Tervetuloa Katariinanseurakuntaan!


Katariinanseurakunta on keskiaikainen ja nykyaikainen evankelis-luterilainen seurakunta Turussa. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät seurakunnasta ovat vuodelta 1309, joten Katariinanseurakunta on Suomen vanhimpia seurakuntia.

Katariinanseurakunta toimii Nummen, Ylioppilaskylän, Itäharjun, Hannunniitun, Jaanin, Pääskyvuoren, Varissuon ja Kohmon alueilla. Seurakuntaan kuuluu noin 15000 jäsentä ja seurakunnan alueella asuu noin 27000 ihmistä. 

Katariinanseurakunnalla on kaksi kirkkoa: Ylioppilaskylän kupeessa sijaitseva keskiaikainen Pyhän Katariinan kirkko ja Varissuon liikekeskuksen vieressä sijaitseva Varissuon kirkko.  

Katariinanseurakunta ei toimi ainoastaan seurakunnan omien seinien sisäpuolella. Meillä on aktiivinen someyhteisö Facebookissa. Toimimme monenlaisissa alueemme verkostoissa ja teemme mielellämme yhteistyötä alueemme ihmisten parhaaksi.

Kaikki ajankohtaiset tapahtumamme löytyvät verkkosivujemme tapahtumakalenterista.

Facebook-sivuillamme olevaa ohjelmaa pääsee helposti seuraamaan Some-sivustollamme olevien valmiiden kanavien kautta. Ohjelmat ovat katsottavissa, vaikkei itse käyttäisi Facebookia.

Viime aikoina myös seurakuntaelämää on eletty poikkeuksellisissa olosuhteissa. Tällä hetkellä toimintaa avataan hallitusti ja asteittain. Toimintamme on turvallista ja vastuullista. Huolehdimme turvaväleistä ja hygieniasta, eivätkä työntekijämme tule töihin sairaana. Toivomme kaikkien toimintaamme osallistuvien noudattavan samoja periaatteita.


Pidetään yhteyttä ja yhtä. Herra siunatkoon meitä ja varjelkoon meitä!


Leena Kairavuo
Kirkkoherra

Katariinanseurakunta - Uskoa, toivoa ja rakkautta jo vuodesta 1309
 

 

Katariina somessa

Seurakunta elää ja toimii myös sosiaalisessa mediassa. Tervetuloa seuraamaan!

Katariinan arvot: inhimillisyys, hengellisyys, rohkeus, vieraanvaraisuus

Ota yhteyttä

kirkkoherra
Katariinanseurakunta
PL 922
20101 Turku

Leena Kairavuo on Katariinanseurakunnan kirkkoherra eli seurakunnan johtaja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita seurakunnalle, etkä tiedä, kenelle asia kuuluu, voit aina olla yhteydessä Leenaan. Leena kuuntelee mielellään ajatuksiasi ja osaa ohjata kaikki yhteydenotot oikeisiin osoitteisiin.

Leena on myös yksi seurakunnan papeista, joten hänet voi tavata muun muassa jumalanpalveluksissa - niin työtehtävissä kuin kirkon penkissäkin. Leena on innostunut monipuolisesta jumalanpalveluselämästä ja seurakunnan kehittämisestä. Vapaa-ajallaan Leena tapaa ystäviään ja viettää aikaa perheensä kanssa.

Erityisenä vastuuna Leenalla on seurakunnan hallinto ja henkilöstöhallinto. Leena toimii myös seurakuntaneuvoston puheenjohtajana ja Turun ja Kaariinan seurakuntien kirkkoherrojen kokouksen puheenjohtajana.

Ota yhteyttä

seurakuntasihteeri
Katariinanseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Katariinanseurakunta

Katri Lautjärvi on Katariinan seurakunta- ja viestintäsihteeri ja hän työskentelee seurakuntatoimistossa Eerikinkatu 3:ssa. Katrilla on työkokemusta Katariinanseurakunnasta lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Katrin työpäivät koostuvat monipuolisista hallintoon, talouteen ja viestintään liittyvistä tehtävistä. Voit nähdä hänet seurakunnan toimistossa tekemässä mm. pöytäkirjan otteita, asiatarkastamassa laskuja, lähettämässä postia seurakuntalaisille, suunnittelemassa konserttijulistetta tai tekemässä Lilja-lehden ilmoituksia. Hän ottaa myös vastaan retki-ilmoittautumisia ja hallinnoi seurakunnan työntekijöiden varauskalentereita.

Katri koordinoi Katariinanseurakunnan viestintää eli päivittää seurakunnan nettisivuja ja kerää tiedotettavaa aineistoa eri viestimiin. Tavoitat Katrin arkisin virastoaikana puhelimitse numerosta 040 3417 350 tai sähköpostitse os. katri.lautjarvi@evl.fi.

YouTube-video