Uutislistaukseen

Osasto häämessuilla, pienoisalttari, pariskunta tiskillä Häämessuilla saat palvelua ja tietoa kirkollisesta vihkimisestä, vaikka juhlapaikkana olisi puutarha tai oma koti.

Tule kysymään kirkkohäistä lauantaina

31.3.2022 16.57

Turun ja Kaarinan seurakuntien osasto löytyy Häät-tapahtumasta lauantaina 2.4. klo 9-17. Tervetuloa!

Suunnitteletko puolisosi kanssa häitä vielä täksi vuodeksi tai kesäksi 2023? Oletko jo varannut kirkon tai muun pitopaikan häihisi? Entä mietitkö, kuka teidät voisi vihkiä?

Seurakuntien osastolta saat tietoa kirkon varaamisesta, siitä, millaista musiikkia häissä voi esittää ja milloin kannattaa tiedustella pappia ja kanttoria hääjuhlaan. Saat myös tietoa siitä, mikä esteettömyystodistus on ja milloin sellainen tarvitaan ja millaisen sukunimen voitte pariskuntana ottaa. Entä mitä tarkoittaa avioliiton siunaus? Myös monikulttuurisista häistä ja eri uskontokuntiin kuuluvista puolisoista voi saada tietoa. 

Osastolla päivystävät seurakuntapapit ja seurakuntayhtymän työntekijät. Paikalla ovat seurakuntapastori Paula Heinisuo Katariinanseurakunnasta, teologiharjoittelija Pilvi Sarjala Tuomiokirkkoseurakunnasta, pastori Hanna Lehto seurakuntayhtymästä, varaussihteeri Jaana Wellenius-Tollander seurakuntien varauspalvelusta sekä viestintäpäällikkö Paula Heino. 

Luentosalissa haastateltavana on Turun alueellisen keskusrekisterin johtaja, pastori Hanna Lehto klo 11.30 ja klo 15.30. Tule kysymään ja juttelemaan osastolle tai luentosaliin.

Jos haluat mennä pienimuotoisesti ja kauniisti, mutta helpoin järjestelyin naimisiin, tilaisuus tarjoutuu ensi elokuussa Turun tuomiokirkossa. Siellä pidetään Hääyö-tapahtuma lauantaina 6. elokuuta alkaen klo 19.30 aina puolilleöin. Osastolla on jaossa tapahtuman flyeri. Hääyöhön avautuu ilmoittautumislinkki 16.5. klo 18 osoitteessa turunseurakunnat.fi/haayo Linkki on avoinna 3.7. saakka


Häät-tapahtuma eli Turun häämessut pidetään Kongressi- ja kylpylähotelli Caribiassa, Kongressikuja 1. 


(Seurakuntayhtymän viestintäpalvelut 31.3.2022 / PH)