Tehdään yhdessä!

Mitä sinä osaat parhaiten? Miten haluat auttaa? Tule etsimään kutsumustasi ja omaa paikkaasi yhdessä muiden kanssa!

Seurakunnassa on tarjolla monenlaisia palvelutehtäviä - kullekin omien taitojensa ja oman elämäntilanteensa mukaan. Jos elämässäsi on tyhjiä tunteja ja halua käyttää ne lähimmäisen parhaaksi, Katariinanseurakunnan vapaaehtoistyö voi olla juuri sinulle sopiva asia.

 

Toisten auttaminen ja yhteisön elämään osallistuminen tuo elämään mielekkyyttä ja iloa. Seurakuntalaisille on tarjolla monenlaisia tehtäviä - lähimmäisvapaaehtoisuutta, messuissa avustamista, tapahtumien järjestämistä, Varissuon kirkon ovien pitämistä avoimena keskiviikkoisin, leipomista, kahvin keittämistä, musisointia ja paljon muuta.

Tarjolla tehtävä

Messut ja jumalanpalvelukset

Seurakuntalaiset ovat tervetulleita toimimaan erilaisissa tehtävissä jumalanpalveluksissa.

Raamatun lukeminen, musisointi, ehtoollisen jakaminen, rukouksen johtaminen, kirkkokahvin keittäminen, messuun kokoontuvan seurakunnan vastaanottaminen ja monet muut tehtävät ovat avoinna halukkaille.

Jumalanpalveluksista vastaa kappalainen Johanna Viirros, joka auttaa mielellään löytämään juuri oman paikan seurakunnan jumalanpalveluselämässä.

Lähetystyö

Lähetystyö tarvitsee arpajaisvoittoja. Jos sinulla on ylimääräistä hyvää, jota voisit lahjoittaa lähetystyön hyväksi, otamme ilolla vastaan.

Jos taas koet leipomisen tai kahvilatoiminnan omaksesi, kahvitustiimissämme on aina paikkoja auki. Tavalliset kotikokin taidot riittävät.

Myös uudet ideat ja avaukset lähetystyön tukemiseksi otetaan kiitollisin mielin vastaan. Kaikki keräämämme raha ohjataan suoraan kummilapsemme ja lähetyskohteittemme hyväksi.

Lisätietoja lähetyssihteeri Kirsti Thuresonilta, kirsti.thureson(at)evl.fi, 040 341 7133.

Perhetyö

Seurakuntamme perhekerhoissa käy paljon vanhempia ja lapsia. Kaipaamme välipalahetkiin keittiössä viihtyviä tätejä ja setiä. Jos kahvinkeitto ja nisujen laitto luonnistuu, otamme kiitollisena apua vastaan.

Perhekerhot kokoontuvat ti Nummen Punaisessa Tuvassa klo 10, torstaina Hannunniitun srk-talolla klo 9.30 ja pe Varissuon kirkolla klo 9.30.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuuta kerätään sekä lista- että lipaskeräyksenä. Keräksen sydän on suuri vapaaehtoisten joukko,
jota ilman Yhteisvastuukeräyksen menestyksekäs toteuttaminen olisi mahdotonta.  Kutsumme sinua tähän joukkoon.

Yhteisvastuukeräys alkaa helmikuussa. Lisätietoja antaa YV-keräyspäällikkö diakoni Erja Viherkoski p. 040 3417 135 / erja.viherkoski(at)evl.fi

Pikkutupa

Pikkutupa on Varissuon kirkon alakerrassa oleva oleskelutila, jossa on tarjolla ruokaa, kahvia, seuraa ja tekemistä aina maanantaisin klo 12. Pikkutupa toimii vapaaehtoisvoimin ja sitä emännöi Ingrid.

Ole rohkeasti yhteydessä Elinaan p. 040 341 7638, jos ruuan laittaminen ja tarjoileminen sekä ihmisten kohtaaminen kiinnostavat sinua.

Lähimmäisvapaaehtoisuus

Seurakuntamme alueella asuu yksinäisiä ihmisiä ja ihmisiä, joilla olisi aikaa ja halua ilahduttaa yksinäistä. Diakoni Erja Viherkoski voi auttaa teitä löytämään toisenne.

Viestintätiimi

Oletko sosiaalisessa mediassa kuin kotonasi? Tykkäätkö valokuvata? Kiinnostaisiko sinua päivystää seurakunnan ständillä tai vahtia pomppulinnassa hyppiviä lapsosia yleisötapahtumissa? Viestintäpappi Anna Hälli tiimeineen ottaa mielellään seurakuntalaisia mukaan viestimään seurakunnasta ja olemaan läsnä alueen tapahtumissa.