Uutislistaukseen

Anita ja Pertti Pussinen Maarian kirkossa

Arkkihiippakunnan Arkkipooki-palkinto Anita ja Pertti Pussiselle

22.3.2017 18.30

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-tunnustuspalkinnon Anita ja Pertti Pussiselle Turun Maarian kirkon elämyksellisestä opastuksesta ja keski-aikaisen kirkon tarinoiden henkiin herättämisestä.

Palkinnon luovutti piispa Kaarlo Kalliala Maarian kirkossa keskiviikkona 22.3.2017 klo 18 olleen Ristintie -hartauden yhteydessä.

Arkkipooki jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

Pertti ja Anita Pussista ovat uudella ja mielenkiintoisella tavalla tuoneet tähän päivään Maarian keskiaikaisen kirkon ainutkertaisia maalauksia, sen ajan kristillistä elämää ja symboliikkaa.

Pussiset ovat itse laatineet Maarian kirkon historiaan tarkasti pitäytyvän esittelyn käsikirjoituksen. Pertti Pussinen esiintyy esittelyssä kirkon rakentajan asussa ja kertoo kunkin ajan tavoista, ihmisistä, uskosta ja elämästä. He ovat saaneet esityksellään niin lapset kuin aikuisetkin kiinnostumaan niin kirkon merkityksestä kuin kristinuskon historiasta maassamme.

Kirkon rakentamisen historian ohella esityksessä kerrotaan vanhoista tavoista, ihmisistä, uskosta ja elämästä. Esityksessä rakentuu silta tähän päivään asti.

Kirkon esittely on esimerkillistä seurakuntalaistoimintaa, jossa tärkeää on luottamus ja lupa toteuttaa ideoita yhteisymmärryksessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Maarian seurakunnan kanssa yhteisymmärrys ja yhteistyö on sujunut esimerkillisesti.

Vuosittain jaettava Arkkipooki-palkinto jaetaan nyt kuudennen kerran. Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli.  

Lisätietoja:

hiippakuntapastori Pauliina Järvinen p. 0400 126515, pauliina.jarvinen@evl.fi

hiippakuntasihteeri Mika Mäntyranta p. 040 5829 021, mika.mantyranta@evll.fi

(Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli / Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestintä, AH, 22.3.2017)