis rauhassa miettiä mihin ryhmiin haet ja mitkä ajat sopivat sinulle.

Suosittelemme ilmoittautumisen tekemistä tietokoneella. Ilmoittautuminen onnistuu myös mobiililaitteella, mutta ilmoittautuminen ei valitettavasti ole mobiililaiteoptimoitu, joten ilmoittautuminen mobiililaitteella voi olla haastavampaa kuin tietokoneella. 

Tunnistautuminen

Turun ja Kaarinan ripareille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, jonka täyttävät riparilainen ja huoltaja yhdessä. Huoltajan pitää luoda järjestelmään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset vahvaa tunnistautumista käyttäen. Tunnistautuminen tehdään esim. varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pysty tunnistautumaan tai kirjautumaan asiointipalveluun, ole yhteydessä p. 040 341 7220 tai johanna.hoppela@evl.fi.

Kaverikoodi (ei jälki-ilmoittautumisessa)

Riparilainen voi halutessaan muodostaa ilmoittautumisparin yhden kaverinsa kanssa käyttäen kaverikoodia. Kaverikoodia käyttämällä varmistuu pääsy samalle riparille kaverin kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu tässä tapauksessa siten, että kaveruksista ensimmäisenä ilmoittautuja ilmoittautuu lomakkeella (ei aktivoida "Ilmoittaudu kaverikoodilla" kohtaa). Hän saa ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestissä sähköpostiinsa kaverikoodin, jota toinen ilmoittautuja käyttää oman ilmoittautumisensa yhteydessä. Kaverikoodi on aivan vahvistussähköpostiviestin lopussa! Myöhemmin ilmoittautuva kaveruksista aktivoi lomakkeella kohdan "Ilmoittaudu kaverikodilla", jolloin lomakkeelle tulee kohta kaverikoodin syöttämistä varten.

Huomaathan, että molemmilla ilmoittautujilla tulee olla valittuina samat riparivaihtoehdot (jälkimmäiselle ilmoittautujalle tulee samat vaihtoehdot automaattisesti) ja että ilmoittautumisparin voi muodostaa vain yhden kaverin kanssa. Jos kaveriporukka on laajempi, kirjatkaa ilmoittautumisen lisätietoja -kohtaan kaverien nimet. Kaverikoodia ei voi lisätä tai muuttaa jälkikäteen, joten pidä koodi tallessa ja muista antaa se kaverillesi ennen hänen ilmoittautumistaan. 

Ilman kaveriakin kannattaa lähteä riparille! Hyvin usein riparilla saa uusia kavereita ja joku tuttukin voi osua samaan ryhmään.

Muutokset

Mikäli täytit rippikouluilmoittautumisesi väärin tai haluat muuttaa vaihtoehtojasi, voit muuttaa tietoja kirjautumalla asiointipalveluun uudelleen ilmoittautumisajan ollessa vielä voimassa (kaverikoodilla tehtyjä ilmoittautumisia ei pääse muokkaamaan). Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, tai jos muutosten tekemisessä on ongelmaa, muutoksista/korjauksista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen johanna.hoppela@evl.fi.

Tieto ryhmästä

Nuorelle ja huoltajalle lähetetään sähköpostilla tieto ripariryhmästä to 24.10. iltapäivällä. Jos et ole saanut postia, voit olla yhteydessä oman seurakuntasi rippikouluvastaavaan 25.10. alkaen. Viestissä kerrotaan rippikouluryhmän ensimmäisen kokoontumisen aika ja paikka sekä ripariryhmän työntekijät. Rippikoulu alkaa ensimmäisestä kokoontumisesta. 

Tyhjät vaihtoehto

Ilmoittautumislomakkeella ja ryhmälistassa myös viisi tyhjää vaihtoehtoa. Näitä on tarkoitus valita sellaisissa tilanteissa, jolloin ei ole mahdollista valita ohjelman vaatimaa vähintään kuutta vaihtoehtoa. Tällaisia ovat esimerkiksi, jos omalla seurakunnallani ei ole tarjota niin montaa vaihtoehtoa, ulkopaikkakuntalainen haluaa vain ilmoittautua partioriparille, vain tietty pienryhmäripari on sopiva tmv. Näissä tilanteissa on mahdollista valita tietyn ryhmän lisäksi tyhjiä vaihtoehtoja. tilanteissa Yleisesti ottaen tulee valita 6-8 sopivaa ryhmävaihtoehtoa (ei tyhjiä vaihtoehtoja tilalle).