Vapaaehtoistyössä mukavaa yhdessäoloa

Oletko näppärä käsistäsi, haluatko toimia kirkossa avustajana tai oletko keittiössä kuin kotonasi? Alta voit lukea erilaisista palvelutehtävistä kirkossa. Mikäli et löydä tältä sivulta mitään itsellesi sopivaa tehtävää, ethän epäröi olla yhteyksissä työntekijöihimme!

Ruokailut vähävaraisille

Haluaisitko päästä toteuttamaan yli sataa ihmistä yhteen kokoavaa ruokailua? Haluatko saada uusia tuttavia ja päästä mukaan aktiiviseen yhteisöön?

Jos nämä kolahtivat, tervetuloa mukaan toteuttamaan joko Vähävaraisten ruokailua Mikaelin seurakuntakotiin (Puistokatu 13) tai Toivon Torstaita Paakarlan seurakuntakotiin (Laivateollisuudenkatu 28). Tai vaikka molempia! Tehtäviä on monenlaisia; ruuan valmistamista, ruokakassien kokoamista, ruokailijoiden avustamista, rukoilua ja niin edelleen. Apua saatetaan tarvita myös ruokailua edeltävänä päivänä. Ilman vapaaehtoisia ruokailujen toteuttaminen olisi mahdotonta, joten olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Neulenurkka

Tervetuloa neulomaan hyvän asian puolesta! Ompelupiirimme neulokset lahjoitetaan joko kastelapsille, diakoniatyön kautta tarvitseville tai muuhun hyväntekeväisyyteen. Osa töistä myydään myyjäisissä ja tällöinkin tuotot lahjoitetaan joko hyväntekeväisyyteen tai piirin toiminnan rahoittamiseksi.

Kokoonnumme 5.9.22 alkaen joka maanantai klo 12 Mikaelin seurakuntakodin Klubi-tiloissa, Puistokatu 13. Joka kerta on pullakahvit ja hartaus.

Arjen Enkelit

Seurakunnassamme on tehty etsivää seniorityötä vuodesta 2016. Ringissä on useita vapaaehtoisia, jotka ovat lähteneet ”Arjen Enkeliksi” yksinäiselle seniorille. Tavoitteenamme on tarjota henkistä ja hengellistä tukea sitä kaipaaville. Haluamme auttaa senioria voimaantumisessa sekä olla läsnä silloin, kun lähimmäisen tuki on tärkeää.

Keinoina tavoittaa senioreita ovat kotikäynnit, keskustelut, ulkoilu sekä ryhmiin ja seurakunnan tilaisuuksiin vieminen. Tervetuloa mukaan!

Keikka-aputoiminta

Olemme käynnistämässä seurakunnassamme uudenlaista vapaaehtoistyön muotoa. Keikka-aputoiminnan tarkoituksena on tarjota kertaluontoista ja ilmaista apua niille, jotka eivät voi sitä muualta saada. Apua voidaan tarjota muun muassa saattamisessa, puutarhatöissä, kodinhuollollisissa töissä ja ynnä muissa pienissä askareissa. Vapaaehtoiset voivat olla toiminnassa mukana omien aikataulujen mukaisesti ja ottaa töitä vastaan niin paljon kuin ehtivät.

Mikä kiinnostuit, olethan yhteydessä!

Ota yhteyttä

diakoniatyöntekijä (maahanmuuttajatyö)
Mikaelinseurakunta