Ilmoittautuminen riparille

Ilmoittautuminen vuoden 2023 ripareille Turussa ja Kaarinassa alkaa elokuussa 2022.

Kaksi nuorta istuu vierekkäin riippukeinussa kasvot poispäin kamerasta.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen vuoden 2023 rippikouluihin aukeaa näillä sivuilla 17.8.2022.

Rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä ilmoittautumisen alettua virka-aikana sinua auttavat:

Ripariesite 2023

Ripariesite ensi vuoden rippikouluista julkaistaan elokuussa tässä. Esite postitetaan kotiin vuonna 2008 syntyneille kastetuille kirkon jäsenille Turun ja Kaarinan seurakuntien alueella. Vaikka et esitettä saisikaan, olet erittäin tervetullut riparille! Voit halutessasi tilata paperisen esitteen alla olevan linkin kautta

Muistilista ennen ilmoittautumista

  • Luethan tämän sivun ohjeet ennen ilmoittautumista.
  • Asiointipalveluun tulee tunnistautua. Tunnistautumisen voi tehdä nuori tai hänen huoltajansa.

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautumislomake vuoden 2023 rippikouluihin avataan tähän 17.8.2022.

Käyn riparin muualla, siirrän vuodella tai en käy riparia

Jos kuulut vuoden 2008 ikäluokkaan, mutta rippikoulun käyminen ei kuulu suunnitelmiisi tulevan vuoden aikana tai käyt rippikoulusi muualla, toivomme, että ilmoittaisit siitä meille sähköisellä lomakkeella, joka aukeaa tälle sivulle elokuussa.

Ohjeita ilmoittautumiseen

Kaikki ilmoittautuneet pääsevät mukaan rippikouluun. Ilmoittautuessasi haet 4–8 sinulle sopivaan ripariryhmään, joista vähintään kahden tulee olla oman seurakuntasi vaihtoehtoja. Ilmoittautumisen päätyttyä sinut sijoitetaan johonkin kyseisistä ryhmistä. Tiedon ripariryhmästään saa sähköpostitse 25. lokakuuta. Ilmoittautuneet jaetaan rippikouluryhmiin siten, että mahdollisimman moni pääsisi johonkin haluamistaan ryhmistä toivomansa ystävän kanssa. Kaikkiin toiveisiin emme valitettavasti pysty vastaamaan täydellä varmuudella. Ilmoittautumisajan jälkeenkin pääsee mukaan rippikouluun, mutta silloin on mahdollista liittyä ainoastaan niihin ryhmiin, joissa on tilaa. Jälki-ilmoittautuminen alkaa syyskuussa 2022.

Hae vain sellaisiin rippikouluryhmiin, joiden ajankohdat sopivat sinulle. Riparipaikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Voit siis rauhassa miettiä mihin ryhmiin haet ja mitkä ajat sopivat sinulle.

Suosittelemme ilmoittautumisen tekemistä tietokoneella. Ilmoittautuminen onnistuu myös mobiililaitteella, mutta ilmoittautuminen ei valitettavasti ole mobiililaiteoptimoitu, joten ilmoittautuminen mobiililaitteella voi olla haastavampaa kuin tietokoneella. 

Tunnistautuminen

Turun ja Kaarinan ripareille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, jonka täyttävät riparilainen ja huoltaja yhdessä. Huoltajan pitää luoda järjestelmään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset vahvaa tunnistautumista käyttäen. Tunnistautuminen tehdään esim. varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pysty tunnistautumaan tai kirjautumaan asiointipalveluun, ole yhteydessä p. 040 341 7220 tai johanna.hoppela@evl.fi.

Kaverikoodi

Riparilainen voi halutessaan muodostaa ilmoittautumisparin yhden kaverinsa kanssa käyttäen kaverikoodia. Kaverikoodia käyttämällä varmistuu pääsy samalle riparille kaverin kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu tässä tapauksessa siten, että kaveruksista ensimmäisenä ilmoittautuja ilmoittautuu lomakkeella (ei aktivoida "Ilmoittaudu kaverikoodilla" kohtaa). Hän saa ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestissä sähköpostiinsa kaverikoodin, jota toinen ilmoittautuja käyttää oman ilmoittautumisensa yhteydessä. Kaverikoodi on aivan vahvistussähköpostiviestin lopussa! Myöhemmin ilmoittautuva kaveruksista aktivoi lomakkeella kohdan "Ilmoittaudu kaverikodilla", jolloin lomakkeelle tulee kohta kaverikoodin syöttämistä varten.

Huomaathan, että molemmilla ilmoittautujilla tulee olla valittuina samat riparivaihtoehdot (jälkimmäiselle ilmoittautujalle tulee samat vaihtoehdot automaattisesti) ja että ilmoittautumisparin voi muodostaa vain yhden kaverin kanssa. Jos kaverukset ovat eri seurakunnista, muistakaa valita ripareita molempien seurakunnista. Kaverikoodia ei voi lisätä tai muuttaa jälkikäteen, joten pidä koodi tallessa ja muista antaa se kaverillesi ennen hänen ilmoittautumistaan. 

Muutokset

Mikäli täytit rippikouluilmoittautumisesi väärin tai haluat muuttaa vaihtoehtojasi, voit muuttaa tietoja kirjautumalla asiointipalveluun uudelleen ilmoittautumisajan ollessa vielä voimassa (kaverikoodilla tehtyjä ilmoittautumisia ei pääse muokkaamaan). Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, tai jos muutosten tekemisessä on ongelmaa, muutoksista/korjauksista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen johanna.hoppela@evl.fi.

Tieto ryhmästä

Kaikille rippikouluun ilmoittautuneille lähetetään sähköpostia 25.10., jossa kerrotaan rippikouluryhmän ensimmäisen kokoontumisen aika ja paikka sekä ripariryhmän työntekijät. Rippikoulu alkaa ensimmäisestä kokoontumisesta. 

 

Ota yhteyttä