Uutislistaukseen

Ihmisarvo ja rauha esillä Turun Kirkkopäivillä

Kirkkopäivät levittäytyy Turun keskustaan 19.–21. toukokuuta. Tapahtumassa on luvassa jopa sata erilaista tilaisuutta – jokaiselle jotakin. Kirkkopäivillä on runsaasti erilaisia keskustelutilaisuuksia, mutta myös paljon konsertteja ja rentoa tekemistä.

Kirkkopäivien keskeisenä teemana ovat ajankohtaiset yhteiskunnalliset kysymykset. Esimerkiksi pakolaisteema näkyy muutamassa keskustelutilaisuudessa, kuten perjantain Uskonto, rauha ja kotoutuminen -seminaarissa, jossa pääpuheenvuoron käyttää pääministeri Juha Sipilä.

Seminaarin päätteeksi ihmisiä kutsutaan uskontojen rauhankävelylle, joka lähtee Logomosta kello 17.30 ja päättyy Tuomiokirkontorille. Rauhankävelyn päätteeksi kuullaan lyhyet tervehdyspuheet muun muassa arkkipiispa Kari Mäkiseltä ja Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamilta Anas Hajjarilta. Puheiden jälkeen Tuomiokirkossa alkaa kello 19 tilaisuus, jossa presidentti Tarja Halonen ja arkkipiispa Mäkinen keskustelevat ajankohtaisesta aiheesta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja emerituspiispa Eero Huovinen puolestaan puhuvat Logomossa lauantaina kello 13 elämästä, Suomesta ja oikeudenmukaisuudesta.

Kirkkopäiville saapuu myös esimerkiksi Oscar-palkittu pakistanilainen elokuvantekijä, Sharmeen Obaid-Chinoy, joka on käsitellyt dokumenteissaan kunniamurhia ja naisiin kohdistuneita happoiskuja. Perjantai- ja lauantai-iltana Kirjastosillalla hiljennytään ekumeeniseen kynttilähartauteen, jossa on mukana ihmisiä eri kristillisistä kirkkokunnista.

Rentoa yhdessäoloa koko perheelle

Lukuisten keskustelu- ja puhetilaisuuksien lisäksi Kirkkopäivillä on runsaasti ohjelmaa lapsiperheille. Ilmainen, koko perheelle suunnattu Kiss my Kirkko -tapahtumakokonaisuus alkaa Tuomiokirkontorilla lauantaina kello 10. Iltamyöhään jatkuvassa ohjelmassa on erityisesti erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja ja musiikkia. Junnut pääsevät pelaamaan aamupäivällä katukorista, lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! esittää lastenmusiikkia svengaavin sovituksin, muskaripyhiksessä taas perheet pääsevät leikkimään ja laulamaan.

Tuomiokirkontorilla voi myös heittäytyä laulamaan ripariveisuja karaokena livebändin säestyksellä, tavata suositut tubettajat Mariieveronican ja Hermannin ja tunnelmoida rap-artisti Mikavelin musiikkia. Torilla kuullaan myös Pekka Simojokea Exit-yhtyeensä kanssa ja nautitaan sing along -iltamasta, jota tähdittävät muun muassa Tommi Kalenius ja Edu Kettunen.

Joen toisella puolella, Vähätorilla järjestettävillä Mahdollisuuksien markkinoilla nähdään niin ikään joukko kiinnostavia artisteja. Perjantaina Vähätorin lavan ottaa haltuun kello 20.15 Pelle Miljoona United, lauantaina lavalla nähdään esimerkiksi Viis Papeista kello 11.15 ja Viitasen Piia kello 15. Kirkkopäivät päättyy sunnuntaina kello 12 alkavaan ekumeeniseen, televisioitavaan Suvivirsikirkkoon Turun tuomiokirkontorilla.

Kirkkopäivien päätapahtumapaikkoina toimivat Logomo, Tuomiokirkontori ja Vähätori, minkä lisäksi ohjelmaa on esimerkiksi kirkoissa. Kirkkopäivien ohjelma on pääosin maksullista. Kirkoissa järjestettävä ohjelma on pääosin ilmaista, Tuomiokirkontorin, Tuomiokirkon ja Vähätorin ohjelma täysin ilmaista. Kirkkopäivien yhteydessä järjestetään Valtakunnalliset Lähetysjuhlat, minkä lisäksi Turussa vietetään samaan aikaan myös ruotsinkielisiä Kirkkopäiviä.

Katso Kirkkopäivien koko ohjelma: www.kirkkopaivat.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

(Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä & Kirkkopäivät 3.5.2017 / MT)

3.5.2017 16.20