Mikaelinkirkko

Puistokatu 16, 20100 Turku
040 341 7110 (suntio, tavoitettavissa ke-su)

Mikaelinkirkko

Turun kaupungin läntisen puolen kaupunkinäkymää hallitseva Mikaelinkirkko on vihitty tarkoitukseensa kynttilänpäivänä 1905. Sen on suunnitellut Lars Sonck, joka oli vasta 23-vuotias voittaessaan kirkon suunnittelukilpailun 1894.

Mikaelinkirkon aukioloajat ja varaukset

Mikaelinkirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä tai sopimuksen mukaan. Mikaelinkirkko toimii kesäisin myös tiekirkkona.

Mikaelinkirkkoa vihkimisiä ja kasteita varten voi varata varauspalvelusta numerosta 040 3417 011 ja muita tilaisuuksia varten Mikaelinseurakunnan seurakuntasihteeriltä numerosta 040 3417 290. 

Konserttiasioissa ota yhteys johtavaan kanttoriin Marko Hakanpäähän, p. 040 3417 383, mieluiten sähköpostitse marko.hakanpaa@evl.fi. Kirkon käytöstä konsertteihin peritään hinnaston mukainen vuokra (2 000 €, hyväntekeväisyyskonsertit 600 €). Vuoden 2019 joulukuussa ei enää ole vapaita iltoja 7.–24.12.

Mikaelinkirkko juhlatilana

Prinsessalinnamainen Mikaelinkirkko on yksi suosituimmista vihkikirkoista Turussa. Mikaelinkirkon kirkkosaliin saa ottaa 1250 henkilöä. Lisäksi käytettävissä on kadun toisella puolella sijaitseva Mikaelin seurakuntakoti, jossa voidaan viettää muistotilaisuuksia tai muita perhejuhlia erikseen sovittavina aikoina.

Kirkossa on käytettävissä Schimmel-flyygeli, äänentoistolaitteet (puhemikrofoni ja kaiuttimet), videotykki, valkokangas sekä cd-soitin.

Suurissa tilaisuuksissa tulee huomioida, että kirkossa on vain yksi WC. Kirkossa ei ole naulakoita vaatteiden säilytykseen.

Parkkipaikat

Mikaelinkirkolle tultaessa voi auton pysäköidä kirkon lähellä oleviin kadunvarsiparkkeihin. Kirkkoon pääsee hyvin myös julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelusta.

Esteettömyys: vähäisiä esteitä

Mikaelinkirkko sijaitsee korkean mäen päällä. Liikuntarajoitteiset voivat tulla kirkkoon niin, että auto ajetaan kirkon sivusta suoraan pääovien läheisyyteen. Kirkkoon pääsee pyörätuolilla suoraan pääovesta.

  • ulko-oven eteen pääsee ajamaan autolla, inva-pysäköinti kaukana ovesta
  • kirkko mäen päällä, katutasolta kelaten tai kävellen reitti haasteellinen
  • ei ovenavauspainiketta
  • luiska alttarille oikealla puolella
  • inva-WC:n ovi voi olla haasteellinen avata pyörätuolin käyttäjälle, sisätilat muuten esteettömät
  • induktiosilmukka kuulovammaisille
     
Induktiosilmukka
Inva-WC
Vaativa pyörätuolireitti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

su 8.12. klo 10.00 -11.15

Puistokatu 16, 20100 Turku

Messu

Pyhä on 2. adventtisunnuntai ja aiheena on Kuninkaasi tulee kunniassa.
su 8.12. klo 12.00 -13.15

Puistokatu 16, 20100 Turku

Urkutuokio ja urkujen esittely

Marko Hakanpää soittaa n. 20 minuuttia kaunista ja iloista urkumusiikkia, minkä jälkeen urkujen esittely urkuparvella. Mahdollisuus käydä urkujen sisällä ja soittaa niitä itse. Vapaa pääsy.