Uutislistaukseen

Turun päivä täyttyy seurakuntien tapahtumista

Sunnuntai 20.9. on oikea supersunnuntai ja täynnä Turun ja Kaarinan seurakuntien tarjoamaa ohjelmaa. Silloin vietetään Turun päivää, joka takaa runsaasti nähtävää ja koettavaa ympäri kaupunkia. 

Ilmakuva Turun kaupungin keskustan yli.

Huolehdithan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta, etkä osallistu yleisötapahtumiin, jos sinulla on flunssaoireita tai muita syitä epäillä koronavirustartuntaa. Seurakuntayhtymä on laatinut seurakuntatiloihin liittyvän ohjeen, josta ilmenevät sallitut enimmäishenkilömäärät.

Klo 10 Turun päivän ehtoollisjumalanpalvelus Tuomiokirkossa sekä avoimet ovet klo 18 asti. Messussa saarnaa tuomiorovasti Heimo Rinne, Sinikka Pietilä avustaa. Musiikista vastaavat Jukka Pietilä ja Markku Hietaharju.

Klo 10 Merisunnuntain messu Mikaelinkirkossa. Turun Merimieskirkko, Suomen vanhin merimieskirkko, on ehtinyt jo 110 vuoden ikään, tervetuloa juhlamessuun ja kirkkokahveille! Lue lisää messusta. 

Klo 10 Piispantarkastuksen selkomessu Martinkirkossa ja verkossa. Messun toteutuksesta vastaavat arkkipiispa Tapio Luoma sekä seurakunnan työntekijät ja nuoret. Messun jälkeen kirkkokahvit ulkona kirkonmäellä tai sisällä kirkossa. Lue lisää Martinseurakunnan piispantarkastuksesta. 

Klo 10 Turun päivän Etsi ja löydä -lastenkirkko Pyhän Katariinan kirkossa. Luvassa lauluja, leikkejä ja yllätyksiä sekä pillimehua ja pipareita. Mukana Leena-pappi, Kristiina-pappi ja Elina-kanttori.

Klo 10 Turun päivän messu keskiaikaisessa Maarian kirkossa. Pyhän aiheena on ”Jumalan huolenpito”. Jumalanpalveluksen toimittavat Kimmo Loukiala, Katri Rinne ja Tero Niemi.

Klo 10 Turun päivän messu Kaarinan kirkossa. Mukana Mika Ostela, Henri Kesti avustaa ja Olli-Heikki Husso.

Klo 11 Turun päivän messu Kärsämäen kappelissa. Tervetuloa hiljentymään sunnuntaimessuun kauniiseen kappeliin. Messun toimittavat Jari Laaksonen ja Ulla Vuola.

Klo 11 Turun päivän messu Henrikinkirkossa. Tule virkistymään ja hiljentymään Jumalan edessä. Liturgina toimii Toni Pätsi, avustava pappina Liisa Purho ja kanttorina Riina Rautakoski.

Kl. 12 Åbodagens högmässa i Åbo domkyrka. Sextonde söndagen efter pingst "Guds omsorg". Benjamin Häggblom (pred), Sofia Liljeström (lit), Christian Juslin. Gudstjänstgrupp Jona medverkar. Barnhörna. Mingel på kyrktrappan efter högmässan.

Klo 13 Yhteyden messu, kuurojen kirkkopyhä Varissuon kirkossa. Messussa palvelevat Annika Forsström-Roivanen (liturgia) ja Riitta Kuusi (saarna). Avustajina toimivat Kristiina Wallenius-Penttilä ja Hanna Boateng, kanttorina Elina Kerokoski.

Klo 17 Suuren suosion saavuttanut Hippimessu saa jatkoa Mikaelinkirkossa. Messun vauhdikkaasta musiikista vastaa Aboa Gospel -kuoro ja puhujavieraana on tällä kertaa piispa Teemu Laajasalo. Lue lisää Hippimessusta

Klo 19 Agricola-kävely saapuu määränpäähänsä Turkuun. Keväällä Pernajasta käynnistynyt Suomen Pipliaseuran järjestämä Agricola-kävely päättyy Tuomiokirkossa järjestettävään hetkipalvelukseen. Lue lisää Agricola-kävelystä. 

Turun päivänä järjestetään myös syksyinen pyhiinvaellus Helenan polkua pitkin. Tapahtumaan oli ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää Suomen pyhiinvaellusreiteistä

Lisätiedot:

 

(Seurakuntayhtymän viestintä 18.9.2020 / AR)

Kuva: Jussi Vierimaa

18.9.2020 08.56