Uutislistaukseen

Seurakuntayhtymän kiinteistöpalveluissa alkavat tuta-neuvottelut

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kiinteistöpalvelujen henkilökunnan kanssa aloitetaan tällä viikolla tuotannollisista ja taloudellisista syistä johtuvat neuvottelut. Korona on vähentänyt tilojen käyttöä.

Maarian kirkon alttari

Kuva Maarian keskiaikaisesta kirkosta, kuva Timo Jakonen

Neuvottelut koskevat kiinteistöpalvelujen koko henkilöstöä, yhteensä 120−130 työntekijää. Mukana ovat sekä vakituiset virka- ja työsuhteiset että tarvittaessa töihin kutsuttavat työsuhteiset ja määräaikaiset työntekijät. Neuvottelut eivät koske hautaustoimipalveluja. 

Seurakuntayhtymässä aloitettiin vuosi sitten siivous- ja vahtimestaripalveluja koskeva kehittämishanke, jolla vahtimestaripalveluja pyritään tehostamaan muun muassa parantamalla liikkumista tilojen välillä ja vähentämällä ulkopuolisten sijaisten ja siivouspalvelujen käyttöä. Koronatilanne kuitenkin vauhditti neuvotteluihin päätymistä nyt tammikuussa. Poikkeustilanteen alettua viime keväänä vahtimestareille löydettiin korvaavaa työtä hautausmailta, mutta nyt talvella sitä työtä ei ole tarjolla. 

Kirkoissa ja muissa seurakuntatiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin sekä leirikeskusten varauksiin on tullut runsaasti peruutuksia koronatilanteen vuoksi. Tilanne vaikuttaa pysyvän samanlaisena koko kevään. Näin suntioiden ja vahtimestareiden työt sekä leirikeskus- ja ruokapalvelujen tarve on selkeästi vähentynyt. 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 20.1.2021 / PH)
 

Wed Jan 20 11:15:24 EET 2021