Uutislistaukseen

Hääauto, tahdon-kyltti ja pariskunta takapenkillä. Ei epäilystäkään, ettei tämä pariskunta tahtonut toisensa. Heidät vihki kappalainen Anna-Kaisa Kallio Henrikinseurakunnasta. Kuva Mika Okko.

Hääyössä sädehti onnellisia pariskuntia

8.8.2022 16.59

Hääyö-tapahtumaa vietettiin ensimmäistä kertaa Turun tuomiokirkossa lauantaina 6. elokuuta. Illan ja alkuyön tunteina sai toisensa 16 pariskuntaa. Kolmen pariskunnan avioliitto siunattiin ja yksi pariskunta vietti häidensä  20-vuotisvuosipäivää. Tilaisuuden järjestivät Turun ja Kaarinan seurakunnat. 

Hääyötä vietettiin Turussa ensin useita vuosia Henrikinkirkon viereisessä Tähkäpuistossa, jossa tuhannet ruusut kukkivat. Kaksi vuotta sitten juhlan näyttämönä oli Pyhän Katariinan kirkko ja Katariinan pappilan puutarha.

Nyt vihittiin avioliittoon Tuomiokirkon pääalttarilla ja Tarkk´ ampujan kappelissa. Pappeja oli Turun ja Kaarinan eri seurakunnista, kuten Henrikinseurakunnasta, Åbo svenska församlingista, Maarian seurakunnasta ja Tuomiokirkkoseurakunnasta. Vahvistukseksi saatiin Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala, joka aiemmin työskenteli pappina muun muassa Turun tuomiokirkkoseurakunnassa ja tutkija ja pastori Heidi Jokinen Åbo Akademista. 

Tuomiokirkon tasanteella DomCaféssa parit nauttivat onnittelumaljat. Kirkon portaita laskeutui silminnähden iloisia pareja ja heidän vieraitaan elokuun iltaan. 

Kuvat: Mika Okko / Stiilkuva

(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 8.8.2022 / PH)