Skappeli

Skappeli on lapsiperheiden oma paikka Skanssin kauppakeskuksessa. Skappeli on kaikille avoin ja maksuton, ja se sijaitsee kauppakeskuksen 2. kerroksessa.

Tila on alkuun avoinna arkisin. Maanantaipäiviin on suunniteltu asiantuntijavierailuja, tiistaina on äititreffit ja avoin olohuone, keskiviikkoisin muskariolohuone, torstaisin perhekerho yhdessä kaupungin kanssa sekä vauvatreffit. Perjantaisin ”uusmarttaillaan” eli opetellaan arjen juttuja, kuten säästämistä ja jaetaan vaikkapa ruokavinkkejä.

Skappelin toimintaa tehdään yhdessä eri toimijoiden kanssa, mukana on muun muassa Turun kaupunki. Syyskaudella toimintaa toteuttavat myös Tyttöjen talo ja MLL. Kaikki toiminta on avointa ja maksutonta.

Skappelin logo

Skappelin viikko-ohjelma:

Maanantai

Teematunnit klo 13–15

Teematunneilla jutellaan lapsiperheille tärkeistä aiheista. Teemme yhteistyötä Skanssin Monitorissa toimivien asiantuntijoiden ja muiden toimijoiden kanssa. Satu ja Kirsti.


Tiistai

Äititreffit klo 10–12

Kerhossa on mahdollisuus luoda uusia ystävyyssuhteita tai ylläpitää vanhoja. Kenenkään ei tarvitse olla yksin. Treffeille voi tulla lasten kanssa, tai ilman. Myös isät ovat tervetulleita. Tule tekemään äititreffejä meidän kanssa. Milla ja Satu.

Avoin olkkari klo 13–15

Olkkarissa jutustellaan, kahvitellaan ja leikitään. Tervetuloa! Milla ja Satu


Keskiviikko

Muskariolkkari klo 13–15

Muskarihetket klo 13.30 ja 14.30. Muskareissa körötellään, lauletaan, liikutaan, soitetaan, lorutellaan ja kuunnellaan musiikkia. Olkkarissa voi jutustella, kahvitella ja leikkiä yhdessä muiden perheiden kanssa. Salla ja Kirsi.


Torstai

Perhekerho klo 9.30–11.30

Yhdessä Turun kaupungin kanssa

Aamupala klo 9.30. Ohjattua ja vapaata leikkiä klo 10. Minna ja Marja.

Vauvatreffit klo 13–15

Vauvaperheiden treffeillä jaetaan vauva-arjen iloja ja haasteita. Leppoisan kahvittelun ja rupattelun lisäksi ideoidaan yhdessä ohjelmaa. Minna, Salla ja Kirsti.


Perjantai

Kotoilu-iltapäivä klo 13–15

Vinkkejä mm. arjen sujumiseen ja taloudellisempaan lapsiperhearkeen asiantuntijavieraidenkin opastuksella. Askartelua ja käsitöitä Skanssimaisessa kierrätyshengessä. Seija ja Kirsti.