Koululaisten vertaiseroryhmässä on tilaa tunteille

Kun lapsen elämä ja tunteet menevät solmuun vanhempien eron vuoksi, voi apua hakea seurakuntien järjestämistä vertaiseroryhmistä. Ne tarjoavat mahdollisuuden tavata samassa elämäntilanteessa olevia lapsia ja nuoria sekä jutella omaa mieltä askarruttavista kysymyksistä.

Eron keskellä tunteitaan selvittelevälle lapselle on usein huojentavaa huomata, ettei hän ole yksin omien pohdiskelujensa kanssa. Naapuripulpetissa tai naapuritalossa saattaa myös olla lapsi, joka painii samanlaisten ongelmien kanssa ja jonka perheelle sama arka asia on ajankohtainen.

Vertaiseroryhmissä käydään keskustelua eroon ja lapsen elämään liittyvien teemojen ympärillä. Keskusteluun osallistuminen on vapaata ja vapaaehtoista, joten ryhmässä on lupa olla hiljaakin ja kuunnella muiden kokemuksia. Vertaiseroryhmässä puhuminen on luottamuksellista ja siellä juteltavat asiat pysyvät ryhmän sisäpuolella. Niitä ei kerrota vanhemmille, kavereille eikä kenellekään ulkopuoliselle. Ryhmän tuotoksia ei saa myöskään käyttää huoltajuuskiistoissa tai muutoin eroriitojen välineenä.

Katso esite

Ryhmät ja ilmoittautumiset

Vuosi 2020

Vertaiseroryhmä tulossa syksyllä 2020 - aikataulu ja sisältö tarkentuu tammikuussa 2020

Nukketalo

Lisätietoja

  • Vertaiseroryhmistä ja mahdollisista muista ryhmistä voi kysyä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskuksesta: nuorisosihteeri Tiina Karppinen p. 040 3417247 tai tiina.karppinen@evl.fi
  • Aikuisten eroryhmistä sekä parisuhde- ja perheongelmien keskusteluavusta löydät tietoa perheneuvonnan sivuilta.
  • Apuaeroon.fi -sivusto tarjoaa tietoa ja vertaistukea.
  • Maksutonta ja anonyymia tukea elämän kriiseihin tarjoaa myös Kirkon keskusteluapu.