Uskoa, toivoa ja rakkautta jo vuodesta 1309

Millainen seurakunta Katariina on?

Katariinanseurakunta on keskiaikainen ja nykyaikainen evankelis-luterilainen seurakunta Turussa. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät seurakunnasta ovat vuodelta 1309, joten Katariinanseurakunta on Suomen vanhimpia seurakuntia.

Katariinanseurakunta toimii Itä-Turussa ja siihen kuuluu noin 15000 jäsentä. Seurakunnan alueella asuu noin 27000 ihmistä. Seurakunnan johtaja eli kirkkoherra on Leena Kairavuo.

Meille on tärkeää, että seurakunta voisi olla vieraanvarainen ja kodikas yhteisö kaikille. Teemme mielellämme yhteistyötä alueemme ihmisten parhaaksi.

Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat inhimillisyys, hengellisyys, rohkeus ja vieraanvaraisuus.

 

Mistä seurakunnan tapahtumista löytää tietoa?

Kaikki ajankohtaiset tapahtumamme löytyvät nettisivujen tapahtumakalenterista, johon pääsee tästä linkistä. Kalenterista voit hakea tietoa ajankohdan tai teeman mukaan.
 
Tietoa seurakunnan tapahtumista löytää myös seurakuntien Lilja-lehdestä.

Kausiesitteemme on saatavilla kaikista toimipisteistämme.

Katariina somessa

Seurakunta elää ja toimii myös sosiaalisessa mediassa. Tervetuloa seuraamaan!

Katariinan arvot: inhimillisyys, hengellisyys, rohkeus, vieraanvaraisuus

kirkkoherra
Katariinanseurakunta
PL 922
20101 Turku

Leena Kairavuo on Katariinanseurakunnan kirkkoherra eli seurakunnan johtaja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita seurakunnalle, etkä tiedä, kenelle asia kuuluu, voit aina olla yhteydessä Leenaan. Leena kuuntelee mielellään ajatuksiasi ja osaa ohjata kaikki yhteydenotot oikeisiin osoitteisiin.

Leena on myös yksi seurakunnan papeista, joten hänet voi tavata muun muassa jumalanpalveluksissa - niin työtehtävissä kuin kirkon penkissäkin. Leena on innostunut monipuolisesta jumalanpalveluselämästä ja seurakunnan kehittämisestä. Vapaa-ajallaan Leena tapaa ystäviään ja viettää aikaa perheensä kanssa.

Erityisenä vastuuna Leenalla on seurakunnan hallinto ja henkilöstöhallinto. Leena toimii myös seurakuntaneuvoston puheenjohtajana ja Turun ja Kaariinan seurakuntien kirkkoherrojen kokouksen puheenjohtajana.

seurakuntasihteeri
Katariinanseurakunta
Seurakuntatyön erityispalvelut

Katariinanseurakunta

Katri Lautjärvi on Katariinan seurakunta- ja viestintäsihteeri ja hän työskentelee seurakuntatoimistossa Eerikinkatu 3:ssa. Katrilla on työkokemusta Katariinanseurakunnasta lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Katrin työpäivät koostuvat monipuolisista hallintoon, talouteen ja viestintään liittyvistä tehtävistä. Voit nähdä hänet seurakunnan toimistossa tekemässä mm. pöytäkirjan otteita, asiatarkastamassa laskuja, lähettämässä postia seurakuntalaisille, suunnittelemassa konserttijulistetta tai tekemässä Lilja-lehden ilmoituksia. Hän ottaa myös vastaan retki-ilmoittautumisia ja hallinnoi seurakunnan työntekijöiden varauskalentereita.

Katri koordinoi Katariinanseurakunnan viestintää eli päivittää seurakunnan nettisivuja ja kerää tiedotettavaa aineistoa eri viestimiin. Tavoitat Katrin arkisin virastoaikana puhelimitse numerosta 040 3417 350 tai sähköpostitse os. katri.lautjarvi@evl.fi.