Rippikouluun!

Rippikouluaika jää monestakin syystä mieleen: Pappi oli kamala, ruoka hyvää, uudet kaverit kivoja, liian vähän vapaa-aikaa, uusi mopo konfislahjaksi. Joka tapauksessa kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua paremmin kristinuskoon, Jeesukseen ja Jumalaan ja tietysti omiin ajatuksiinsa. Tämä tapahtuu yleensä vieläpä hyvässä seurassa, joko ennestään tai sitten pian jo tutussa porukassa.

Rippikouluun kuuluu leiri- ja seurakuntayhteysjaksojen lisäksi opetusta talven ja kevään aikana. Seurakuntayhteysjakson aikana rippikoululainen saa käydä tutustumassa oman seurakuntansa toimintaan ja ihmisiin. Käymme jokaisen ryhmän kanssa jumalanpalveluksissa myös yhdessä.  Varsinainen rippileiri kestää noin viikon verran ja edellyttää jokaiselta leiriläiseltä läsnäoloa koko leirin ajan. Vapaaehtoisuuteen pohjautuva rippikoulu vaatii oman aikansa; älä siis suunnittele muita menoja oppituntien tai leirin päälle. Talven ja kevään oppitunneilla on läsnäolovelvoite: mikäli poissaoloja on liikaa, ei rippileirille valitettavasti pääse. 

Älä kuitenkaan pelästy yllä olevaa: Rippikoulussa on yleensä paljon kivempaa kuin osaat odottaakaan. Olet sydämellisesti tervetullut Piikkiön seurakunnan rippikouluihin! 

Tästä pääset katsomaan ja kuuntelemaan, mitä ripareilla on tapahtunut ja tapahtuu kenties juuri nyt! 

Kuvassa isoskoulutettavat opettelevat leikin varjolla yhteistoimintaa.
Isoskoulutusleirin tylsyyttä syksyllä 2015

Aikuisrippikoulu 

Jos rippikoulu on syystä tai toisesta jäänyt käymättä tai kesken, on meillä tarjota sinulle aikuisrippikoulu. Käy tutustumassa edellä olevasta linkistä avautuvaan sivustoon ja ota sen jälkeen yhteyttä rippikoulupastori Mikko Niemiseen.

Kuvassa isoskoulutettavat harjoittelevat yhteistoimintaa esteradan avulla.
Yhteispeliharjoituksia isoskoulutusleirillä syksyllä 2015.

Kuvassa rippileiriläiset ovat lähdössä juoksuun leikkimielisessä norsuviestissä.
Norsuviestiä hiihtolomariparilla 2014

YouTube-video