Ilmoittautuminen riparille

Ilmoittautuminen vuoden 2024 ripareille Turussa ja Kaarinassa on 16.8. - 10.9.2023. Jälki-ilmoittautuminen vapaana oleville paikoille aukeaa 29.9.

Kaksi nuorta istuu vierekkäin riippukeinussa kasvot poispäin kamerasta.

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen vuoden 2024 rippikouluihin alkaa tällä sivulla 16.8. klo 12.00. Ilmoittautuminen on avoinna su 10.9. asti. 

Rippikouluun ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä ilmoittautumisen alettua sinua auttavat:

Ripariesite 2024

Ripariesite vuoden 2024 rippikouluista lisätään näille sivuille elokuussa.

Esite postitetaan automaattisesti kotiin vuonna 2009 syntyneille kastetuille kirkon jäsenille Turun ja Kaarinan seurakuntien alueella. Postia on tulossa viikolla 33. Vaikka et esitettä saisikaan, voit ilmoittautua mukaan riparille!

Muistilista ennen ilmoittautumista

  • Luethan tämän sivun ohjeet ennen ilmoittautumista.
  • Asiointipalveluun tulee tunnistautua. Tunnistautumisen voi tehdä nuori tai hänen huoltajansa.

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautumislomake vuoden 2024 rippikouluihin tulee tälle sivulle elokuussa. Varsinainen ilmoittautumisaika on 16.8. - 10.9.2023. Jälki-ilmoittautumin vapaana oleville paikoille alkaa 29.9.

Käyn riparin muualla, siirrän vuodella tai en käy riparia

Jos kuulut vuonna 2008 syntyneiden rippikouluikäluokkaan, mutta käyt rippikoulusi muualla, haluat siirtää sitä vuodella tai et halua käydä rippikoulua ollenkaan, toivomme että ilmoittaisit siitä alla olevan linkin kautta. Näin saamme tiedon asiasta emmekä lähetä sinulle turhaan rippikoulupostia enää syksyllä.

Ohjeita ilmoittautumiseen

Kaikki ilmoittautuneet pääsevät mukaan rippikouluun. Ilmoittautuessasi haet 6–8 sinulle sopivaan ripariryhmään. Ilmoittautumisen päätyttyä sinut sijoitetaan johonkin kyseisistä ryhmistä. Tiedon ripariryhmästään saa sähköpostitse 25. lokakuuta. Ilmoittautuneet jaetaan rippikouluryhmiin siten, että mahdollisimman moni pääsisi johonkin haluamistaan ryhmistä toivomansa ystävän kanssa. Kaikkiin toiveisiin emme valitettavasti pysty vastaamaan täydellä varmuudella. Ilmoittautumisajan jälkeenkin pääsee mukaan rippikouluun, mutta silloin on mahdollista liittyä ainoastaan niihin ryhmiin, joissa on tilaa. Jälki-ilmoittautuminen alkaa 29.9.

Hae vain sellaisiin rippikouluryhmiin, joiden ajankohdat sopivat sinulle. Riparipaikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Voit siis rauhassa miettiä mihin ryhmiin haet ja mitkä ajat sopivat sinulle.

Suosittelemme ilmoittautumisen tekemistä tietokoneella. Ilmoittautuminen onnistuu myös mobiililaitteella, mutta ilmoittautuminen ei valitettavasti ole mobiililaiteoptimoitu, joten ilmoittautuminen mobiililaitteella voi olla haastavampaa kuin tietokoneella. 

Tunnistautuminen

Turun ja Kaarinan ripareille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, jonka täyttävät riparilainen ja huoltaja yhdessä. Huoltajan pitää luoda järjestelmään henkilökohtaiset käyttäjätunnukset vahvaa tunnistautumista käyttäen. Tunnistautuminen tehdään esim. varmennekortilla, mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.

Jos et pysty tunnistautumaan tai kirjautumaan asiointipalveluun, ole yhteydessä p. 040 341 7220 tai johanna.hoppela@evl.fi.

Kaverikoodi (ei jälki-ilmoittautumisessa)

Riparilainen voi halutessaan muodostaa ilmoittautumisparin yhden kaverinsa kanssa käyttäen kaverikoodia. Kaverikoodia käyttämällä varmistuu pääsy samalle riparille kaverin kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu tässä tapauksessa siten, että kaveruksista ensimmäisenä ilmoittautuja ilmoittautuu lomakkeella (ei aktivoida "Ilmoittaudu kaverikoodilla" kohtaa). Hän saa ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestissä sähköpostiinsa kaverikoodin, jota toinen ilmoittautuja käyttää oman ilmoittautumisensa yhteydessä. Kaverikoodi on aivan vahvistussähköpostiviestin lopussa! Myöhemmin ilmoittautuva kaveruksista aktivoi lomakkeella kohdan "Ilmoittaudu kaverikodilla", jolloin lomakkeelle tulee kohta kaverikoodin syöttämistä varten.

Huomaathan, että molemmilla ilmoittautujilla tulee olla valittuina samat riparivaihtoehdot (jälkimmäiselle ilmoittautujalle tulee samat vaihtoehdot automaattisesti) ja että ilmoittautumisparin voi muodostaa vain yhden kaverin kanssa. Jos kaveriporukka on laajempi, kirjatkaa ilmoittautumisen lisätietoja -kohtaan kaverien nimet. Kaverikoodia ei voi lisätä tai muuttaa jälkikäteen, joten pidä koodi tallessa ja muista antaa se kaverillesi ennen hänen ilmoittautumistaan. 

Ilman kaveriakin kannattaa lähteä riparille! Hyvin usein riparilla saa uusia kavereita ja joku tuttukin voi osua samaan ryhmään.

Muutokset

Mikäli täytit rippikouluilmoittautumisesi väärin tai haluat muuttaa vaihtoehtojasi, voit muuttaa tietoja kirjautumalla asiointipalveluun uudelleen ilmoittautumisajan ollessa vielä voimassa (kaverikoodilla tehtyjä ilmoittautumisia ei pääse muokkaamaan). Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, tai jos muutosten tekemisessä on ongelmaa, muutoksista/korjauksista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen johanna.hoppela@evl.fi.

Tieto ryhmästä

Nuorelle ja huoltajalle lähetetään sähköpostilla tieto ripariryhmästä ke 25.10. Jos et ole saanut postia, voit olla yhteydessä oman seurakuntasi rippikouluvastaavaan 26.10. alkaen. Viestissä kerrotaan rippikouluryhmän ensimmäisen kokoontumisen aika ja paikka sekä ripariryhmän työntekijät. Rippikoulu alkaa ensimmäisestä kokoontumisesta. 

 

Ota yhteyttä