Hyppää sisältöön

4-vuotiaan perheelle: Pelataan yhdessä!

Yhteinen aika on parasta mitä voit antaa lapsellesi. Lapselle riittävät usein hyvin tavalliset arjen tekemiset: yhteinen pelaaminen, leipominen, saunailta tai lukuhetki. Tai se että ollaan vaan.

Tärkeää on aikuisen huomion saaminen, kiireetön yhdessäolo ja perheyhteys. Aina ei tarvitse aina lähteä johonkin tai tehdä sirkustemppuja. Läheisyys ja yhdessäolo riittävät ja kertovat: olet minulle tärkeä ja rakas. 

Perheen arjesta jää lapselle muistikuva. Mitä kotona tehdään, miten kotona keskustellaan, pyydämmekö anteeksi ja miten perheenjäsenet huomioidaan.

Arjessa aikuinen tai lapsi saa väsyä, ja apua saa pyytää läheisiltä. Vaikeuksista huolimatta elämässä on paljon hyvää, ja elämän parhaita hetkiä koetaan usein perheen tavallisessa arjessa. Lapsen tärkeimmät ja rakkaimmat ihmissuhteet ovat kotona. Niitä kannattaa vaalia.

Lue lapselle alla oleva Nooan Arkki -kertomus. Askarrelkaa yhdessä onnittelukortista Nooan Arkki muistipeli. Viettäkää yhteinen ilta, nauttikaa yhdessäolosta! Tulostusta varten voit myös ladata kertomuksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
4-vuotiaan synttärikortti

Nooa ja vedenpaisumus

Kauan sitten eli mies nimeltään Nooa. Nooalla ja hänen vaimollaan oli kolme poikaa. Erään iltana Nooa istuskeli uneksimassa ja hän kuuli äänen. ”Minä en ole tyytyväinen”, ääni sanoi. ”Minä tein hyvän maailman, mutta ihmiset tekevät nyt paljon pahaa”. Nooa mietti hetken kukahan siellä puhui. ”Hän sanoo luoneensa maailman. Sen täytyy olla Jumala!”

Jumala jatkoi ”Minä tahdon aloittaa alusta. Ja tahdon, että juuri sinä autat minua”. Sinun tehtävänäsi on rakentaa ohjeideni mukaan arkki, se on suuri puinen laiva.

Nooa lähti nopeasti perheensä luo ja kertoi ”Jumala tahtoo minun rakentavan suuren arkin, jonne on mahduttava ihmisiä ja eläimiä.” Ja niin rakennusurakka alkoi. Arkkiin tuli kolme kerrosta ja yksi ovi. Kolmessa kerroksessa oli runsaasti tilaa niin ihmisille kuin eläimillekin. Laivan ulkopinta tervattiin, jotta se pitäisi hyvin vettä ja kestäisi myrskyä.

Kun arkki oli valmis, Nooa kutsui eläimet sisään pitkänä jonona. ”Jokaisesta lajista tarvitaan äiti ja isä.” Ja kun eläimet tulivat arkkiin, se täyttyi pienten ja suurten sekä liikkuvien ja lentävien eläinten iloisista äänistä. ”Seuraavaksi tarvitsemme ruokaa mukaan ja ihmisten on astuttava arkkiin”, Nooa sanoi.” Lopuksi arkin ovi suljettiin. Ja pian sen jälkeen alkoi sataa. Sade rummutti laivan kattoa ja vesi nosti arkin liikkeelle.

”Katso” sanoi Nooan vaimo ihmeissään. ”Koko maailma on kuin yksi suuri valtameri”. Nooa vastasi: ”Meidän ei tarvitse kuitenkaan pelätä. Jumala on luvannut pitää meistä huolta”. Sateen, tuulen ja myrskynkin keskelläkin Jumala piti hyvää huolta Nooasta, hänen perheestään ja eläimistä arkissa.

Kun arkki oli liikkunut veden päällä pitkään, Nooa nousi arkin kannelle ja lähetti kyyhkysen ilmaan. Ensimmäisellä kerralla kyyhkynen lensi kierroksen ja palasi pian takaisin. Toisella kerralla se viipyi hieman pidempään ja toi mukanaan tuoreen oliivipuun oksan. Kun Nooa seuraavan kerran päästi kyyhkysen ulos, se ei enää palannut. Silloin Nooa tiesi että ranta on lähellä ja tulva ohitse. Koko Nooan perhe iloitsi siitä suunnattomasti ja kaikki hymyilivät onnellisina.

”Tulva on ohitse” Jumala sanoi Nooalle. ”Voit päästää kaikki eläimet vapaaksi. Tahdon, että ne täyttävät uudelleen tämän hienon maan.” Ja Eläimet lähtivät iloisina ulos, ja ne juoksivat, pomppivat ja ääntelivät iloisesti!

Sitten Jumala sanoi ”Nyt on sinun aikasi mennä. Sinun ja poikiesi tulee tehdä kodit itsellenne ja elää täällä maailmassa onnellisina ja sovussa”.

Ja niin Nooa ja hänen perheensä lähtivät ulos ja nauttivat kauniista vihreästä luonnosta, kauniista kukista ja herkullisista hedelmistä. Ja he kiittivät Jumalaa hyvästä huolenpidosta ja kauniista maailmasta. Pian Jumala sanoi ”Olen tehnyt taivaalle värikkään sateenkaaren kaikkine loistavine väreineen. Se pysyy merkkinä minun lupauksestani, että en enää koskaan lähetä maailmaan tällaista tulvaa ja pidän ihmisistä aina huolta.”

Nooa hymyili. Hän tiesi, että yhä uudelleen tulisi kesä ja talvi sekä keväinen kylvöaika ja syksyinen sadonkorjuuaika. Nooa myös tiesi, että Jumalan luoma maailma olisi hyvä paikka elää kaikille ihmisille ja kaikille eläimille.

// ]]>