Tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko antaa aikaasi muiden auttamiseen? Kiinnostaako sinua olla vanhuksen ulkoiluystävä, tekstinlukija jumalanpalveluksessa, leiriavustaja, ruoanjakelija tai vaikka vaatehuoltaja? Sinulla on runsaasti vaihtoehtoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Seurakunnat ja yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Voit tehdä vapaaehtoistyötä eri-ikäisten ihmisten parissa ‒ silloin kun sinulle sopii. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerho-ohjaajana kerran viikossa. Tai tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin, esimerkiksi käydä avustamassa vanhusta lääkäriin tai kampaajalle. Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: leirejä järjestetään erityisesti kesäaikana, ja Lahja lapselle -keräys ajoittuu joulunalusaikaan.

Mitä sinä haluaisit tehdä?

Voit valita jo olemassa olevista tehtävistä oman paikkasi tai voit ehdottaa täysin uutta vapaaehtoistehtävää. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro ideastasi!

vanhus ja leiriavustaja juttelevat kesäisessä ympäristössä. Kuvituskuva.

Koulutusta ja tukea

Vapaaehtoisena saat koulutuksen tehtävääsi. Vapaaehtoistyön peruskurssilla saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyön peruspalikoista. Kurssilla käymme läpi mm. vapaaehtoistyön toimintakenttää ja periaatteita diakoniatyössä. Saat myös tietoa vapaaehtoistyön mahdollisuuksista paikallisseurakunnissa. Tarjoamme myös säännöllistä työnohjausta, kursseja ja tukea aina silloin kuin sitä tarvitset.

Vapaaehtoistyön peruskurssi

Kurssin tavoitteena on auttaa löytämään oma paikka auttamistyössä. Koulutuksessa tutustutaan vapaaehtoistoimintaan ja sen periaatteisiin, vanhuuteen elämänvaiheena sekä seurakuntaan ja diakoniatyöhön. Kurssilta saa lisäksi tietoa vuorovaikutuksesta erilaisten ihmisten kanssa sekä siitä, miten omasta jaksamisesta voi huolehtia vapaaehtoisena.

Seuraava kurssi järjestetään 9.3. ja 16.3. etänä klo 16.45-19.30.  Mahdollisista aikatauluun liittyvistä muutoksista ilmoitetaan erikseen ilmoittautuneille.  Ilmoittautuminen tapahtuu Lyyti-linkin kautta. Ilmoittautumisaika on 11.1.-19.2.  Ilmoittautua voi myös Auli Hynönen-Rinteelle, p. 040 341 7207.  Ilmoittautuneille annetaan ilmoittautumisen päättyessä tarkemmat osallistumisohjeet  

Lisätiedot:

Löydä oma tehtäväsi

Kurkkaa lisää vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Vapaaehtoistyo.fi-palvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Palvelusta löydät sekä seurakuntayhtymän että kolmannen sektorin toimijoiden vapaaehtoistehtäviä.

Etsimme jatkuvasti uusia vapaaehtoisia eri tehtäviin.

Hitta ditt sätt att engagera dig!

Församlingen är inte de anställda, alla som hör till församlingen är byggstenar i vår gemensamma kyrka. Det du gör för din nästa är att bygga församling. Du kan vara vän till någon som annars skulle vara ensam, engagera dig som flyktingvän eller delta i våra gudstjänstgrupper.

Läs mera om frivilligarbetet i Åbo svenska församling

 

Ota yhteyttä

vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö

Ulla Mäenpää on vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä.  Hänen päävastuualueenaan on koordinoida kaupungin hoivakodeissa tapahtuva vapaaehtoistoimintaa, saattohoidon tukihenkilötoimintaa ja Pilkahdus-lauluryhmän toimintaa.  Ulla tekee mielellään yhteistyötä seurakuntien, järjestöjen, yhdistysten, kaupungin toimijoiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Hän on innostunut kokeilemaan ja kehittämään uutta yhteistyössä muiden kanssa.

vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja
Yhteinen diakonia- ja sielunhoitotyö