Uutislistaukseen

Kuvassa rakenteilla oleva Henrikinkirkon laajennus. Henrikinkirkon laajennus vuonna 2009 oli viimeisin suuri investointi seurakunnissa. Kuva Timo Jakonen.

Aninkaistenkatu 1:n kohtaloa mietitään vasta syksyllä

2.4.2020 20.31

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti torstaina palauttaa Aninkaistenkatu 1:n mahdollisen purkamisen ja uudisrakennuksen rakentamisen uudelleen valmisteluun. Asia tulee kirkkoneuvoston pohdittavaksi ensi syksynä. 

Investoinneista esityslistalla oli myös lisäys Pyhän Katariinan kirkon korjauksiin, joka jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen saakka.
Listalla oli samoin kahden muistolehdon perustaminen, toinen Kakskerran hautausmaalle ja toinen Maarian kirkon viereiselle kirkkomaalle, 
mutta ne siirrettiin myöhäisempään ajankohtaan.

Kirkkoneuvosto keskusteli varautumisesta koronaviruspandemian taloudellisiin vaikutuksiin. Pandemia tulee vaikuttamaan seurakuntayhtymän
kirkollisverotuloihin, jotka muodostavat 66 prosenttia yhtymän tuloista. Pandemian myötä myös sijoitusten arvo on romahtanut.
 

Lisätyövoimaa ei voi nyt palkata ennen kuin on selvitetty, löytyykö seurakunnista ja yhtymän yksiköistä työtä vailla olevia työntekijöitä.
Kaikki hankinnat ja palveluiden ostot, jotka eivät ole aivan välttämättömiä, jätetään tekemättä. Samoin on investointien laita.  

Vuoden 2019 tilinpäätös oli sen sijaan seurakuntayhtymälle positiivinen: ylijäämäksi muodostui 3,7 miljoonaa euroa,
kun vuotta aiemmin ylijäämää jäi yksi miljoona. 

 

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 2.4.2020 / PH)