Kavereita ja leikin iloa – tervetuloa päiväkerhoon

Seurakunnan päiväkerhot ovat tarjonneet jo vuodesta 1945 toimintaa alle kouluikäisille lapsille. Päiväkerhot on suunnattu 3–5-vuotiaille lapsille. Kaksi vuotta täyttäneille lapsille on oma päiväkerhoryhmä.

Kevään päiväkerhoryhmissä on vielä tilaa mm. seuraavissa ryhmissä: Hepokulta, Kaarinan kko, Koivula, Maarian pappilan talli, Mikael, Paakarla (myös 2- vuotiaat, haku päiväkodinjohtaja Leena Kuustien kautta: leena.kuustie@turku.fi), Piikkiö, Runosmäki ja Suikkila) Hajapaikkoja on mahdollista hakea tämän linkin kautta.

Päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Koivulan seurakuntatalolla päiväkerho kokoontuu kolme kertaa viikossa kolmen tunnin ajan. Kaksivuotiaiden päiväkerhoryhmä kokoontuu kerran viikossa. Mukaan kerhoon lapsi tarvitsee sisätossut, terveelliset eväät ja ruokaliinan eväiden alle. Toiminta on perheille maksutonta.

Päiväkerhon perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Keskeisiä asioita ovat perinteet, tapakulttuuri ja arjen kristillisyys – vuorovaikutus, läsnäolo, hiljentyminen ja pyhän kohtaaminen esimerkiksi kirkkovuoden tapahtumien ja luonnon avulla. Päiväkerhon toiminta on monipuolista ja lapsen kokonaiskehitystä tukevaa.

Kirkon varhaiskasvatus on sitoutunut Vasun (Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2016) periaatteisiin. Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua yhteistyössä vanhempien kanssa. Kerhossa leikkiminen, liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat keskeisiä tapoja toimia. Päiväkerhossa ulkoillaan säännöllisesti.

» Päiväkerhopaikat 2018–2019

Ilmoittautuminen päiväkerhoon

Ilmoittautuminen syksyllä 2018 alkaviin päiväkerhoryhmiin on päättynyt. Hajapaikkoja on mahdollista hakea tämän linkin kautta.Vapaita paikkoja voi kysyä myös kesken kauden: jasmin.nisunen@evl.fi, puh. 040 341 7217.

Kun lapsilta kysyttiin, mikä päiväkerhossa on tärkeintä, he vastasivat: Kaverit, leikki, askartelu ja laulut.

Lapset leikkivät päiväkerhossa

Ota yhteyttä

varhaiskasvatuksen ohjaaja
Kasvatusasiankeskus

varhaiskasvatus