Uutislistaukseen

Pelastusharjoitus Tuomiokirkon tornissa 24.4. klo 9 alkaen

Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää yhdessä Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa keskiviikkona 24.4.2024 klo 9 alkaen pelastusharjoituksen Turun tuomiokirkon tornissa. 

Pelastuslaitoksen työntekijöitä, pelastuspulkka, jossa ylivahtimestari Juhana Ahlamo. Kuva otettu tornin si...

Rohkea ylivahtimestari Juhana Ahlamo "söi rokan" vuosi sitten. Hänet laskettiin tornista pelastuspaareilla. Kuva Timo Jakonen.

Tilanteessa harjoitellaan samaa kuin vuosi sitten eli henkilöitä lasketaan alas tornista.  Ohikulkijoille tiedoksi, että kyseessä on harjoitus. 

Harjoitusalue eristetään harjoituksen ajaksi. Yleisölle järjestetään täksi ajaksi pääsy kirkkoon kirkon sivuovesta. Tuomiokirkkoseurakunnan vahtimestareita on paikalla huolehtimassa yleisön turvallisuudesta. 
Turun tuomiokirkon torni ei ole suurelle yleisölle avoinna, sillä reitti sisältää kapeita kierreportaita ja muita vanhoja rakenteita.

Harjoituksella halutaan testata mahdollisuutta saada esimerkiksi loukkaantunut henkilö alas tornista, koska paarien kantaminen sisäkautta tornista on käytännössä mahdotonta.  Tornin korkeus merenpinnasta on 85 metriä, mutta harjoitus tapahtuu suunnilleen kellotornin puolivälistä kellotaulun alapuolelta. 
 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 22.4.2024 / PH)

Mon Apr 22 16:54:00 EEST 2024