Kakskerran kirkko

Kakskerran kirkkotie 110 , 20960 Turku
040 341 7497

Kakskerran kirkko

Tarina kertoo, että Kakskerran asukkaat saivat saarensa rannasta valtaisan kalansaaliin 1686. Se nähtiin Jumalan merkkinä: tähän rakennetaan kirkko. Saadut sata tynnyriä lahnaa myytiin Turun torilla. Tuloilla perustettiin kirkon rakennusrahasto. Kuningas myönsi rakentamiseen luvan 1693, mutta seuraavina vuosikymmeninä sota- ja katovuodet rusikoivat saarelaisia. Kirkon hallintokaan ei lämmennyt hankkeelle.

Oli vaivalloista kulkea vesitse mantereelle Kaarinan emäkirkkoon. Saaren jumalanpalveluksia järjestettiin vain suurina juhlapyhinä Brinkhallin kartanossa. Jälleen käännyttiin kuninkaan puoleen, ja uusi rakennuslupa heltisi 1764.

1700-luvulla rakennettiin kustannuksiltaan edullisia puukirkkoja, mutta niukkuudesta huolimatta saarelaiset halusivat kivikirkon. Tärkeä tukija oli kartanon isäntä Henrik Johan Krey. Kakskertalaiset tekivät päivätöitä kirkon rakennustyömaalla.

Yksi vuosisadan harvoista kivikirkoista nousi kartanon maille suojaisan salmen rannalle. Sinne oli hyvä saapua kirkkoveneillä saaristosta. Kirkko vihittiin joulukuussa 1769, vaikkakin keskeneräisenä.

Aukioloajat ja tilavaraukset

Kakskerran kirkko on avoinna tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Kakskerran kirkkoa vihkimisiä ja kasteita varten voi varata varauspalvelustaMuita tilaisuuksia varten voi kysyä muita seurakuntatiloja Martinseurakunnan seurakuntasihteeriltä.

Kakskerran kirkko juhlatilana

Kakskerran kirkko on nykyään yksi Turun Martinseurakunnan kolmesta kirkosta. Merenrannalla sijaitseva kirkko on kesäisin suosittu vihkikirkko. Hyvän akustiikan takia kirkossa järjestetään myös konsertteja. 

Kirkkosaliin mahtuu 200 henkilöä. 

Parkkipaikat

Kakskerran kirkolla on oma parkkipaikka autojen pysäköintiä varten. Lisäksi kirkkoon pääsee julkisilla kulkuvälineillä, joiden aikataulu- ja reittitiedot löytyvät Turun kaupungin palvelustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Esteettömyys: merkittäviä esteitä

  • ovet raskaat, kirkkomaalla portteja
  • alttarille portaat
  • ei inva-WC:tä

Kakskerran kirkon 360-sisäkuva

Pysäköinti
Esteetön kulku

Tapahtumat

pe 24.9. klo 19.00 -20.00

Kakskerran kirkkotie 110, 20960 Turku

AboAstra: Amsterdamin Orfeus - vanhan musiikin festivaali

Mestari ja kisälli. Julia Tamminen, urut ja cembalo. Vokaaliyhtye Ex Arte Lux. AboAstra on uusi turkulainen korkeatasoinen vanhan musiikin festivaali. Vuoden 2021 teemana on Jan Pieterszoon Sweelinck: on kulunut tasan 400 vuotta alankomaalaisen säveltäjän kuolemasta. Elämänsä aikana Sweelinckiä kutsuttiin ”Amsterdamin Orfeuksena”.
la 25.9. klo 19.00 -20.00

Kakskerran kirkkotie 110, 20960 Turku

AboAstra: Amsterdamin Orfeus - vanhan musiikin festivaali

Kielten helinä. Maikki Säikkä, sopraano, Sanna Kola, mezzosopraano, Tuomas Kourula, lluuttu. AboAstra on uusi turkulainen korkeatasoinen vanhan musiikin festivaali. Vuoden 2021 teemana on Jan Pieterszoon Sweelinck: on kulunut tasan 400 vuotta alankomaalaisen säveltäjän kuolemasta. Elämänsä aikana Sweelinckiä kutsuttiin ”Amsterdamin Orfeuksena”.
su 26.9. klo 19.00 -20.00

Kakskerran kirkkotie 110, 20960 Turku

AboAstra: Amsterdamin Orfeus - vanhan musiikin festivaali

The Spirit of Gambo. Gamba - consort Eloisa. AboAstra on uusi turkulainen korkeatasoinen vanhan musiikin festivaali. Vuoden 2021 teemana on Jan Pieterszoon Sweelinck: on kulunut tasan 400 vuotta alankomaalaisen säveltäjän kuolemasta. Elämänsä aikana Sweelinckiä kutsuttiin ”Amsterdamin Orfeuksena”.
su 17.10. klo 12.00 -13.00

Kakskerran kirkkotie 110, 20960 Turku

Sadonsiunauskirkko

Tule siunaamaan vuoden sato Kakskerran idylliseen kirkkoon