Hyppää sisältöön

Voi taivas – puhetta nuoresta | podcast nuorten vanhemmille

Nuoret voivat pahoin. Yhä nuoremmat lapset kärsivät yksinäisyydestä, kiusaamisesta ja päihdeongelmista. He syyllistyvät väkivaltarikoksiin ja putoavat koulutuksesta. Monet nuoret kamppailevat isojen mörköjen, kuten ahdistuksen ja masennuksen kanssa. Onko mitään tehtävissä?

Puhetta nuoresta -podcastissa Nonna Huotarinen haastattelee alan asiantuntijoita nuorten mielenterveyden haasteista. Huotarinen on koulutukseltaan psykologi ja perhepsykoterapeutti ja hän työskentelee perheneuvojana. 

Aiheina podcastissa ovat nuorten mielenterveys- ja syömishäiriöt, päihteiden käyttö, syrjäytymisvaara, viiltely, seksuaalisen identiteetin etsintä, yksinäisyys ja kiusaamisen nykymuodot. Asiantuntijoina ovat psykiatri, psykoterapeutti ja biologisen psykiatrian dosentti Henry Karlsson, päihdelääketieteen professori Solja Niemelä, Fingerroos-säätiön yhteisötoiminnan päällikkö Miika Neulaniemi, nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Max Karukivi, nuorisopsykiatrian dosentti Kim Kronström ja kasvatuspsykologian professori Niina Junttila

Nuorten pahoinvointia käsittelevä podcast on suunnattu erityisesti nuorten vanhemmille. Sarjan on tuottanut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. 

Kuunteletko mieluummin podcast-sovelluksessa?

 SoundCloudissa

 Spreakerissa

 Spotifyssä

 Google PodcasteissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä


En mä jaksa

Ovatko mielenterveyshäiriöt lisääntyneet nuorilla vai mistä on kysymys? Miten ylläpitää mielenterveyttä? Milloin hakea ulkopuolista apua? Haastateltavana on psykiatri, psykoterapeutti, biologisen psykiatrian dosentti Henry Karlsson. 

Tekstivastine PDF


Ei mul oo nälkä

Syömishäiriöt ovat yhä useamman nuoren asia. Kuinka syömishäiriö alkaa? Mitä kotona voi tehdä, jos nuorella on syömishäiriön oireita? Haastateltavana on psykiatri, psykoterapeutti, biologisen psykiatrian dosentti Henry Karlsson. 

Tekstivastine PDF


Mutku kaveritki

Päihteet, kokeilua vai alkavaa riippuvuutta? Kuka jää riippuvaiseksi, kuka ei? Turvalliset kiintymyssuhteet lapsuudessa ja nuoruudessa ovat parasta ennaltaehkäisyä päihdeongelmiin.  Haastateltavana on päihdelääketieteen professori Solja Niemelä.

Tekstivastine PDF


Ihan sama

Syrjäytyykö nuoreni – mitä voin tehdä? Koko perheen hyvinvointi suojelee myös nuorta. Jokaisen aikuisen tehtävä on huolehtia, että kaikki pysyvät mukana. Haastateltavana on yhteisötoiminnan päällikkö Miika Neulaniemi Fingerroosin säätiöstä.

Tekstivastine PDF


Ei ne oo syvii

Miksi nuori viiltelee? Viiltelyn paljastuminen voi olla vanhemmalle raskas kokemus. Apua tilanteeseen on saatavissa. Haastateltavana on nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Max Karukivi.

Tekstivastine PDF


Kuka mä oon?

Miten suhtautua nuoren seksuaalisen identiteetin etsintään? Turvalliset kiintymyssuhteet lapsuudessa ja nuoruudessa tukevat ihmisen kasvua myös seksuaalisuuden henkilökohtaisella ja herkällä osa-alueella. Haastateltavana on nuorisopsykiatrian dosentti Kim Kronström

Tekstivastine PDF


Anna mun olla

Onko nuoresi yksinäinen? Yksinäisyys vaikuttaa heikentävästi niin psyykkiseen kuin fyysiseen terveyteen. Haastateltavana on kasvatuspsykologian professori Niina Junttila, Right to Belong -konsortion puheenjohtaja. Konsortio pyrkii vähentämään lasten ja nuorten yksinäisyyden ja sosiaalisen ulossulkemisen kokemuksia.

Tekstivastine PDF


Mä haluun olla rauhas

Millaisia ovat kiusaamisen nykymuodot? Kun lapsi tai nuori kertoo aikuiselle tulleensa kiusatuksi, aikuisen on otettava nuori todesta. Haastateltavana on kasvatuspsykologian professori Niina Junttila, Right to Belong -konsortion puheenjohtaja. 

YouTube-video

"Vakavaa puhetta nuorista" - podcastin esittely - lue lilja-lehti.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voi taivas -podcast sai Vuoden perheneuvontateko -palkinnon - lue uutinen turunseurakunnat.fi

Lisätietoja podcastista

johtava perheneuvoja
Perheasiain neuvottelukeskus

  • psykoanalyytikko IPA
  • vaativan erityistason perhepsykoterapeutti
  • psykologi, TM
  • työnohjaaja

Neuvontakielet: suomi, englanti, saksa

Asiakaspalaute on meille tärkeää, jotta voimme kehittää toimintaamme ja parantaa palveluamme. Asiakaspalautetta Perheasiain neuvottelukeskuksen toiminnasta voit antaa nimettömästi verkkokyselyllä tai sähköpostitse suoraan Sarille.

Asiakaspalaute: suomi, ruotsi, englanti

perheneuvoja
Perheasiain neuvottelukeskus

  • psykologi, TM
  • perhepsykoterapeutti ET
  • seksuaaliterapeutti

Neuvottelukielet: suomi, englanti

// ]]>