Uutislistaukseen

Martin Markkinat Martinkirkon kirkonmäellä lauantaina 10.9. 

Ida Elina, ohjelmaa lapsille, peliluola isommille, myyntipöytiä, hiljaisuuden joogaa, gospeljumppaa ja mahdollisuus kiivetä kirkon kellotorniin. Kannattaa tulla Martinkirkon mäelle lauantaina iltapäivällä. 

Martinkirkko syksyllä, oranssinvärinen vaahtera ja kirkko.

Markkinoilla pääsee käymään Martinkirkon 64 metriä korkeassa kellotornissa. Tornivisiittiä suositellaan vain hyväjalkaisille ja -kuntoisille. Kuva Timo Jakonen

Viime syksynä huiman yleisömäärän saavuttaneet Martin Markkinat valtaavat jälleen Martinkirkon kirkonmäen monipuolisella markkinaohjelmalla lauantaina 10.9. klo 12:n ja 18:n välisenä aikana. 

Tänä vuonna isolla lavalla esiintyy suosittu modernin kanteleen taituri Ida Elina monipuolisella ohjelmistollaan. Pienemmille ja mikseipä myös vähän isommille viihdettä taikoo lasten suosikki Miska Pressankatti kitaroineen ja ilmapalloineen. Miska tuo mukanaan myös lasten pomppulinnan kirkon ylänurmelle. 

Viereisellä seurakuntatalolla nukketeatteri Kas Kummaa esittää nukketeatteria ja samassa paikassa on myös ensimmäistä kertaa seurakuntanuorten vetämä ”peliluola”, jossa voi kokeilla selviytymistaitojaan hieman erilaisessa Yhteisvastuukeräyksen tuottamassa pakopelissä. 

Kirkossa voi kokeilla minkälaista on hiljaisuuden jooga. Hiljaisuuden jooga® on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. 

Huimapäille järjestetään jälleen mahdollisuus kiivetä kirkon kellotorniin. Torniin kiivetään pienryhmissä puolen tunnin välein. Kiipeilyvuoronumerot jaetaan ryhmille kirkon portailla. Kirkkoaukiolla voi osallistua ohjattuun, rytmikkääseen gospeljumppaan. Kirkon portaiden ylätasanteella voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä lähetystyön myyntipöydiltä ja samalla tukea seurakunnan lähetystyötä. 
Koska Martinkirkkoa tituleerataan usein myös ”pieneksi palaksi Italiaa keskellä Turkua” luvassa on tietysti italialainen iltasoitto. Nälissään ei tarvitse markkinoilla olla, sillä tarjolla on myös katuruokaa liikkuvasta kioskista koko markkinoiden ajan ja hattarantekijä ihmekoneineen. 

Koko markkinoiden ajan paikalla on myös seurakunnan henkilökuntaa ja juttusille voi vapaasti ja hyvin mielellään antautua, vaikka kahvikupposen lomassa. Kirkonmäellä on hyvin rajoitetusti parkkipaikkoja henkilöautoille. Fölibussit 36, 50, 51, 53 ja 54 kulkevat Martinkirkon vierestä Martinkatua ja niillä pääsee kätevästi kirkonmäen tuntumaan. 

Martin Markkinat Martinkirkon kirkonmäellä (Huovinkatu 1) lauantaina 10.9.2022 klo 12–18. Markkinoille on vapaa pääsy ilman ikärajaa. 

Martinseurakunnan viestintä /HK ja seurakuntayhtymän viestintäpalvelut /PH 5.9.2022
 

Mon Sep 05 13:26:00 EEST 2022