Uutislistaukseen

Seurakuntavaalit reippaasti käyntiin Turussa ja Kaarinassa 

Seurakuntavaalit saatiin hyvin käyntiin Turun ja Kaarinan seurakunnissa. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä tiistaina äänesti 1.703 henkilöä. Ennakkoon voi äänestää koko viikon aina lauantaihin 12. marraskuuta saakka. 

Ennakkoäänestys kirjastossa 8.11.2022.jpg

Vaalitoimitsija Suvi Kankaanranta ja tuomiorovasti Aulikki Mäkinen Turun kaupunginkirjaston äänestyspisteessä tiistaina. Kuva Eeva-Kaisa Ahlamo.


Vilkkaimpiin äänestyspaikkoihin kertyi aamulla jonoja. Tiistaina äänestäneiden määrä on 1,4 prosenttia kaikista yli 16-vuotiaista äänioikeutetuista, joita Turussa ja Kaarinassa on 121.228. VIime kerralla vuonna 2018 ensimmäisenä päivänä ääniä annettiin 1.919.

Kaikkiaan ennakkoäänestysviikon 36 äänestyspaikasta tiistaina oli avoinna 18 paikkaa. Vilkkaimmat äänestyspaikat olivat Kupittaan Citymarket, Turun kaupunginkirjaston pääkirjasto, S-Market Kaarinassa, seurakuntien toimitalon kappeli ja Itäharjun Prisma.

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää vaalipäivään 20. marraskuuta mennessä 16 vuotta täyttäneet ev.lut. kirkon jäsenet. Samoissa vaaleissa valitaan uudet jäsenet sekä Turun ja Kaarinan kymmenen seurakunnan seurakuntaneuvostoihin että seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon tulevaksi vaalikaudeksi eli vuosiksi 2023-2026. Vaaleissa jokainen äänestää oman seurakunnan ehdokasta.  

Ehdokkaita on 357, joista 325 on ehdolla paitsi omaan seurakuntaneuvostoon, myös yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vaalien äänestyspaikoista huolehtivat seurakuntien työntekijät. Heidän apunaan on 30 vaalitoimitsijaa. 
Seurakuntavaalien ennakkoäänestys jatkuu kuluvan viikon lauantaihin 12.11. saakka. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11. Silloin äänestetään oman seurakunnan äänestyspaikassa, useimmiten omassa kirkossa.  

Kaikki ennakkoäänestyspaikat ja ehdokkaat selviävät osoitteesta www.turunseurakunnat.fi/vaalit. Äänestystä varten riittää kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti. Myös kotiin tulleen ilmoituksen äänioikeudesta voi ottaa mukaan. 

Äänestyslippuja on oransseja ja valkoisia. Omaan seurakuntaneuvostoon äänestetään luottamushenkilöt oranssilla äänestyslipulla ja yhteiseen kirkkovaltuustoon valkoisella äänestyslipulla. Muistisääntönä toimii ”omaan oranssilla, valtuustoon valkoisella”. 

Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa osoitteessa www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone tai 2.11. ilmestyneessä seurakuntayhtymän Lilja-lehdessä. Äänioikeutetut ovat saaneet kotiin myös vaalikirjeen, jossa ehdokkaat on listattu.

Lisätietoa vaaleista 
Mera om församlingsvalet

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 8.11.2022/ PH)


 

Tue Nov 08 20:17:00 EET 2022