Hyppää sisältöön

Sormin – sormiruokailua vauvoille

Sormiruokailussa vauva tutustuu itsenäisesti ruokaan. Kaikki tapahtuu vauvan ehdoilla. Vauva päättää itse mitä, miten paljon ja millä tahdilla hän suuhunsa lautaselta laittaa. Ennen sormiruokailun aloittamista vanhemman on hyvä ottaa selville sormiruokailun perusperiaatteet - joko itse asiaan perehtymällä tai esimerkiksi meidän SORMIN-ryhmätoiminnan kautta.

Ryhmätoiminta:

SORMIN-ryhmä on toimintaa 6–12 kk ikäisille vauvoille yhdessä oman aikuisen kanssa. Toimintaan voi osallistua, kun vauva osaa istua syöttötuolissa kevyen tuen avulla ja osoittaa kiinnostusta ruokaa kohtaan. SORMIN on kuin ravintola vauvoille sopien niin kokeneelle sormiruokailijalle kuin vasta aloittelevalle ruokaan tutustujalle. Kokemus on osoittanut, että n. 8 kk ikäiset vauvat saavat toiminnasta eniten irti.

Toiminta alkaa minimuskarilla, joka virittää päivän teemaan. Sen jälkeen siirrymme ruokapöytään, jossa jokainen vauva saa omien valmiuksiensa ja kiinnostuksensa mukaan tutustua omaan, valmiiksi koottuun ruoka-annokseensa. Lopuksi on aikaa leikille sekä kahvittelulle ja juttelulle.  

Ryhmä kokoontuu viisi kertaa, perjantaisin klo 11-13 Varissuon kirkolla (Kousankatu 6). Ryhmään otetaan 5 lasta huoltajansa kanssa (1 huoltaja/lapsi). Toimintaa ohjaavat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän lastenohjaajat Laura ja Lotta. 

Voit halutessasi ottaa mukaan ruokaessun sekä lapsellesi sopivaa ruokajuomaa. Toiminnan luonteen vuoksi vanhempaa sisarusta ei voi ottaa mukaan toimintaan. Kurssin hinta on 22,50 €.

Yksittäiset vierailukerrat:

Teemme pyynnöstä yhteistyötä erilaisissa verkostoissa ja ryhmissä. Laita viestiä, jos sinulla on jokin tapahtuma/ryhmä, johon toivoisit meidät vierailemaan! Emme peri palkkiota käynneistä. 

Etätoiminta:

Etäluennoimme erilaisissa vauvaperheiden kohtaamispaikoissa maksutta sormiruokailun aloittamisesta. Ota yhteyttä Lottaan, mikäli olet kiinnostunut etäluennosta. Voimme vierailla eri toimijoiden etäalustoilla tai järjestää luennon itse Teamsin kautta.

Seuraa meitä somessa: 

instagramissa: @sormin.vauvoille (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa)

facebookissa: S O R M I N - sormiruokailua vauvoille (linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa)

Lisätiedot: lastenohjaaja Lotta Leppänen, lotta.leppanen@evl.fi, puh. 040 341 7621 

YouTube-video

Ota yhteyttä!

lastenohjaaja/perhetyöntekijä
Paattisten seurakunta
Yhteinen kasvatustyö