Lasten eroryhmässä on tilaa tunteille

Kun lapsen elämä ja tunteet menevät solmuun vanhempien avioeron vuoksi, voi apua hakea seurakuntien järjestämistä vertaisryhmistä. Ne tarjoavat mahdollisuuden tavata samassa elämäntilanteessa olevia lapsia ja nuoria sekä jutella omaa mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Eron keskellä tunteitaan selvittelevälle lapselle on usein huojentavaa huomata, ettei hän ole yksin omien pohdiskelujensa kanssa. Naapuripulpetissa tai naapuritalossa saattaa myös olla lapsi, joka painii samanlaisten ongelmien kanssa ja jonka perheelle sama arka asia on ajankohtainen.

Vertaisryhmissä käydään keskustelua avioeroon ja lapsen elämään liittyvien teemojen ympärillä. Keskusteluun osallistuminen on vapaata ja vapaaehtoista, joten ryhmässä on lupa olla hiljaakin ja kuunnella muiden kokemuksia. Vertaisryhmässä puhuminen on luottamuksellista ja siellä juteltavat asiat pysyvät ryhmän sisäpuolella. Niitä ei kerrota vanhemmille, kavereille eikä kenellekään ulkopuoliselle. Ryhmän tuotoksia ei saa myöskään käyttää huoltajuuskiistoissa tai muutoin eroriitojen välineenä.

Ryhmät ja ilmoittautumiset

 

Kevät 2019
 

Erovertaisryhmä 4-6-luokkalaisille 30.-31.3.2019, molempina päivinä klo 10-17 välisenä aikana. Tarkempi aikataulu sovitaan osallistujien kanssa.
Ryhmän kokoontumispaikka kerrotaan ilmoittautuneille.
Vetäjinä perhetyöntekijä Marjaana Erkamaa ja diakoniatyöntekijä Mia Lehtonen

Ilmoittautuminen 8.3.2019  mennessä tästä

Vanhempien on mahdollista, lasten ollessa ryhmässä, jakaa ajatuksiaan Yhden Vanhemman Perheiden Liiton (YVPL) aluekoordinaattori Teija Hallbäck-Vainikan kanssa. Jos sinulla on kysyttävää aikuisten tuesta, olethan yhteydessä ohjaajaan: teija.hallback-vainikka@yvpl.fi tai p. 040 541 5294.

 

Syksy 2019

Erovertaisryhmä 1-3-luokkalaisille 23.-24.11.2019, molempina päivinä klo 10-17 välisenä aikana. Tarkempi aikataulu sovitaan osallistujien kanssa.
Ryhmän kokoontumispaikka kerrotaan ilmoittautuneille.
Vetäjinä johtava nuorisotyönohjaaja Mirka Simonen ja nuorisotyönohjaaja Jenni Haltia.

Ilmoittautuminen 8.11.2019 mennessä tästä

Vanhempien on mahdollista, lasten ollessa ryhmässä, jakaa ajatuksiaan Yhden Vanhemman Perheiden Liiton (YVPL) aluekoordinaattori Teija Hallbäck-Vainikan kanssa. Jos sinulla on kysyttävää aikuisten tuesta, olethan yhteydessä ohjaajaan: teija.hallback-vainikka@yvpl.fi tai p. 040 541 5294.

 

Lisätietoja
Vertaisero-ryhmistä ja mahdollisista muista ryhmistä voi kysyä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskuksesta: nuorisosihteeri Tiina Karppinen p. 040 3417247 tai tiina.karppinen@evl.fi

Nukketalo

Lisätietoja

  • Erovertaisryhmistä ja mahdollisista muista ryhmistä voi kysyä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskuksesta: nuorisosihteeri Tiina Karppinen p. 040 3417247 tai tiina.karppinen@evl.fi
  • Aikuisten eroryhmistä sekä parisuhde- ja perheongelmien keskusteluavusta löydät tietoa perheneuvonnan sivuilta.
  • Apuaeroon.fi -sivusto tarjoaa tietoa ja vertaistukea.
  • Maksutonta ja anonyymia tukea elämän kriiseihin tarjoaa myös Kirkon keskusteluapu.