Seimikuvaelma, kuvituskuva.

Loppiainen

Loppiaisena 6. tammikuuta siirrytään joulunpyhistä arkeen. Kirkkovuodessa loppiainen on itämaan tietäjien pyhä.

Loppiainen on kristittyjen vanhimpia juhlia, jopa joulua vanhempi. Loppiaisen evankeliumiteksti kertoo kaukaa itäisiltä maista vaeltaneista viisaista ja arvostetuista tietäjistä, jotka tulivat katsomaan Jeesus-lasta. He toivat mukanaan kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa.

Seurakunnissa seurataan koronaan liittyviä viranomaisten ohjeistuksia. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiloissa voi suositusten mukaisesti kokoontua 3.-23.12. välillä maksimissaan 10 henkeä. Suosituksen on antanut Varsinais-Suomen alueellinen koronaryhmä 1.12.2020. Loppiaisen tilaisuuksien tietoja päivitetään lähempänä ajankohtaa, kun viranomaisten silloiset ohjeet ovat tiedossa.

Ethän tule paikalle edes ulkona järjestettäviin tilaisuuksiin, jos sinulla on flunssaoireita. Suosimme hyvää käsihygieniaa ja suosittelemme vahvasti maskin käyttöä niin sisällä kuin ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa. Pidäthän huolta myös turvaväleistä

Tapahtumatietojen muutokset ovat mahdollisia, ja ajantasaisimmat tiedot päivitetään verkkosivuille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Lisää joulutapahtumia löydät verkkosivuiltammetapahtumakalenterista ja Lilja-lehden joulukuun numerosta 17.12.2020.

Kirkkojen ja tilojen osoitetiedot on koottu seurakuntayhtymän tilasivulle.