Uutislistaukseen

Aamukaste – vaivaton tapa hoitaa ristiäiset 

Aamukaste-tapahtuma järjestetään Turun tuomiokirkossa lauantaina 13. huhtikuuta. Ilmoita lapsesi mukaan, vielä ehdit. Viimeinen ilmoittautumispäivä on nyt palmusunnuntaina 24.3.

Vauva kastepuvussa, kastemalja ja vettä.

Aamukaste-tapahtumaan voi tuoda kasteelle pienen vauvan tai isomman lapsen. Kuva Jussi Vierimaa


Jos haluaa välttää ristiäisiin liittyvät järjestelyt ja hässäkän, voi tuoda lapsensa kastettavaksi Aamukaste-tapahtumaan Turun tuomiokirkkoon huhtikuussa. 

Aamukaste on juhlallinen yhteiskastetapahtuma, johon voi tuoda pienen tai vähän isommankin lapsen kastettavaksi. Kirkkoon mahtuu myös lähipiiri juhlistamaan tärkeää hetkeä. Kasteen jälkeen seurakunta tarjoaa kastekahvit. 

- Perheen ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittautua ja tulla paikalle, me hoidamme kaiken muun, Tuomiokirkkoseurakunnan pappi Jenni Pihajoki sanoo. 
Hänen mukaansa tapahtumassa yhdistyvät kasteperheiden yhteisöllisyys ja jokaisen perheen ainutlaatuinen kastehetki, joka toteutetaan kastemaljan ääressä kastettavan lähipiirin kesken. 

Kastettavaksi voidaan tuoda lapsi, jonka vanhemmista ainakin toinen kuuluu kirkkoon. Kastettavalla tulee olla ainakin yksi kirkkoon kuuluva, konfirmoitu kummi. 
 
Mieleenpainuva Aamukaste järjestetään Turun tuomiokirkossa 13.4.2024. Ilmoittaudu viimeistään palmusunnuntaina 24.3. Ilmoittautumislinkin löydät oheisen linkin kautta. Sieltä löydät myös lisätietoja antavan papin yhteystiedot. 

Katso lisää Aamukaste-tapahtumasta

 

Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 21.3.2024 / HP, PH

21.3.2024 17.00