Yhteisvastuu   Yhteisvastuukeräys   2019            tukee lasten ja nuorten koulutusta

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä, mikä tarkoittaa noin 120 000 lasta.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa, karjanhoitoa sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kun perheet joutuvat muuttamaan veden ja tuoreen laidunmaan perässä.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

su 3.2. Yhteisvastuukeräyksen avajaismessu Martinkirkolla klo 10.00. Kirkkokahvit ja yhteisvastuu tuotteita.

ma 4.2. ja ma 11.2. klo 9-15 Niittaustalkoot Martin seurakuntakodilla.

Varojen keräämiseksi tehdään talkoona esitteiden ja kirjeiden lähetykseen niittaustyötä. Anna aikasi yhteiseksi hyväksi.

Kiitos talkooväelle! Tuhannet kirjeet saatiin niitattua ja jaettua alueen asukkaille hyvän asian edistämiseksi.

la 9.3. Yhteisvastuutempaus Uittamolla keräsi upean tuoton yhteisvastuun hyväksi. Kiitos kaikille järjestelijöille ja tapahtumaan osallistuneille!

Uittamolla on jo kerätty lippailla varoja nuorten koulutukseen. Haluatko sinä kerätä omalla alueellasi tai työpaikallasi?

Mikäli haluat ryhtyä lipaskerääjäksi, järjestää tapahtuman tai koota omassa kaveriporukassasi yhteisvastuun hyväksi, ota yhteyttä Noora Nurmeen, noora.nurmi@evl.fi, puh 040 3417419. Muutetaan yhdessä ideat hyviksi teoiksi!

Lisää kevään aikana Lilja–lehdessä sekä muissa viestimissä.