Rippikoulu päättyy konfirmaatioon ja rippijuhlaan

Monille nuorille rippikoulu on yksi nuoruuden kohokohdista.

Rippikoulu on ainutkertainen mahdollisuus syventyä uskoon, elämään ja rukoukseen. Näihin kolmeen sanaan tiivistyy rippikoulun ydin.

  • Rippikoulun aikana nuori oppii, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee. Rippikoulussa opetellaan mitä lähimmäisenrakkaus on käytännössä. Samalla nuori rakentaa yhteyttä ja suhdettaan omaan seurakuntaansa. Rippikoulun tarkoitus on antaa eväitä nuoren omalle uskonnolliselle kasvulle; matkalle, joka jatkuu koko loppuelämän.
     
  • Jokainen rippikoulu sisältää seurakuntayhteysjakson, jonka aikana rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan jumalanpalveluselämään ja muuhun toimintaan. Kaikkiin rippikouluihin sisältyy vanhempainiltoja ja oppimiskokonaisuuksia myös kaupungissa. Rippikoulu voi sisältää leirijakson talvella tai kesällä. Kaupunkirippikoulut eivät sisällä yöpymisiä.
     
  • Suomessa rippikoulun käy noin 83 prosenttia rippikouluikäluokasta. Sen käymiseen on runsaasti eri vaihtoehtoja.
     

Rippikoulu on elämänvaihe, joka on ennen kaikkea nuorta itseään varten.

  • Rippikoulu tarjoaa tilaa miettiä itseään ja suhdettaan maailmankaikkeuden Luojaan. Toisaalta konfirmaatio ja rippijuhla ovat koko perheen yhteinen tapahtuma. Konfirmaatiossa nuoret lausuvat uskontunnustuksen yhdessä seurakunnan kanssa ja saavat siunauksen. Seurakunta rukoilee heidän puolestaan.

 

Turussa ja Kaarinassa ripareille 2018 ilmoittaudutaan 28.8. - 17.9.2017.

Turun ja Kaarinan seurakuntien ripari-ilmoittautuminen käynnistyy 28.8.2017.

Jokaiselle kyseisenä vuonna 14-vuotta täyttävälle, kirkkoon kuuluvalle nuorelle postitetaan ripariesite elokuun loppuun mennessä. Samalla nuori toivotetaan tervetulleeksi seuraavana vuonna alkavaan rippikouluun.

Vanhempien tai huoltajan suostumuksella myös väestörekisterissä kirjoilla olevat, evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuulumattomat nuoret voivat käydä rippikoulun.

Jos esitettä ei postilaatikossa näy syyskuuhun mennessä, sen voi tilata lomakkeella, joka löytyy Turun ja Kaarinan seurakuntien nuorten sivuilta osoitteesta www.seitsemastaivas.fi tai sen voi lukea myös nettiversiona.

Viisi rippileirillä olevaa nuorta istuu kesäilmassa laiturilla.

Mitä rippikoulu edellyttää?

Rippikoululaiselta edellytetään osallistumista koko rippikouluohjelmaan. Rippikoulun opettajat toivovat, että myös vanhemmat olisivat kiinnostuneita nuorensa rippikoulusta. Lue lisää...

Rippikoulumaksut ja -vakuutukset

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kaupunki- ja leiririppikoulut ovat turkulaisille ja kaarinalaisille maksuttomia. Muilta osallistujilta laskutetaan ruoka- ja matkakustannukset. Lue lisää...