Lapsi joulukirkossa, kuvituskuva.

Jouluaatto

Jouluaatto on vuoden suosituin kirkossakäyntipäivä. Yleensä jouluaattona 24.12. kirkoissa järjestetään jouluhartauksia, -messuja ja -jumalanpalveluksia. Monissa kirkoissa vietetään myös jouluyön messua myöhään aattoiltana. Tulevat viikot näyttävät, miten jouluaattoa vietetään seurakunnissa tänä vuonna.

Seurakunnissa seurataan koronaan liittyviä viranomaisten ohjeistuksia. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa voi suositusten mukaisesti kokoontua 3.-23.12. välillä maksimissaan 10 henkeä. Suosituksen on antanut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä 1.12.2020. Joulunpyhien tilanteesta viestitään, kun viranomaisten ohjeet ovat tiedossa. 

Ethän tule paikalle edes ulkona järjestettäviin tilaisuuksiin, jos sinulla on flunssaoireita. Suosimme hyvää käsihygieniaa ja suosittelemme vahvasti maskin käyttöä niin sisällä kuin ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa. Pidäthän huolta myös turvaväleistä.

Tapahtumatietojen muutokset ovat mahdollisia, ja ajantasaisimmat tiedot päivitetään verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Lisää joulutapahtumia löydät verkkosivuiltammetapahtumakalenterista ja Lilja-lehden joulukuun numerosta 17.12.2020.

Kirkkojen ja tilojen osoitetiedot on koottu seurakuntayhtymän tilasivulle.

YouTube-video