Piirroskuva, jossa joulukuusi, havuja ja nuotteja.

Tuomiokirkon kuusen valot syttyvät Kuusijuhlassa 26.11.

Tule sytyttämään Tuomiokirkon joulukuusen valot adventin alla lauantaina 26. marraskuuta klo 15.45 alkaen! Samalla juhla on lähtölaskenta jouluun.

Kyseessä on ainakin Turun, ellei koko Suomen suurin kuusijuhla, johon osallistuu vuosittain noin viisituhatta joulun odottajaa. Tuomiokirkontori on tupaten täynnä väkeä.

Klo 15.45 musiikki pistää jalat vipattamaan ja kädet huiskimaan. Tuuli Paasolainen bändeineen luo jouluisen tunnelman niin perheen pienimmille kuin kaikille muillekin. Kirkonrotat Hilda ja Hulda juontavat, seurakuntapastori Sofia Flinck pitää puheen ja laulamme yhdessä Tuiki tuiki tähtönen ja pari muuta tuttua laulua. Koko tilaisuus kestää noin 20 minuuttia ja noin klo 16.10 koittaa h-hetki.

Laskemme yhdessä kymmenestä nollaan ja kun pääsemme nollaan, kuin taikaiskusta suuren kuusen 723 pientä ledivaloa syttyy palamaan!

Lopuksi lauletaan pyhiinvaeltajien virsi Maa on niin kaunis. Tästä voi joulun odotus alkaa. Tuomiokirkon edustalta voi siirtyä paraatikulkueen mukana avaamaan Turun joulukatua.