Hyppää sisältöön

Kavereita ja leikin iloa – tervetuloa päiväkerhoon

Seurakunnan päiväkerhot ovat tarjonneet jo vuodesta 1945 toimintaa alle kouluikäisille lapsille. Päiväkerhot on suunnattu 3–5-vuotiaille lapsille. Kaksi vuotta täyttäneille lapsille on oma päiväkerhoryhmä.

Päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Kaksivuotiaiden päiväkerhoryhmä kokoontuu kerran viikossa. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. Toiminta on perheille maksutonta.

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys – vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhon toiminta on monipuolista ja lapsen kokonaiskehitystä tukevaa.

Päiväkerho on yksi tärkeä vaihe Polulla. "Lapsella ja nuorella on oma elämänpolkunsa vauvasta aikuiseksi – se on henkilökohtainen ja yksilöllinen. Polku-kokonaissuunnitelma ohjaa koko seurakuntaa toimimaan niin, että lapsi, nuori ja aikuinen voi elää kristittynä seurakunnan yhteydessä, itselleen tyypillisillä tavoilla." (Polku - toimintamalli - evl.fi)

Kirkon varhaiskasvatus on sitoutunut myös Vasun (Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2022) periaatteisiin. Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua yhteistyössä vanhempien kanssa. Kerhossa leikkiminen, liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat keskeisiä tapoja toimia. Päiväkerhossa ulkoillaan säännöllisesti.

» Katso päiväkerhopaikat

Ilmoittautuminen päiväkerhoon

Päiväkerhopaikat kaudelle 2023-2024

 

Haku kauden 2023-2024 päiväkerhoihin: Hajapaikkoja voi hakea 31.10. saakka.

Kauden 2023-2024 päiväkerhot alkavat elokuussa viikolla 33.

Syyskauden 2023 viimeiset ryhmät ovat viikolla 50.

Päiväkerhopaikka on koko kaudelle syksy 2023 - kevät 2024.

Päiväkerhotoiminta on perheille maksutonta.

Minimiryhmäkoko on 8 lasta/ryhmä, jotta päiväkerhoryhmä toteutuu.

 

Päiväkerhoista voi tiedustella: [email protected], puh. 040 341 7217.

Kun lapsilta kysyttiin, mikä päiväkerhossa on tärkeintä, he vastasivat: Kaverit, leikki, askartelu ja laulut.

Lapset leikkivät päiväkerhossa

Ota yhteyttä

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Yhteinen kasvatustyö

Päiväkerhot, ulkokerhot ja Sammaltassun luontotoiminta, muskariryhmät, värikylpyryhmät ja taidepajatoiminta, Sormin-ruokailu, Tanssitan vauvaa-ryhmä, katsomuskasvatus, Spr:n vastaanottokeskuksen leikkikerhot sekä perhekahvila Harakanpesä

// ]]>