Uutislistaukseen

Podcast nuorten mielenterveyden ongelmista palkittiin 

Voi taivas! Puhetta nuoresta -podcast sai torstaina 8. helmikuuta Vuoden perheneuvontateko -palkinnon Perheneuvonnan neuvottelupäivillä Oulussa. 

Palkinnon luovutus, vastaanottajana Nonna Huotarinen.

Perheneuvoja Nonna Huotarinen otti vastaan Markku Orsilalta ja Tia-Maria Nordilta palkinnon Oulussa torstaina.

Erityisesti nuorten vanhemmille suunnattu podcast Voi taivas – Puhetta nuoresta julkaistiin 10. tammikuuta. Podcast koostuu kahdeksasta asiantuntijahaastattelusta. 
- Sarjan toivotaan rohkaisevan nuoria ja heidän vanhempiaan hakemaan apua ja keskustelemaan näistä asioista yhdessä, sanoo podcastin ideoinut johtava perheneuvoja Sari Sundvall-Piha

Aiheina jaksoissa ovat mielenterveys- ja syömishäiriöt, päihteet, syrjäytyminen, viiltely, seksuaalisen identiteetin etsintä, yksinäisyys ja kiusaaminen. 

Asiantuntijoina ovat psykiatri, psykoterapeutti ja biologisen psykiatrian dosentti Henry Karlsson, päihdelääketieteen professori Solja Niemelä, yhteisötoiminnan päällikkö Miika Neulaniemi Fingerroos-säätiöstä, nuorisopsykiatrian apulaisprofessori Max Karukivi, nuorisopsykiatrian dosentti Kim Kronström ja kasvatuspsykologian professori Niina Junttila, joka toimii Right to Belong -konsortion puheenjohtajana. Heitä haastattelee psykologi, perhepsykoterapeutti ja perheneuvoja Nonna Huotarinen. Podcastin kaikki jaksot on myös litteroitu, eli podcast on saavutettava. 

Ajatus podcastin tekoon nousi huolesta nuorten pahoinvoinnista. Monet nuoret kamppailevat masennuksen ja ahdistuksen kanssa. 

Podcastin ovat tuottaneet Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskus, viestintäpalvelut ja yhteinen kasvatustyö. Yhteistyössä ovat mukana Turun yliopistollinen keskussairaala, Tukenasi ry, Fingerroosin säätiö, Vamos Turku (Diakonissalaitos), Turun Tyttöjen Talo ja Turun NMKY – YMCA Turku. 

Kuuntele podcastin kaikki jaksot osoitteessa https://voitaivas.fi 

Jaksot voi kuunnella myös Soundcloud-, Spreaker- ja Spotify-sovelluksissa.

 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 9.2.2024 / PH)

9.2.2024 12.16